Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lassan jön a tej? Mit csináljak?

Lassan jön a tej? Mit csináljak?

Figyelt kérdés
1-2 hete sokszor sír szopi közben 3 hós babám. Nincs türelme kivárni a tejleadó reflexet. Már kezdek ideges lenni, sajnálom őt, sajnálom hogy sír. El fog ez múlni nála vagy ez már így marad? Csak anyatejet iszik, igény szerint.
2011. júl. 17. 19:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Nagyon fontos, h ilyenkor nyugodt tudj maradni, mert ha te is ideges vagy, akkor azt a baba is érzi. Valószínűleg fejlődési ugrása van és azért enne többet. Szoptasd amikor csak ő kéri, akár fél óránként is és hidd el, akkor sokáig fogod tudni szoptatni. A természet nagyon jól kitalálta ezt az egészet, csak higyj magadban , h tudsz szoptatni és van elég tejed.
2011. júl. 17. 21:39
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a bíztatást...már nagyon nehéz és már szinte minden etetésnél ez van :( este már 2x majdnem ugrasztottam a férjem tápszerért a gyógyszertárba pótlásért. Remélem a héten már rendeződnek a dolgok...de ha nem?
2011. júl. 18. 08:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk is előrordul, hogy késik a tejleadó reflex, olyankor az én picim is rugkapál, visít. Megfigyeltem pár dolgot.

Ha feszültebb és fáradtabb vagyok, akkor szinte mindig nehezebben indul. Keveset iszom, vagy lélekben máshol járok. pl. filmet nézek,vagy telefonálok. ( azóta ezeket hanyagolom)

Szóval, ha igény szerint szoptatod, próbálsz pihenni, és nem stresszelsz akkor rendeződni fog. (Én mindig gyönyörködöm a babusban és magamhoz ölelem)

Sok sikert!

2011. júl. 18. 15:56
 4/4 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem, hogy 3 hónapos korban tényleg van egy fejlődési ugrás. Mi a 6 hetesen vagyunk túl, és az én babám is fél óránként szopott. Majdnem egy hét telt el, mire rendeződött és én is kétségbe voltam esve...Azt soha ne felejtsd el, hogy addig van tejed, amig rendszeresen szoptatod, nem apadhat el.
2011. júl. 18. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!