Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Honnan lehetek biztos benne,...

Honnan lehetek biztos benne, hogy elég a tejem? Mivel nincs mérlegem, és a kezdeti kemény, belövellt mellek helyett többnyire puhák a cicijeim. Minél több tapasztalatot megosztotok velem, azt megköszönöm.

Figyelt kérdés
És mikortól "adjam fel" a törekvésemet a kizárólagos szoptatásra?
2011. júl. 23. 16:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Én úgy emlékszem először két hetente kellett menni méretni az orvoshoz, és aztán havonta egyszer. És ott szólt az orvos, ha baj volt.

A gyarapodás is mutatja, bár nem annyira a heti, hanem inkább a havi, Mert nekem volt mérlegem és vasárnap este mértem és volt, hogy akkor mintha semmit nem gyarapodott volna, köv vasárnap meg két hetit.

Nem igen mérvadó a tej mennyisége sem, mert az én nagyobb fiam mérhetetleneket szopott a kórházban majd otthon is 20-30-at, talán hat hetes korára elérte a 60-at és mégis havonta egy kilót gyarapodott és szépen fejlődőtt.

Egyébként a védőnő szerint a sírás sem minden, mert vannak csendes éhezők (bár erre sokan ugarnak), de volt itt egy kismama, akinek a kislánya 4-5 órát elaludt és éhezett. Mert lustácska és kellett volna keltenie enni, 2 óránként.

Azt mondta a védőnő, hogy az ujjakon és a combon látni. Ha felpuhul a combja illetve vékonyak az ujjai vagy micsoda. És valóban beléptünk a kisfiammal és mondták baj van, mikor 8 hónapos volt-mérés, akármi nélkül. És rákövetkező hónapban, pedig nem gyarapodott rettenetesen sokat és én soványnak láttam, azt mondta a doktornő, a hasát fogta át a kezével, hogy nagyon rendben van a súlya.

Feladni én akkor adnám fel, ha nem gyarapszik, nagyon lassul a gyarapodás vagy fogy. Mert például a fiamnál tápszert írtak a kórházban, mert mérhetetlen volt amit szopott (bár akkor mérettem utoljára, mikor még bele is fogyott a szopásba 20 grammot. és mondtam a nővérnek na ballagjon el mérleggel együtt)És egy másik orvos megnézte és azt mondta nagyon szépen nyeri vissza a súlyát, folyamatosan gyarapszik, nem is veszített sokat-nem kell tápszer. Mondjuk ez császár utáni 2. napon történt-ilyen hamar nem akartam feladni. De aztán feladtam 5 hónaposan, mert megállt a gyarapodás-és javasolták.

2011. júl. 24. 00:15
 12/17 anonim ***** válasza:

utolsónak:

5 hónaposan sokszor előfordul ,hogy egy időre lelassul vagy megáll gyrapodás, főleg ha az elején sokat hízott

Sokan ilyenkor hamarabb hozzátáplálnak, vagy tápszert adnak, de szerintem felesleges

2011. júl. 24. 15:19
 13/17 alaszka ***** válasza:
A többiekéhez még annyit, hogy lehet ez növekedési ugrás is, 6. hét körül szokott, 3 és 6 hónaposan, ilyenkor többet akarnak szopizni, és puhább a mell is.
2011. júl. 24. 15:27
 14/17 A kérdező kommentje:
Az én kicsinyem még csak 1 hetes. Sajnos (lévén több gyerek is van) a pihenésre nem sok idő jut, és sokszor bizony elkeserít, ha úgy látom, hogy csak azért nem alszik nyugodtan, mert talán éhes maradt.
2011. júl. 25. 13:35
 15/17 alaszka ***** válasza:
A tej rendesen beindult? Császáros voltál vagy simán szültél? Ha hazaengedtek a kórházból, akkor a súlya rendben volt, tehát volt tejecske az biztos. Méresd meg hetente, ha hízik szépen, akkor nem az éhség a gond. Ne add fel, még nagyon korai lenne, Tudom, nehéz, mert az enyém 5 hetes, és nekem is van nagyobb, de most meg kell próbálnod a kicsivel több időt tölteni. Nincs segítség, nagymama vagy valaki? Igyál sokat, meg egyél, és amikor csak lehet, ha tíz percre is, de pihenj. Nem könnyű, de megéri. A tápszerrel sokkal több gond lesz, sterilizálás, forralgatás, és időben ugyanannyit elvesz. Átvészelitek ezt ne aggódj, és ha nem adod fel, lesz bőven tejcsi.
2011. júl. 25. 13:42
 16/17 alaszka ***** válasza:
Ja, még annyi: igyál szopis teát, nekem a kórházban a Laktoherb teától két csésze után tele lett a cicim, abba is hagytam, mert több lett, mint amit a baba meg tudott enni. Nálam bevált, meg az hogy 2 litert inni naponta, az nagyon fontos. Ha nem iszol eleget nincs miből tejet csinálni a szervezetnek.
2011. júl. 25. 13:45
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, igyekszem, de tényleg nem könnyű.
2011. júl. 25. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!