Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak, kezdek begolyózni?

Mit csináljak, kezdek begolyózni?

Figyelt kérdés
4 hónapos, pótolok neki, de szeretném ha még szopna ameddig csak lehet. De hol szopizik, hol nem, van hogy csak üvölt, most is például, szerintem már evett eleget, lerakom, nem alszik. Eddig sajnos a cicin elalvás, és a cicin alvás :(( vált be nálunk, mert SEHOGY máshogy nem volt hajlandó elaludni. De már 4 hónapja csinálom ezt, mással is kellene foglalkoznom, nem tudok egész nap mellette feküdni félmeztelen!!! A mellemet nem evésre hanem cumizásra meg alvásra használja. Evésre csak addig hajlandó használni, amíg a tejleadó reflex a szájába nyomja a tejet, ha már nem jön úgy magától, akkor nem szívja, és üvölt egyből. :( Nagyon tanácstalan vagyok, szeretném a kiságyában altatni. A játszócumit is csak ímmel ámmal fogadja el, csak akkor ha nagyon fáradt már, eddig kb 1 alkalommal (!!!) sikerült azzal elaludnia. Amúgy kiköpi mindig. Mondjatok légyszi valamit mert megőrülök.
2011. júl. 29. 12:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

El kell döntened, hogy mit szeretnél.

Azt írod, pótlást adsz. Gondolom cumisüvegből teszed. A babád megszokta, hogy abból dől a tej, a ciciből meg úgy tűnik csak akkor "dől", amikor a tejadóreflex beindul, és még egy kicsivel tovább. Azt követően nyűgös lesz a babád, mert nem jön neki elég gyorsan, vagy legalábbis nem úgy, ahogy ő szeretné.

Ezt hívják cumizavarnak.

Ha szeretnél visszatérni a szoptatásra, akkor nehezen, sok munkával elérheted. (A www.lll.hu oldalon találsz szakértő tanácsadókat, akik személyre szóló tervet készítenek Neked ehhez). Viszont akkor el kell hagynotok a cumit/cumisüveget.

Ha ez az egész nem ér Nekd ennyit, akkor viszont egyenes úton vagytok a cicizés elhagyásához, mert jön az egyre több pótlás, illetve a cici elhagyása.

Nagyon kevés baba tud huzamos időn át párhuzamosan szopizni és cumis üvegezni is.

2011. júl. 29. 13:00
 2/16 anonim ***** válasza:
25%

1.A pótlást kanállal kéne adni,mert leszokik a szopásról.

2 mért kell hagyni,hogy egész nap cumizzon Téged??

3 mért kell altatni??Majd alszik,ha álmos.

Nehéz lesz,mert megszokta.Kicsit sír,de nem felvenni kéne,hanem foglalkozni ,beszélni hozzá,beültetni a kocsiba,hogy nézelődjön.

2011. júl. 29. 13:05
 3/16 anonim ***** válasza:
Mintha én írtam volna...annyi különbséggel, hogy nekem csak cicizik de sokszor bepróbálkozik, hogy üvölt mert nem jön eléggé a tej. Párszor kapott csak üvegből, amikor el kellett mennem valahova. De akkor megnyugtatom(nehezen) aztán folytatja ezt sokszor eljátsza 1 etetés alkalmával.Párszor kapott csak üvegből, amikor el kellett mennem valahova. Nehéz, megértelek teljesen. Nehezen alszik el nekem is, kézben is tolja el magát most is 20 percig ringattam, dúdoltam neki, simiztem mire elaludt a kezemben. Nekem is kiköpi a cumit. Kiváncsi vagyok más mit mond, az enyém is 4 hós.
2011. júl. 29. 13:10
 4/16 anonim ***** válasza:
2. válaszolónak: az én kisbabám nem alszik el ha álmos inkább csak nyűgös lesz és sír, el kell altatnom valahogy.
2011. júl. 29. 13:11
 5/16 A kérdező kommentje:

Na most az van, hogy pont a cumizavar elkerülése érdekében (ami már abszolút kimutatható volt) beszereztem egy szoptanít-ot, abból kapja már pár hete. De emellett, sajnos most is azért előfordul kb. minden másnap, hogy adok neki cumisüveget, amikor már nem bírom tovább a nyammogást, mert a szoptaníttal is azt csinálja, amit annak idején a mellemmel, amikor még sok tejem volt - várja hogy jöjjön, amikor jön akkor szívogatja, aztán félúton elalszik. Hiába noszogatom, úgy alszik, mint akit fejbekólintotak. Ekkor gondolom magamban, hogy lám, jól lakott a gyerek, megpróbálom letenni, hiszen már a karomban alszik. De amikor leteszem kipattan a szeme és üvölt. Ekkor lelkifurdalásom van, hogy milyen hülye vagyok, úgy nem lehet letenni nyilván, hogy nem büfeizett. Oké, megbüfiztetem. De ekkor már nem álmos, nem alszik, nyöszörög, vagy sír vagy vergődik - tehát álmos, vagy éhes, de aludni nem akar. Oké, lehet hogy még éhes - gondolom magamban - vissza a cicire, vissza a szoptanít a szájba. Amit ha elfogad, kiderül számomra, hogy lám mégis éhes, nem lakott jól, csak folyton belealszik a kajálásba. Igy sajnos a szoptaníttal is van hogy egy óráig tart amíg megetetem. Az előbb egyébként annyira sírt már a kiságyban, hogy kivettem, megnyugtattam, de megint sajnos csak úgy tudtam elaltatni, hogy cici a szájban, kicsit szopizott aztán elaludt.

