Kislányom kb. két hete hagyta abba a szopit. Azóta becsomósodott a mellem. Próbáltam kimasszírozni a csomókat, de nem tűntek el, s a melleim másnapra már fájtak. Fejéssel is próbálkoztam, de az sem segített. Mit tehetnék, hogy eltűnjenek?
Szia! Az tuti, hogy fejni nem szabad, mert azzal csak serkented a tejtermelést, és állandósulni fog a probléma.
Nekem is ez volt, és csak az segített, hogy békén hagytam, és szépen lassan felszívódott tej. Arra számíts, hogy akár 2 hónapig is csöpöghet még a tejed. De ne piszkáld, szexnél is hagyjátok most ki a melleidet. Nekem ez vált be, és kb 4 hét alatt teljesen elapadt a tejem, felszívódtak a csomók. Kicsit kellemetlen lehet, de nem vészes. Viszont ha nagyon fáj, esetleg lázas leszel, akkor hívd föl a dokidat vagy a védőnőt, mert begyulladt.
szoptass! ha még vissza tudod rakni a picit néha. senki más nem tudja úgy leüríteni a melled mint a kisbabád!
és fokozatosan állj le vele.
A becsomósodás után jöhet a mellgyulladás általában, ami nem kis fájdalommal jár, de a termelődő tejet nem tudod kiüríteni, annál rosszabb lehet. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!