Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ezek után megpróbálnátok a...

Ezek után megpróbálnátok a tápszert?

Figyelt kérdés

4,5 hónapos a babám, és napok óta nem akar enni csak alkalmanként 100-110g anyatejet. Mérni szoktam. Éjjel, és reggel akár 200-at is. Összességében nem túl sokat eszik így ,utána nem nyűgösködik és kb 3 óránként kap enni.

Nem tudom,miért elég neki ennyi, és a lefejt tejet is hiába kínálgatom kiegészítésként,az sem kell neki.

Mit tegyek? Tegyek egyáltalán valamit? Félek,hogy kevés lesz ez.

Viszont az sem garancia,ha még a kiegészítésként szánt anyatejet sem kéri, vajon a tápszert fogja -e enni.

2011. jún. 19. 15:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A súlya megfelelő ütemben gyarapszik? Egészséges? Ha igen, akkor felejtsd el a tápot is meg a lefejt anyatej tukmálását is, és szoptass szépen mérés nélkül ahogy a babád és te érzitek. Nem kell méregetni, ha havonta gyarapszik a súlya, akkor elég neki.
2011. jún. 19. 16:00
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne adj neki tápszert, ha jól elvan 2 etetés között! És ne méricskéld minden alkalommal, mert csak stresszeled magad, ami nem jó. Inkább figyeld a babád jelzéseit! Amíg kiegyensúlyozott, addig ne aggódj, annyit eszik, amennyire szüksége van. Egyébként lehet a nagy melegtől is, hogy kevesebb az igénye a kajára!
2011. jún. 19. 16:02
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne tegyél semmit! Azok alapján, amit írsz, a babád jóllakik, főleg, hogy a kiegészítést se fogadja el... egy éhes baba elfogadná. Ha meg kibír közel 3 órát, akkor mi a gond? hogy nem a nagy könyv szerint eszik? tedd el a mérleget és bízz a babádban! Ő mindenkinél jobban tudja, mennyire van szüksége :)
2011. jún. 19. 16:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, nem mindegyik baba "nagyevő" és nem mindig egyformán szopik.

Talán ebben az esetben még nem kell a tápiért nyúlni rögtön.(nem vagyok cici-harcos)

Ha van mindennap szép kakija, elégedett, jókat alszik olyan nagy baj nincs.Ha marad tejed és ki tudod szívni, de nem kéri , rakd el mélyhűtőbe! Később kincset ér, akár főzelékeket is sűríthetsz vele!

2011. jún. 19. 16:03
 5/10 A kérdező kommentje:
Gyarapszik, de nem tudom,mennyit kéne híznia. Egészségesnek tűnik, mintha elindult volna a fogzás is,de ebben nem vagyok biztos. Valójában csak akkor nyűgös,ha el akar aludni.
2011. jún. 19. 16:04
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha gyarapszik (bármennyit is /elég akár ilyenkor havi 15 deka is/, főleg, ha már megduplázta a születési súlyát), kiegyensúlyozott, kár tápszert adni neki. különben nem hiszem, hogy elfogadná... akkor a kínált anyatejet is elfogadná, ha éhes lenne.
2011. jún. 19. 16:15
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha méred, akkor tudod azt is, mennyit hízik. Mennyit is?

Az én babám is pont olyan, mint a tied. Nem nagy étkű, sose fog szerintem 200-at enni, se reggel, se este. Szerintem ő kb. 120 körül eszik, van, hogy beéri egy 80-sal is. És nem nyűgös, kibír két etetés között három órát is.

És szépen hízik.

Nem kötelező minden babának megenni a 200-at, dehogyis!!

És ne adj neki tápszert, mert úgy tűnik a tiednek bőven elég a tej. Én is mindig azt hittem, kevés neki, és kínáltam lefejt anyatejjel, de azt sem fogadta el.

Szerintem ne aggódj és ne méregess, én is abbahagytam.

:)

2011. jún. 20. 09:04
 8/10 A kérdező kommentje:

Folyadékot adsz neki mellé? Vizet,vagy teát? Ez a másik ami miatt félek,hogy nem jut elég folyadékhoz.

Ma megpróbáltam egy kicsit előbb tukmálni a cicit,de nem kellett neki.

2011. jún. 20. 13:29
 9/10 xStefix ***** válasza:

Kérdező, minden rendben van, felesleges a tápszer! :)

Vizet sem kell neki adnod, mert az anyatejben ott a megfelelő mennyiségű víz (folyadék). - Ha szomjas lenne, jelentkezne a szopiért külön is, úgyhogy tudnád (tudni fogod), ha így lesz.

2011. jún. 20. 16:18
 10/10 A kérdező kommentje:

Most megpróbálom gyakrabban szoptatni, tegnap már úgy csináltam, volt hogy kellett neki volt hogy nem. 100 körül eszik, de most mivel sűrítem a dolgot, azért több megy be összességében, tegnap este még kért egy kis lefejt adagot is,kb 10-et ivott még. Meglátjuk.

Akkor a tápi a polcon marad még.... :)

2011. jún. 21. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!