Az a nagy dilemmám, hogy mit csináljak, mert az egész tortúra, cicin alvás is részben azért is alakult ki, mert ragaszkodtam a maradék szopihoz, mivel szeretném neki a legjobbat adni, az anyatejet. És általában félálomban, vagy amikor nyugodtabb, többet szopizik szerintem, amikor együtt alszunk többször beindul a tejleadó. De sajnos ezzel a módszerrel meg magam alatt vágom a fát, mert semmire nincs időm, állandóan fázom, mert amint felöltözöm már vetkőzhetek is le félig. Nincs időm semmire, még arra se hogy rendesen egyek, pedig az is kellene a tejhez. Se epilálni nincs időm, se semmi. Úgy nézek már ki mint az öreganyám. Ráadásul tanulnom kellene mert egyetemre járok és ősszel le kell tennem a vizsgákat amiket halasztottam. Annyira jó lenne, ha lenne napközben pár órám amikor magától alszik.

Mi a jobb?

1.) Fejjem le ami van, és használjunk csak cumisüveget mert azzal legalább az etetés ideje lerövidül? Lehet, hogy a fejő még intenzívebben szív mint a babám... De akkor meg hol marad az összebújás, az anyai közelség?

2.) Adjam neki továbbra is így, cici+szoptanít, szenvedjünk órákig, hiszen már csak két hónap van a hozzátáplálásig? Ez van, így jártam, majd a másodikkal megpróbálok ügyesebb lenni?

Help!

2011. júl. 29. 13:58
 6/16 A kérdező kommentje:
Ja, kemény 20 perc alvás után már fel is ébredt és sír! Ilyenkor mi van? :((( Jön a foga? Nem értem....
2011. júl. 29. 13:59
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát most lehet, hogy ezzel nem vigasztallak, de vannak ilyen babák. És NEM CSINÁLOD ROSSZUL! Csak valószínűleg nem voltál erre felkészülve + a fáradtság miatt érthető hogy kiakadtál.

Nem tudod a vizsgákat még egy fél évvel arrébb tolni?

Mert akármennyire is kilátástalannak tűnik, ez nem marad így.

És, az, hogy cicin alszik el a baba, a világ legtermészetesebb dolga.

És: a láb epilálása (és más "fontos teendők") más anyáknak is nehezen mennek a kezdeti időszakban.

Szóval: fel a fejjel. Most irtó sok a front, mindenki "szenved", a babádra is kihat ez.

Kitartás, ennyit mondhatok!

(És, ha a szoptanit mellé újra odaadod neki a cumisüveget, akkor lerombolod, amit előtte elértél a cumizavar terén)

2011. júl. 29. 14:05
 8/16 anonim ***** válasza:
43%

Bár lehet sokan megszólnak majd érte, én a cumisüvegre szoktatnám rá. Lefejném az anyatejet amennyi van és pótolnék tápszerrel ha kevés az anyatej, de kizárólag cumisüvegből!!

Nemsokára hozzátáplálsz majd, így a te ciciden sem alszik el, nem kell félmesztelen rohangálni egész nap és "kényelmesebb is"!!

Én cumisüvegből is etettem a kisfiam az első hetektől, nem lett cumizavaros, de attól még más babája lehet.

Minden esetre én egy féle táplálkozásmódot alakítanék ki és ez a cumisüveg!

2011. júl. 29. 14:54
 9/16 anonim ***** válasza:

1. és 14:05 vagyok

Kedves Utolsó!

Kicsit sem szóllak meg, hiszen mindenkinek maga döntése, hogy használ-e cumisüveget, és a dolog nem az ördögtől van.

Csak Kérdező azt írta, hogy szeretne minél tovább szoptatni, abban pedig nem nagy segítség a cumisüveg...

(Már két gyerkőcöt 20-20 hónapig szoptató, cumisüveget is használó anyuka)

2011. júl. 29. 15:07
 10/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem olvastam végig a válaszokat, csak a kommentjeidet!

Hogy altatod?Milyen pózban,mármint hogy rakod/raknád be a kiságyba?

Mert pl az én lányom csak hason volt hajlandó, de úgy sokat laudt!Ha a hátára tettem akkor 10-20 perc vagy azonnal üvöltés volt!

Próbáld hasratenni, hátha beválik és úgy büfizni is tud álmában! :)Nálunk ez vált be!

2011. júl. 29. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!