Szoptanít-tal lehet adni tápszer pótlást?
Én csak azzal adtam, így a cicizés újra nyugalmassá vált.
Kicsit macerás, de pár nap alatt visszaszokott a cicire, és akkor sem volt már türelmetlen, ha nem adtam pótlást, szívta kitartóan, mert tudta, előbb utóbb úgyis jön több:)
Nekem mondjuk nagyon bevált, mert 3 hét alatt visszaállt a tejem, és elhagytuk a tápszert.
A legelején kb. 40-50 ml-t tettem bele, és a csövet is betettem a szájába, hogy ne veszítse el a türelmét.
Mondjuk első körben elég béna voltam, elég sok tápszert szétpacsáltam, ezért neked javaslom, hogy először próbáld ki baba nélkül:)
Aztán szopipárnára tettem a babát (más formában nem jött be, mert csak így volt szabad mindkét kezem), szájába a cicit meg a csövet, és hadd szívja. (a legvékonyabb csővel adtam, mert abból nem folyt önállóan, csak egy egy csepp jött ki, így azon is kellett a fiamnak "dolgoznia".
Amikor kb. a felét megette, akkor kivettem a csövet, és lelkesen szopizott tovább. Amikor láttam, hogy már fészkelődik, meg erőlködik, akkor visszadugtam a csövet, így megint jött kaja, megnyugodott, és szívta tovább.
A lényeg, hogy ne keseredj el akkor se, ha nem igazán megy, mert kell pár nap mire teljesen belejössz, utána már profin fogod kezelni:)
És ahhoz is kell türelem, hogy a babádat visszaszoktasd, mert amíg nem tudatosodik benne, hogy már innen is jön kaja, addig kicsit kínlódós lehet.
De ez nem biztos, úgyhogy készülj arra, hogy nálatok azonnal minden flottul fog menni:D
Én meg drukkolok:)
Ja, és még egy technikai ötlet:)
A csövet mindig ragasztóval rögzítettem a mellemhez (azt is adnak hozzá), és amikor épp kivettem a csövet, akkor a végével felfelé bedugtam a ragasztó alá. Így nem csöpögött ránk a tartalma:) És amikor újra kellett, csak kihúztam onnan, és újrahasználtam:)
Nagyon szépen köszönöm! Ma meg is vettem :)
Még egy-két kérdés: ezzel komolyan visszaállt a tejed mennyisége? Mert az nagyon jó lenne ha összejönne nálam is. Mennyi ideig tartott így nektek egy-egy szopi? Ha 40-50 ml-t tettél bele, akkor valószínűleg még ennyit vagy többet egyúttal a melledből is szívott a baba, ugye?
Hát, kb. 50-et, de volt hogy annyit se, de elég volt neki, mert hízott, és nem ordított:)
Nekem 3 hétbe telt, amíg visszaállt, és 14 hónapos koráig szopizott utána (ez a pótlásos történet 2-3 hónapos kora körül volt).
Utána annyi maradt meg, hogy minden este, miután evett, fejnem kellett tejet, mert ahhoz volt szokva, hogy este jól megtömje a pocakját, így 9 óra felé fejtem egy adagot (70-100ml jött le) és másnap este szopi után megkapta (már cumisüvegből, mert kb. 4 hónapos korától nem használtam a szoptanítot, de mivel tudta, hogy utána kap még, és valamennyire jóllakott már a cicivel is, így nem zavarta meg a cumisüveg.
Így összességében azt tudom mondani, hogy nekem a két mellemben összesen volt kb. 50-80ml tej, ez a 3 hét alatt 100 fölé ment, és elég lett egy étkezésre neki:)
Köszönöm Neked még egyszer!
Nagyon kiváncsi vagyok mi lesz... :) Holnap nekiállunk! Ha nem is áll vissza a tejem megfelelő mennyisége, legalább azt ami van biztos fent tudom majd tartani, mert legalább rendesen fog akarni szopizni. Most is sokszor szopizik rendesen, de ha nagyon éhes, és már nem jön úgy a mellemből ahogy neki tetszene, akkor már inkább nem is szívja, ott hagyja, és akkor már csak a cumiból könnyen folyó tápival lehet megnyugtatni. Igy viszont nem üríti ki rendesen a melleimet. Na de holnaptól új időszámítást kezdünk! :) Egyébként ő is 2,5 hós.
Ezerrel megy a drukk:D
Ja, és sok boldogságot nektek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!