Miért nem hízik sokat a babám havonta?
4200gr-al született.
4 hónapos és 1 hetes, anyatejes. Éjjel-nappal igény szerint szoptatom. Alkalmanként keveset eszik, de 2-3 óránként etetem. Nem tűnik éhesnek, nem nyűgös, csak ha álmos.
Szedek elevitet, c-vitamint, édességeket is eszem.
Szerintetek mi az oka, hogy keveset hízik havonta?
Alig mozog, lustácska, csak hasal és az oldalára fordul - szóval nem lemozogja a tejet.
6300gr most, 62 cm.
Olvasom, hogy ekkora babák már 7-8 kg-ok ennyi idős korukra.
Ti mit gondoltok?
Te annak örülnél inkább, ha sokat hízna a babád, vagy inkább annak, ha pont eleget?
Az ember nem gép. A babád is épp úgy hízik, ha neki kell. Ha jól érzi magát, láthatóan fejlődik kívül-belül (mégha "nem is üti meg a mércét" és nem pattog, mint a nikkelbolha), akkor miért is aggódunk..? ;)
Köszönöm az eddigi válaszokat. Nem is az, hogy aggódom, csak furcsa, hogy kilós különbségek vannak és nem értem az okát.
1. babámnál is ugyanez volt: pocakomban felhízlaltam, kint pedig épphogy hízogatott ő is, 1 évesen 9kg volt.
Csak nekem ez olyan fura.
Sokat pisil és kaki is van napi legalább 2-3 nagy adag.
4kg-al hoztuk haza a kislányomat.
Mi a problémád?
Ahogy így számolgattam, kb 500g-ot hízik havonta (+-). Ez teljesen jó!
Ne méricskéld annyit, nem lisztecske! A babák különböznek egymástól. És nem minden nap, minden órában esznek ugyan annyit!
Az én gyermekem, most 6,5 hónapos 6370g 67cm, és 2550g 52 cm-rel látta meg a napvilágot.
Szóval etetgesd, és bízd rá, hogy mennyit eszik.
Ez nem kevés. Én itt szoktam egy kicsit betájolni magunkat. Ajánlom neked is, mert kicsit félretájékozódtál. (biztos azok írtak többen akik a fölső határt súrolják)
Őszintén, nekem tetszenek a duci csecsemők.
Kisfiam már 2,5 éves és kis vékonyka:)
Kislányom most még duci és ez nekem ebben a korban tetszik:)
Mi átlag méretűek vagyunk a párommal.
Az én kisfiam 5 hónaposan 5970 gramm, 68 cm.
Igaz 3400-al és 52 cm-el született.
Nekünk pl. ajánlotta a gyerekorvos a hozzátáplálást, mert hiába van napi szinten 3-4 pisis, s napi 1-2 kakis pelus, pl. 4 hónapos korától havi 65 grammot hízott, de megvártuk ezt a hetet, s egy hét alatt 135 gramm hízása volt. Még nem kezdtük el a hozzátáplálást. Ha nektek meg még a havi hízása is szépen megvan, akkor nincs okod aggódni. Ha gond lenne, a gyerekorvos szólna.
4 hós korban nagyon sok baba súlygyarapodása megtorpan. az enyém is, a doki meg riogatott, vittem minden kivizsgálásra, aztán 6 hótól ismét szépen hízott, pedig ugyanúgy szoptattam, sőt akkoriban (amikor nem hízott úgy) gyakrabban. már bánom, hogy aggódtam miatta.
viszont, ha lustább, akkor talán érdemes lenne elvinni Dévény tornászhoz, hogy megnézze, nincs-e letapadva izma. ettől is lehet, hogy nem mozog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!