Tejem az van, de nem akarok szoptatni. Ír fel a doki így tápszert?
Egyszerűen kész vagyok idegileg ettől az egész napos sírástól, éjszaka nem alvástól.
Van tejem, de nem akarom szoptatni, mert bármit eszem, neki fáj a hasa. Egy hónapos a baba. Az az egy hónap alatt nem sikerült normálisan kitakarítani, egy normál kaját megfőzni. Most ne mondjátok, hogy baba az első, mert nem ő az egyedüli. A másik gyerekemnek nem mondhatom, hogy bocs, ma nincs kaja...
Szóval ír fel tápszert a doki, ha ilyennel indoklom?
Szia!Nekem is két gyerekem van! A nagyobbik most 4 és fél éves a pici pedig 3 honapos.
Szoptatom, de sajna melette nekem mátr potolnom kell, mert sajna sokszor kevés neki a tejem! :(
Nekem is nagyon nehéz mert nekem nem nagyon van segitségem egyedül nevelem a 2 gyereket szinte mert az apjuk reggeltöl estig csak dolgozik, mégis meg van fözve, ki van takaritva, viszem a nagyobbikat reggel az oviba, dz.-án hozom haza, mellette pedig ott a picic akit szoptatok, és ráadásul örülten hasfájos sajnos, de probálok ura lenni a helyzetnek. A nagyobbik fiam megérti hogy mostmár nem csak körülötte forog minde, ráadásul nekem segit is egy kicsit, ha szolok neki hogy hozzon egy pelust....stb...ráadásul most beteg is 40 fokos lázzal van itthon, és nahyon kell rá is figyelnem!
A pici pedig nagyon nyügös, hasfájos, de semmi pénzért nem vonnám meg töle az anyatejet! Én már a 3 honap alatt 5x estem össze a fáradságtol, ugy hogy a férjem talált rám a konyha kövön ájultan a kimerültségtöl. Nagyon sokat éjszakázok a baba miatt, de tudtam hogy mire válallkozom akkor amikor vártama másodikat! Tudtam nem lesz könnyyü 2 gyerekkel, de számomra nagyon fontosak! A háztartást pedig be lehet osztani, mert én sem egyszerre csinálok mindent hanem akkor amikor a baba alszik valamennyit!
És mint emlitettem nincsen segitségem!
Kitartás, ne add fel!! SIKERÜLNI fog!
Drukkolok neked!
Nikol
Manapság, ha nyűgös a baba, rögtön ráfogják, hogy hasfájós. Az enyém 6 hetes koráig egész nap bömbölt. De nekem azt mondta a dokim, hogy ez nem hasfájás, mert az a nap egy bizonyos szakaszában tör rá, és nem sírna egész nap. Jobb híján azt mondta, hogy érzi, hogy ideges vagyok, azért sír.
Szerintem erre nincs magyarázat, egyszerűen nem tetszett neki, hogy ki kellett jönni. De aztán megszokta ezt a világot.
A tápszertől még rosszabb lesz, mert az sok esetben szorulást okoz. Tudom, hogy olvasni, hogy azért jó, mert állandó és nem függ attól, hogy az anya mit eszik. Ez persze marketingduma.
Az anyatejben pont az a jó, hogy állandóan változik. Ha meleg van, vizesebb, hogy jobban oltsa a szomját. Este zsírosabb, hogy jobban laktasson. Fél éves korban, amikor mászni kezd több antitest van benne, hogy a baciknak jobban ellenálljon. Van benne nyugtató, altató, fájdalomcsillapító. Stb. Ezeket egyik tápszer sem tudja.
Ráadásul tényleg nagyon időigényes a tápszert kevergetni, cumisüveget sterilizálni.
Babamasszázs, torna segíthet talán. De tudom, hogy nehéz, mert az enyém is ordított az elején folyton. Nem is tudom mit tettem volna, ha lett volna egy másik is, akiről gondoskodni kell.
De hidd el, hogy a tápszer ezt a problémát nem oldaná meg, próbálj valami más megoldást keresni.
