Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért néz mindenki hülyének,...

Miért néz mindenki hülyének, hogy legalább másfél éves koráig szeretném szoptatni a kisfiamat? Ez most ciki?

Figyelt kérdés
Akkoriban megy majd bölcsibe és csak addigra, szép lassan szeretném tőle "megvonni" a napi 5 szopizást, utána már csak reggel és este kapna cicit, legalábbis így tervezem. Nem a cicin alszik el és eszik már nagyon sokféle zöldséget, gyümölcsöt, csirke és pulykahúst, de az anyatej a fő tápláléka. 9 és fél hónapos most.
2011. jún. 6. 17:27
1 2 3 4
 31/32 alaszka ***** válasza:

Csak annyit tennék még hozzá, ha már ez felmerült, mivel én is olyan helyen lakom, ahol jelen van a kisebbség...szóval ők nem vesznek tápszert! Még a gyógyszert sem váltják ki a gyereknek, tápszerre főleg nem költenek. Szoptatnak, vagy tehéntejet, kecsketejet adnak a babának! Sajnos itt tartunk...Olvastam valahol, hogy az afrikai törzsekben 5-6 éves korukig is szoptatnak a nők, amiatt, mert így legalább annyi táplálékot tudnak a gyereknek biztosítani, akik egyébként éhenhalnának..

Én inkább úgy mondanám, hogy az értelmiség körében azért nagyobb a szoptatási arány, mert ők tudatosan táplálják a gyereküket. Viszont van szerintem egy jómódú, de nem feltétlenül értelmiség, akik viszont a kényelmük miatt inkább tápszereznek. Bár ezt sosem értettem, mert a mi kényelmünk szempontjából is ez a legjobb, nincs melegítés, forralgatás, és még anyagilag is a legjobb.

2011. jún. 8. 21:36
 32/32 anonim ***** válasza:

Én is elmélkedtem azon,hogy a hosszú szoptatás mitől függ.Még keresem a választ.Talán attól,hogy nem akarunk egy olyan dolgot elvenni egy gyerektől,ami neki jó.Egyszer feltettem egy kérdést,hogy 3éves korban a cumisoktól miért nem veszik el,hisz már nagyok.

Erre mindenki lehurrogott,hogy sajnálják,meg biztonságot jelent a gyereknek.Megint megkérdem,a szoptatott 3 éves elég nagy ahhoz,hogy megfosszák a cicitől,ami neki csak elalváskor kell.

Pont ma kaptam meg a magamét,hogy személyiség zavara lesz a lányomnak,mert 3 évesen szoptatom.

2011. jún. 8. 22:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!