Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem fogadja el a kiolvas...

Miért nem fogadja el a kiolvasztott anyatejet?

Figyelt kérdés
Kislányom 3 hónapos és sajnos szoptatni már tudom,nincs elég tejem.Viszont rengeteg lefagyasztott anyatejem van itthon és azt próbáltam neki odaadni.Nagyon ügyelek mindig arra,hogy fertőtlenítve legyenek a dolgaink,szóval nem a tárolódobozzal van a gond,vagy a cumisüveggel,kiolvasztani is a hűtőben olvasztom,szóval minden stimmel.Egyszerűen nem fogadja el,fintorog és kiköpi.Kóstoltam én is,elég szörnyű íze van,de nekem a friss anyatej is ugyanilyennek tűnt.Szóval nem tudom mitől lehet ez???
2011. júl. 27. 11:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Hi Drága! én is jártam így,h nem kell neki az olvasztott tej! Én azt a hibát követtem el,h AVENT-es műanyag pohárba fagyasztottam! A bébi italos-ételes üveget ajánlotta a védőnő,de sajnos már rég nem tudok eltenni semmit! Úgyhogy nem tudtam kipróbálni az ötletet! Sajnos most nekem is gondom van a szopival,igaz Luca 3,5 hónapos,így szopi után megkínálom egy kis HA-s rizs péppel! Tápszert nagyon nem szeretném,ha kellene adni! most már remélem kihúzzuk:-)

sok sikert neked!!!

2011. júl. 28. 12:55
 12/17 xStefix ***** válasza:
Rizspép egy ilyen picinek? Jaj. Megkérdezhetem, ki javasolta? Nem szekálás, csak nagyon rossz tanácsot kaptál. :(
2011. júl. 28. 14:41
 13/17 A kérdező kommentje:
Brig!Én is raktam Aventes pohárba is és hasonló műanyag tárolódobozokba,jégkocka zacsiba,nekem ezeket a védőnő mondta,szóval nem hiszem,hogy ez volna a baj.Ma is próbáltam,de nem kéri,fintorog,sőt ma már öklendezett is mikor megérezte az ízét! :( Édesem! Szóval maradok annál,hogy majd a főzelékes időszakban megpróbálom beletenni.Majd kiderül.Amúgy a doktornő megnyugtatott,hogy nem lesz semmiféle gond a tápszer miatt,a lényeg,hogy ameddig bírtam szoptattam.Azért még nem adom fel,de sajnos nem sok esélyt látok már. :(
2011. júl. 28. 22:40
 14/17 A kérdező kommentje:

xStefix!

Miért mi a baj a rizspéppel?

Egyáltalán,mi az a rizspép? :)

Nem is hallottam még róla! :O

2011. júl. 28. 22:42
 15/17 anonim ***** válasza:
Elárulom, hogy a rizspép elég hasonló a tápszerhez, tehát nem igazán értem, hogy tápszert nem akarsz, ezt meg adod. A rizspép lényegében tápszer rizzsel sűrítve (tejberizs instant változat - durva megközelítéssel). De egy ilyen pici babának még anyatejre/tápszerre van szüksége. Ráérnétek ezzel 5-6 hónaposan is.
2011. júl. 29. 08:31
 16/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én fiam sem fogadja el a fagyasztott (majd kiolvasztott tejet). Állítólag megváltozik a tej íze: a friss édes tej fémes ízűvé válik a fagyasztás során...

Párszor bepróbálkoztam, de még öklendezett is tőle a fiam, így ment a lefolyóba. Még van 200 ml a fagyasztóban, de nem tudom, hogy mit várok attól a 2 zacskótól. :)

2011. júl. 30. 22:51
 17/17 xStefix ***** válasza:
Egyetértek. Ha már mindenképp pótlás kell, akkor fél éves kor alatt "sima" tápszer az ajánlott (hacsak nincs valamilyen speciális probléma, pl. extrém sok bukás). De semmilyen hozzáadott anyagra nincs benne szükség, ha nem muszáj. Pláne nem ennyivel a hozzátáplálás ideje előtt.
2011. júl. 31. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!