Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Megteszek mindent szerintetek?...

Megteszek mindent szerintetek? Vagy van még ötletetek?

Figyelt kérdés
2 gyermekes anyuka vagyok, az első gyermekemnél semmi tejem nem volt, már a kezdetektől tápszert kapott, alig 1-2 hétig anyatejet is de szinte semmi nem volt. Most 4 hetes a kislányom és úgy néz ki van tejem, de nem elég. Napi 7x eszik kb. jelenleg 3370g. A gyerekorvos számításai alapján kb. 500-600g tej kellene neki naponta ( a súlyának az 1/6-a ), ezt elosztom a napi 7 étkezéssel, így kijön kb. 80g etetésenként. Persze ezek hozzávetőleges számok, de legalább van mihez tartanom magam. Nos, az én mellemben 400-450g-nál nincs több egy nap, ha megfeszülök sem. Fejek minden etetés után, de alig jön még 10g vagy annyi sem. Tehát mind kiszívja, ami van, de sajnos látom rajta, hogy enne még és jelzi is. Ha óránként mellre teszem sem megoldás: 1. úgy sem lakik jól és egy egész szoptatás az egész napom, 2. a nagyobb gyermekemmel is foglalkoznom kell, hisz Ő is még csak 2 éves. Bármit teszek ennél több nem termelődik a melleimben. Eszek, iszok rengeteget, fejek még éjjel is, du. alszok velük. Még mit tehetnék meg, hogy ne kelljen tápszerrel kiegészíteni? Nos, azért éheztetni nem szeretném, ha nincs tejem akkor nincs, ne értsetek félre csak hátha még tehetek valamit.
2011. jún. 6. 18:01
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
szia,én azt csinálom,hogy kb másfél liter teába teszek 1filter laktoherbet,és így meg tudok inni simán 4-5 liter tejserkentőt.eddig bevált (9hós anyukája vagyok)
2011. jún. 6. 18:09
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy nem kéne mindig méricskélni mennyit evett, de sajnos én sem bírom megállni. Én ugyanígy vagyok a picimmel,nem eszi a hivatalosat. De szépen fejlődik, ez a lényeg. Szerintem ha jól van és hízik szépen, ne foglalkozz a mennyiséggel. Ráadásul,ha nem nyűgös etetés után,akkor jól lakott,ennyi kellett neki.

Én a következőket alkalmazom: Urtica Urens 5ch (homeós bogyó)

sok Sió őszilé (50%-os)

tejberizs hébe-hóba

Karamalz sör, ez valójában nem sör,hanem alkoholmentes malátaital (1 naponta)

én naponta egyszer fejek, reggel, amikor a legtöbb a tejem

naponta többször alkalmazom a hónaljtartásos pózt szopizásnál, így nálam több tejet kiszív

szopi közben mikor már lankad a figyelme,masszírozom is kicsit a melleket, hogy könnyebben jöjjön amit nem nagyon akar kiszívni

2011. jún. 6. 18:28
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindig az éhség miatt szopizik a baba néha csak az anya közelsége kell. Fejném magam, igény szerint cicire tenném főleg még ebben a kezdeti időszakban innám a laktoherb teát 2 bögrényit, de ezzel vigyázni kell mert hasfájást okozhat a babánál. Ha meg csak a közelségedre vágyik vennék egy kendőt és abba beletenném,így tudnál a nagyobbal is foglalkozni, és így a kezdet kezdetén tudnál igény szerint is szoptatni mert fel lehet kötni úgy, hogy közben mást is tudjál csinálni.
2011. jún. 6. 18:37
 4/6 anonim ***** válasza:
50%

annyit tehetsz, hogy kiegészíted tápszerrel, de nem cumiból, hanem szoptanittal. így ingerli a cicidet tovább és ha tud még termelődni, akkor fog is és ő se lesz cumizavaros. ha viszont ez a max kapacitás, ki fog lassan derülni és akkor kénytelenek vagytok továbbra is kiegészíteni.

nekem a teák és különböző házi praktikák semmit sem változtattak.

2011. jún. 7. 07:53
 5/6 anonim ***** válasza:

Én is így voltam, az elején még fogyott is a pici babám. Akkor kapott 2x este tápszert, azóta többet nem. Én keményen küzdök azért, hogy legyen tejem, a párom ezt nagyon becsüli bennem, nagyon jó anyának tart.

Amit teszek. POZITÍV GONDOLKODÁS, fejés, és nem mérem az etetéseit. Mértem én egyszer egy héten keresztül minden etetését, egy rémálom volt, és azon a héten hízott a legkevesebbet is. Nem szabad, hidd el, nem szabad.

Táblázat és számítások alapján nem lehet egy gyermeket etetni!! Úgy utálom ezt!

Én is fejtem minden szoptatás után a maradékot. Max. 20 ml jött le. És ezzel pótoltam kétnaponta (hogy ne legyen cumizavaros) esténként. (mármint apa, engem akkor nem látott). Három-négy nap múlva megnőtt a tejem mennyisége. Első ilyen "projektnél" nem tudtam mire számítsak. A másodiknál már gondoltam, hogy három-négy nap múlva ismét feszíteni fog a cicim. A harmadiknál már vártam, hogy feszüljön.

Mert nekem folyamatosan kell küzdenem, és nagyon szépen hízik a kislányom. És van tejem. Most ha legközelebb megint úgy érzem, hogy kevesebb, akkor elkezdem ezt a fejési projektet, de tök NYUGALOMBAN és már tudni fogom, hogy három-négy nap múlva ismét több a tejem.

:)

A babám még csak 3 hónapos és rengeteget küzdöttem és nagyon elégedett vagyok magammal.

Ami még bevált, az őszilé, a sör, a laktoherb tea. Szoptatás után egyből meginni minimum fél liter folyadékot.

És ami még nagyon bevált nekem, hogy az utolsó etetés után (ami fél kilenc, kilenc körül volt) fent maradtam és 11 kor fejtem megint. Két nap után ismét bedurrant a cicim és többletem lett.

Szóval szerintem a nyugalom és a pozitív gondolkodás mindennél többet ér.

2011. jún. 7. 10:42
 6/6 anonim ***** válasza:
régebben én is aggódtam ezen bár nekem első baba és nekem is ez volt a bajom, mint neked, de rendes étkezés mellett még mecsek teát iszom: tejszaporító tea, nekem marhára bevált, nem is akarok mást inni, ráadásul van benne édeskömény ami meg a pici emésztését segíti elő.Neki is jó mert annyit eszik amennyit bír és nem sír, max akkor ha a büfi-bubi zavarja, vagy ha a kaki nem akar olyan könnyedén kijönni, de figyelem hogy mit eszem, káposztát már tuti nem fogok-ha eszek is mecsek baby teát adok neki utána és hipp-hopp kint van a kaki :)
2011. jún. 7. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!