Szerintem tobb az olyan baba,aki az elso 2 honapjat vegigsirja ezert vagy azert,ugyhogy nem vagy egyeduli,es nem is az 5.gyereked,ugyhogy allj letszi a sarkadra!!!!!
Sok 2 gyerekes anyukat ismerek es megoldjak.Fel ora alatt ossze lehet dobni egy fozeleket,a frituba bedobalod a feltetet,vagy a fazekba bedobalod a zoldsegeket,nem bonyolult dolgokat fozok en se,azt majd hagyom ha a picikemnek beallt a rendszere.Szoktunk amugy szegyen nem szegyen gyors kajakat is enni mi is,es az 5 eves lanyunk is,amit szinten csak frituba dobalok pl.panirozott hal,csirke nuggets,halrudak,skrumpli,zacskos rizs.....ezek mind 15 percesek.Ugyhogy en a helyedben megraznam magam,vennek egy nagy levegot!!!!!!Es csaladanyakent vennem az akadalyokat!!!!!!!!!!!
Szerintem próbáld ki a hordozókendőt. Lehet hogy abban megnyugszik a kicsi, és te is szabadabban mozoghatsz, szabad a két kezed tudsz egy kicsit tenni-venni, a mozgás pedig álomba ringatja a csöppséget.
Nekem mindkét fiam nagyon hasfájós volt, a nagyobbik tápszeres volt, folyton székrekedése lett a tápszertől,meg bukott, kismilliót kipróbáltunk mire bevált valamelyik. A kisebbiket sikerült anyatejjel táplálni,11hós és még szopik, 3 hós koráig minden délutánt és estét végigbömbölt, aztán elmúlt a hasfájás és könnyebb lett minden.
Kitartás és kérj segítséget családtól, barátoktól, de ha egy mód van rá ne vedd el a babádtól a szopit.
Jesszus, most komolyan!!! Azért nem vagyok családanya, mert azt szeretném, hogy mindenkinek jobb legyen??? Nem olvastad végig a válaszokat, és a kommenteket?
De mindegy, nem stresszelek még ezen is.
Azért jó, hogy így írtad valakit az hat meg, ha határozottan beszélnek vele, engem a megértés és támogatás mindig előrébb tolt. Persze le nem pontozok senkit, bármennyire is fájt amit írt...
Szia! Szerintem ezt a kérdést nem itt kellett volna feltenned , mert sokan vannak akik ezért elítélnek. Nem vagy attól rossz anyamert nem tudod mi lenne most a jó, szerintem beszélj a háziovosotokkal, és kérd ki az ő tanácsát! De azt ajánlom próbálj meg egy kicsit lazítani, szedj magne b6 ot napi 3x1 et, és vannak nagyon jó stressz oldó homaopátiás szerek amit lehet szoptatás alatt szedni. Próbálj sokat sétálni a babóddal, és a napi házi munkát ne rabszolga ként éld meg, hanem lazíts egy kicsit rajta. Vannak nagyon gyorsan elkészíthatő ételek, a neten is utána tudsz nézni, és próbálj meg úgy főzni hogy többet, és eszitek 2 napig és fagyassz le ha olyat főzöl. Szóval jó anya vagy te, csak kicsit nézz a dolgok elébe. Biztos vannak gondok is ezt a pároddal próbáld meg meg beszélni. És ha lehetőséd adódik rá, viccesen ajánld fel neki a takarítás lehetőségét. Szóval próbálj meg lazítani, a két csöppségnek anyára van szüksége. De nem attól leszel rossz anya, ha tápszart adsz a picinek. De első sorban azért próbálj meg szoptatni tovább. Hidd el ez a legjobb a babának. És még annyit ha fekve szoptatsz addig is pihenhetsz, és a babának jobb! Higgyj magadban, és minden menni fog. Jó anya vagy, és az is maradsz!
Kitartást és sok sikert kívánok neked.
Üdv. 5 gyermekes anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!