Nem teljesen, akkor még csak hasról hátra fordult, vissza 7 hós korátó csinálta, akkor kezdett gurulgatni. Mászni 9 hósan kezdett, utána egyből fel is állt. De a többi megvolt.
2011. jan. 12. 11:48
2/13 anonim válasza:
Bár nekem már nagyobb a lányom, de nekem se nem kúszott se nem mászott, sőt még csak nem is fordult semerre se pont 6 hónapos korában! Aztán eltelt egypár nap és hirtelen mindent csinált! Nekem a doki azt mondta ne foglalkozzak ilyen dolgokkal, hogy mit kellene csinálnia! Minden gyerek máshogyan fejlődik! Rokon gyerek még nem mászik pedig 10 hónapos, de megérteti magát! Tudatosan használja a szavak első szótagját!
2011. jan. 12. 11:49
3/13 anonim válasza:
nekünk csinálja mindet, igaz a hangadást csak ha kedve van...és már haladni is halad, igaz nem nevezném mászásnak se kúszásnak amit leművel :)
2011. jan. 12. 11:52
4/13 anonim válasza:
Igen, a lányom annyi idősen csinálta ezeket a dolgokat, de nem mászott, hanem gurulva közlekedett, akkor még. :)
Miért kérdezed? A te babád miket csinál már?
Nekem egyik ismerősöm, állandóan azzal jött, hogy az ő lány ennyi idősen mászott, ült stb., de a babák nem egyformán fejlődnek, még a testvérek sem.
2011. jan. 12. 11:53
5/13 anonim válasza:
nem fordul hátról hasra csak majdnem, viszont tényleg mászik,a többi ok. első gyerekem fordult mindkét irányba, de nem mászott, nem kúszott, sőt ezek előkészítő mozdulatait sem csinálta (kutyázás, riszálás) 6 hónaposan.
akkor van ok aggodalomra, ha semmit sem csinál, csak fekszik.
2011. jan. 12. 11:54
6/13 anonim válasza:
6 hómnaposan felült, rá egy hétre falállt + amiket felsorotál csinálta
2011. jan. 12. 12:34
7/13 anonim válasza:
Kúszás-mászást kivéve a többit csinálja.
2011. jan. 12. 16:50
8/13 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem, mert a 3 hónapos státusznál felsoroltakat mind tudta, de most hogy 6 hós lett, ez már nem mondható el. Kíváncsi vagyok, hogy nálatok hogy alakulnak.
Fiam még csak hasra fordul,beszédre hangadással válaszol, persze ha van kedve:), tárgyat egyik kezéből a másikba átvesz. És még nem kúszik és nem is mászik.
Nem tudom mi az a szimmetrikus testtartás, de a fiamnak enyhe ferde nyaktartása van(elnyomódott az anyaméhben), ezért tornáztatni kell még.
Köszönöm az eddigi válaszokat, de további válaszokat is kíváncsian várom.
2011. jan. 13. 07:55
9/13 anonim válasza:
Nekem csinált mindent, és még kúszott. Rá egy hétre már mászott is (azért tudom, mert pont nyaraltunk:)).
2011. jan. 14. 12:51
10/13 anonim válasza:
Még nem mászik, kúszni is csak ritkán, pedig most 7 hónapos. A többit csinálta 6 hónaposan, igen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!