Ezek után megpróbálnátok a tápszert?
4,5 hónapos a babám, és napok óta nem akar enni csak alkalmanként 100-110g anyatejet. Mérni szoktam. Éjjel, és reggel akár 200-at is. Összességében nem túl sokat eszik így ,utána nem nyűgösködik és kb 3 óránként kap enni.
Nem tudom,miért elég neki ennyi, és a lefejt tejet is hiába kínálgatom kiegészítésként,az sem kell neki.
Mit tegyek? Tegyek egyáltalán valamit? Félek,hogy kevés lesz ez.
Viszont az sem garancia,ha még a kiegészítésként szánt anyatejet sem kéri, vajon a tápszert fogja -e enni.
Nézd, nem mindegyik baba "nagyevő" és nem mindig egyformán szopik.
Talán ebben az esetben még nem kell a tápiért nyúlni rögtön.(nem vagyok cici-harcos)
Ha van mindennap szép kakija, elégedett, jókat alszik olyan nagy baj nincs.Ha marad tejed és ki tudod szívni, de nem kéri , rakd el mélyhűtőbe! Később kincset ér, akár főzelékeket is sűríthetsz vele!
Ha méred, akkor tudod azt is, mennyit hízik. Mennyit is?
Az én babám is pont olyan, mint a tied. Nem nagy étkű, sose fog szerintem 200-at enni, se reggel, se este. Szerintem ő kb. 120 körül eszik, van, hogy beéri egy 80-sal is. És nem nyűgös, kibír két etetés között három órát is.
És szépen hízik.
Nem kötelező minden babának megenni a 200-at, dehogyis!!
És ne adj neki tápszert, mert úgy tűnik a tiednek bőven elég a tej. Én is mindig azt hittem, kevés neki, és kínáltam lefejt anyatejjel, de azt sem fogadta el.
Szerintem ne aggódj és ne méregess, én is abbahagytam.
:)
Folyadékot adsz neki mellé? Vizet,vagy teát? Ez a másik ami miatt félek,hogy nem jut elég folyadékhoz.
Ma megpróbáltam egy kicsit előbb tukmálni a cicit,de nem kellett neki.
Kérdező, minden rendben van, felesleges a tápszer! :)
Vizet sem kell neki adnod, mert az anyatejben ott a megfelelő mennyiségű víz (folyadék). - Ha szomjas lenne, jelentkezne a szopiért külön is, úgyhogy tudnád (tudni fogod), ha így lesz.
Most megpróbálom gyakrabban szoptatni, tegnap már úgy csináltam, volt hogy kellett neki volt hogy nem. 100 körül eszik, de most mivel sűrítem a dolgot, azért több megy be összességében, tegnap este még kért egy kis lefejt adagot is,kb 10-et ivott még. Meglátjuk.
Akkor a tápi a polcon marad még.... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!