Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak, kezdek begolyózni?

Mit csináljak, kezdek begolyózni?

Figyelt kérdés
4 hónapos, pótolok neki, de szeretném ha még szopna ameddig csak lehet. De hol szopizik, hol nem, van hogy csak üvölt, most is például, szerintem már evett eleget, lerakom, nem alszik. Eddig sajnos a cicin elalvás, és a cicin alvás :(( vált be nálunk, mert SEHOGY máshogy nem volt hajlandó elaludni. De már 4 hónapja csinálom ezt, mással is kellene foglalkoznom, nem tudok egész nap mellette feküdni félmeztelen!!! A mellemet nem evésre hanem cumizásra meg alvásra használja. Evésre csak addig hajlandó használni, amíg a tejleadó reflex a szájába nyomja a tejet, ha már nem jön úgy magától, akkor nem szívja, és üvölt egyből. :( Nagyon tanácstalan vagyok, szeretném a kiságyában altatni. A játszócumit is csak ímmel ámmal fogadja el, csak akkor ha nagyon fáradt már, eddig kb 1 alkalommal (!!!) sikerült azzal elaludnia. Amúgy kiköpi mindig. Mondjatok légyszi valamit mert megőrülök.
2011. júl. 29. 12:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nekem ket ismerosom is majd egy evig adott anytejet a babajank cumisuvegbol. Szoval en a fejesre es a cumisuvegre szavazok. A legfontosabb, hogy ne borulj ki. Nemsokara kezditek a hozzataplalast. Ha nem vagy ellene akar negy, negy es fel honaposan is el kezdhetsz vele kostoltatni egy kis gyumit. Ha gondolod vard meg a hat honapot.

de egyetertek, sajnos vannak ilyen babak. De ami fontos nem lesz mindig igy. Ha igy kezdodik a nap, egyszeruen fogadd el, hogy ez a nap is ugyanolyan nehez lesz, mint az elozo. Aztan eszre se veszed es fokozatosan jauvlni fog a helyzet. Ne kinozd magad!!!

2011. júl. 30. 12:08
 12/16 anonim ***** válasza:

(fili)

Itt csak még jobban megzavarodsz.

Mint látod minimum két tábor van.

Te kitartó voltál eddig és szoptatni szeretnél. Ezért javaslom tarts ki és kérj segítséget szoptatási tanácsadótól.Valóban elkövetted azt a hibát, hogy cumis üvegből adtál a babának enni. Próbáld a cumis üveget elhagyni fejd le kézzel a tejet, hogy biztos lehess, hogy jóllakik a baba de a lefejt tejet kiskanállal v. pohárból add. És csak cici után. Utána fokozatosan térj át csak a cicire. Lehet, hogy még egy növekedési ugrás is van kis kitartás és egyre könnyebb lesz. [link]

Itt tudsz a cumis üvegről és a szoptatásról olvasni.

Amikor mellre teszed a babádat, kemény munkával jut hozzá az anyatejhez. Az állkapocs és a koponya izomzata igen komoly munkát fejt ki. Úgy megerősödnek ezek az izmok, hogy a későbbi betegségek pl: (otitis) középfüllgyulladás bizonyítottan kevesebb a szoptatott babáknál. A bensőséges anya gyeremek kapcsolatról nem is beszélek. 6-8 hónaposan mikor rád néz szopi közben és huncutkodik. Szívből kívánom tapasztald meg:)) Sok sikert.

2011. júl. 30. 20:47
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Egyelőre tovább küzdök. Attól tartok, hogy a csak cumisüveg se lenne megoldás, ráadásul az a baj, hogy be kell vallanom, nem is szeretném :( Szeretem szoptatni őt. Ez van. :( Csak sajnos nincs elég tejem, de talán azért sincs mert ő nagyon sokszor az elejétől fogva ilyen kis lustácska volt szopizás terén, én nem fejtem és egyre csak kevesebb lett. Most már nem hiszem hogy több lesz, egy jó ideje tart már ez az állapot.

Az eszem azt mondja, hogy adjam cumisüvegből, mert akkor talán több időm jut magamra és nem fogok becsavarodni - bár a fejés is baromi időigényes és szerintem hamarabb el is apadna a tejem. A szívem viszont azt mondja, hogy szoptassam ameddig csak tudom. :(

2011. júl. 30. 23:10
 14/16 A kérdező kommentje:
Hasra próbáltam már tenni, de sajnos nem szeret hason lenni. Még fogom próbálni, mert tényleg jó ötlet.
2011. júl. 30. 23:11
 15/16 anonim ***** válasza:

Ne gondold, hogy nem lesz több tejed! Szoptass! De mellette fejni is kell. Mindig 5 perccel tovább. Valamint szerezz be a gyógyszertárból Ricinus Communis CH5-ös homeopátiás bogyót, napi 3x5 golyót szopogass el.

A Dm-ben és a Sparban is lehet kapni Karamalz maláta ital (alkohol mentes). Ebből is megihatsz egyet kettőt egy nap.

Bőségesen igyál pl.: ananászlé nagyon jó tejserkentő. De ne feledd, hogy a leves is folyadék és akkor még az egészséges táplálkozást sem hanyagolod.

Valamint fogadd el, ha nehezebbek a napok, hetek, majd javulni fognak.

A hason pózt egyre jobban elfogadja majd.

Sok sikert, és kitartás! Lesz rengeteg örömteli pillanat és ezek a napok köddé válnak az emlékezetedben!

2011. júl. 31. 08:12
 16/16 anonim ***** válasza:

(fili)

Ilyen butaságot ne gondolj, hogy nem lesz több tejed.

Az a jó, hogy még van ez szépen lassan vissza szaporodik, főleg ha fejsz. Segít, hogy jobban jöjjön a tej ha meleg zuhanyt adsz a cicidnek szopi előtt és így a baba könnyebben szívja ki.

A hason fekvést szépen lassan elfogadja a babád és ez a póz sokat segít ha fáj pocija, és az elalvásnál jó a csípőnek és a hátizomzatot erősíti.

2011. júl. 31. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!