Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Érdemes napi max.100 ml...

Érdemes napi max.100 ml anyatejért órákig fejni?

Figyelt kérdés
Sajnos nem fogadja el a mellemet a 4 hónapos kisfiam. Fejni viszont nem tudok eleget, csak maximum napi 100 ml-t, és azt is csak kínkeservesen, összességében napi 2-3 órát vesz igénybe legalább. Már fáj a mellbimbóm a sok nyüstöléstől. Folytatnátok így a fejést, vagy abbahagynátok a kínlódást és elfogadnátok, hogy itt vége az anyatejes táplálásnak? Gonosznak és önzőnek érzem magam, ha arra gondolok, hogy feladom...
2011. júl. 13. 13:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem ennek semmi értelme!

Én még próbálnék trükközni a szoptatással, de ha nem megy, én biztosan nem fejnék ennyi ideig ilyen mennyiséget. Többet veszel el tőle, mint amennyit adni tudsz ezzel, nekem az abbhagyás felé billenne a mérleg.

Szoptatás mióta nem megy? Eleinte elfogadta a cicid? Milyen testhelyzetben szoktad szoptatni? Mi történnik, amikor nem fogadja el? Mi történik, ha az elutasítás után nem kap tápszert?

2011. júl. 13. 19:33
 12/18 A kérdező kommentje:
A mellemet kb. 3 hete nem veszi el, néha néha sikerül, azért mindig azzal kezdem, hogy megpróbálom. Már kipróbáltam más testhelyzetet is, eleinte bejött, de aztán már az is mindegy volt. Ha nem kap enni, akkor üvölt, szóval esélyem sincs rá, hogy ne adjak neki valamit.
2011. júl. 14. 10:55
 13/18 A kérdező kommentje:
Ja, és az, hogy nem veszi el a mellemet annyit jelent, hogy általában már akkor üvölt, ha csak közelítek felé vele, vagy esetleg bele sikerül varázsolnom a szájába, de egy szívás után ki is köpi, vagyis lerántja magát róla. Na ez szokott a legjobb érzés lenni az egyébként is lestrapált bimbóimnak :-(
2011. júl. 14. 10:57
 14/18 xStefix ***** válasza:

Magyarul szopási sztrájkról van szó.

Tanácsadóval beszéltél már? Mert van oka a helyzetnek, csak meg kellene találni ahhoz, hogy kezelni tudd.

2011. júl. 14. 11:07
 15/18 anonim ***** válasza:

Rengeteg ilyen sztrájkon vagyok túl a 2 gyerkőccel, együttérzek veled.

Próbáld ki, hogy mindig félálomban teszed mellre, nekünk ez nagyon bejött. Ki kellene iktatni mindenféle cumidüveges kajcsizást, ha cumizik, akkor azt is minimalizálni.

Ne várd meg, míg nagyon nagyon éhes lesz, hanem előtte indítsd be a tejed fejéssel vagy melegvizes borogatással, mellbimbódörzsöléssel stb, ami bejön és úgy tedd mellre. Válts szobát, fényviszonyokat szoptatás alatt. Nekem bejött ilyenkor többször a dúdolás, megnyugtatta.

A legrosszabb, hogy üvegből tápszert adsz ilyenkor, tudom, hogy szörnyen nehéz :(((((

Nekem az egyik ilyen sztrájknál az jött be, hogy higított tápszert adtam, tehát nem 30 ml vízhez 1 kanál, hanem 80-90 vízhez egy kanál, így már nem volt annyira "finom", a pocit telítette, de csak nagyon rövid időre, mert utána éhes lett, ilyenkor tettem mellre.

Gondolkozom még mik voltak, hátha...

Nem akarod szop. tanácsadóval felvenni a kapcsolatot?

2011. júl. 14. 11:16
 16/18 A kérdező kommentje:
Igen, én is gondoltam szopási sztrájkra. Fel fogok hívni egy tanácsadót, hátha ad valami jó tippet, hiszen mégiscsak jobban ért hozzá...
2011. júl. 14. 11:29
 17/18 anonim ***** válasza:

szia

mintha én tettem volna fel a kérdést...

Nekem is folyton sztrájkolt a babám,már minden praktikát kipróbáltam, de semmi nem segített.Ha a mellem felé közelített üvöltött,a jobb oldalit hagyta el teljesen először.Aztán pár nap alatt teljesen a szopit, muszáj volt pótolnom tápszerrel.Napok alatt teljesen elment minden tejem, fejni én sem tudtam,minimális jött.Utólag azt mondom, h kevés volt a tejem és tudta, h sokat kell szívnia és várni és ezért nem akart szopizni,hiába szoptattam volna óránként h több legyen, nem kellett neki.ÉN tiszta lelkiismerettel léptem túl ,h többé nem anyatejes, mindent megtettem tudom! Ami még érdekes, h a bátyót 30 hónapig szoptattam ő cici függő volt.Testvérek és mégis mások, de mennyire!

Remélem a legjobban alakul számotokra!

2011. júl. 14. 11:51
 18/18 xStefix ***** válasza:

Addig is itt van két fontos link, olvasd el:

cumizavar: [link]

sztárjk: [link]

2011. júl. 14. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!