A 3 illetve a 4 óránkénti etetésnél hogy kell számolni az időt? Az etetés elejétől vagy a végétől?
A szoptatás kezdetétől kell számítani. Ha pl. 3-kor tetted mellre, akkor legközelebb hatkor kell.
Aki meg kritizáli tud csak, az ne írjon választ, hanem kövesse a maga módszerét, de ne szóljon bele másokéba.
Amúgy ez a rendszerben történő szoptatás tulajdonképpen csak támaszkodó, már úgy értem, hogy tudsz mihez viszonyítani. Nyilván nem azért találták ki, mert a babának ez rossz. Ha egy órával tovább alszik, nem kell felkelteni, ha meg egy fél órával hamarabb éhes lesz, nyugodtan szopizhat, a lényeg az, hogy NAGYJÁBÓL tartsátok az időket, mert a kisbabák szeretik a rendszeres dolgokat, szeretik, ha kiszámíthatóan történnek a dolgok. Rövid idő alatt beáll erre a rendszerre, és így neki is meglesz a napi ritmusa, és te is jobban el tudod tervezni a napot.
Nem kell a 3-4 órát kivárni. tejed is akkor lesz elég, ha mindig megeteted a babádat, ha éhes.
1-1,5 órán belül azért nem tanácsos ráetetni, mert fájni fog a hasa.
(Én egyébként mindig az etetés végéhez nézem az időt.)
Az elejétől mondják, de én is az igény szerinti szoptatás híve vagyok!
Sikeres szoptatást! :o)
Én is az etetés végétől számolom de természetesen ha éhes nem fogom azt mondani hogy márpedig nem kapsz mert még nem telt el a három óra és ha alszik nem fogom felkelteni csak azért mert letelt a baba úgy is érzi hogy mikor éhes.
Boldog babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!