Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért néz mindenki hülyének,...

Miért néz mindenki hülyének, hogy legalább másfél éves koráig szeretném szoptatni a kisfiamat? Ez most ciki?

Figyelt kérdés
Akkoriban megy majd bölcsibe és csak addigra, szép lassan szeretném tőle "megvonni" a napi 5 szopizást, utána már csak reggel és este kapna cicit, legalábbis így tervezem. Nem a cicin alszik el és eszik már nagyon sokféle zöldséget, gyümölcsöt, csirke és pulykahúst, de az anyatej a fő tápláléka. 9 és fél hónapos most.
2011. jún. 6. 17:27
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Kedves előző. Az anyatej a gyermek fél éves kora után nem a tápanyagok miatt fontos, hanem az ellenanyagok miatt, amíg anyatejet kap, olyan, mintha be lenne oltva miunden ellen. TErmészetesen vannak olyan babák, akik ennek ellenére elkapnak ezt azt, de ÁLTALÁBAN védettséget jelent. + kötdődést, ez meg mindenkinek a magánügye.
2011. jún. 6. 21:11
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A lányom másfél éves és szopizik!Reggel délben este!Én rábízom, hogy meddig aarja, mert már most látom, hogy nem függő, szóval abbahagyja majd "normális" időben :)

Én nagyon örülök, hogy így alakult/sikerült!És annyit szeretnék még, hogy az utolsó négy foga alatt még szopizzon, mert nekem akkor semmit nem fogad el amíg ki nme nőnek a fogai! :(

Így ha csak addig is de én még nagyon szeretném szoptatni!

Én is félve mondom már, mikor kérdezik, hogy tápit adok-e még neki?De büszke vagyok csak itt is volt már klonfliktus belőle, pedig igazán senkinek semmi köze hozzá!

Másféléves szopizó kislány anyuja

2011. jún. 6. 21:45
 13/32 alaszka ***** válasza:
100%
Addig szoptasd, amíg mind a kettőtöknek jó, és nem teher a számodra. Az én lányom 19 hónapos koráig szopott, akkor is azért szoktattam le, mert két évesen ment bölcsibe, és addigra el akartam választani. Elmondanám a kedves okoskodónak, hogy az én gyerekem addig, amíg anyatejet kapott, egyszer sem volt beteg, ahogy leszokott, rögtön az lett. Olyan anyagokat tartalmaz, amit soha semmivel nem tudunk a gyerekeinknek pótolni, és ez hogy csak egy éves koráig, ez egy marhaság. A lelki biztonságot, amit ezzel nyújtunk azt meg pláne nem tudjuk többé ilyen formában megadni a babánknak. Az okoskodó vagy egy pasi, vagy egy antianya. Nekem meg ez a véleményem. Természetesen nem azokat bántom, akik nem tudnak szoptatni vmilyen okból, hanem akik nem akarnak, és még meg is vannak rökönyödve, ha más meg mindent megtesz a gyereke egészségéért.
2011. jún. 6. 22:27
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azt szeretném, hogy aki azt állítja, hogy az anyatejben fél év/egy év/mindegy, mennyi idő után nincs elég tápanyag, vagy olyan, mint a víz, az legyen szíves, és linkeljen már erről egy tudományos vizsgálatot! Vagy legalább azt magyarázza meg, hogy a 14 hónapos fiam számára felejt tejen miért van ujjnyi vastag zsírréteg, ha "nincs benne tápanyag".

Kedves kérdező: szoptass nyugodtan, ameddig mindkettőtöknek jó! :)

2011. jún. 6. 23:52
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Sok támadó kritikára számíthatsz ezzel kapcsolatban, és nem csak itt, hanem úton-útfélen. Én is megkaptam, hogy aberrált, pedofil, nem normális állat vagyok. Mindenféle hülyeséggel riogattak túlzott kötődésről stb. Ehhez képest lánykám egészséges jellemű, ragaszkodó, de nem rámtapadós jellemmé fejlődött. Arról nem is beszélve, hogy amíg szopott, egyáltalán nem volt beteg, sőt azóta is évi egy náthával megússzuk a dolgot.

Nálam van kontrollcsoport is, a fiaim hamar elválasztották magukat, sokkal több gondunk volt az egészségükkel.

Szoptass bátran. Én is abban hiszek, amit az egyik válaszadó itt már leírt, addig érdemes szoptatni, amíg ez mindkettőtöknek jól esik.

2011. jún. 7. 06:55
 16/32 anonim ***** válasza:
69%
Szoptasd nyugodtan, ameddig jónak látod, és ameddig ő kívánja. És legyél büszke magadra! Sokan szeretnék ennyi idős koráig szoptatni a kisbabájukat. Az enyém 11 hós, de már csak reggel-este szopizik, nappal ugyanis nem ér rá a kis drágám (kicsit türelmetlen, ha nem jön elég gyorsan a tejcsi, és hamar ráun). Ja, és ne foglalkozz az ilyenekkel, lehet, irigységből mondják, mert ők esetleg nem tudtak eddig szoptatni.
2011. jún. 7. 07:49
 17/32 anonim ***** válasza:
27 hónapja szoptatok:-)))
2011. jún. 7. 08:11
 18/32 anonim ***** válasza:
10%
Nem nézlek hülyének,bár én eddig biztos nem szoptatnék,de mindekinek a magánügye,amit tiszteletben kell tartani.
2011. jún. 7. 08:43
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Le merjem írni, hogy 4 évig szoptattam?
2011. jún. 7. 08:44
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy olyan dolog, amiben nincs olyan megoldás, ami mindenkiek szimpatikus lenne. Engem pont a napokban oltottak le ezen az oldalon, amiért nem dőltem a kardomba, mert a 13 hónaposom felhagyott a szopizással.

Az a szerencse, hogy nem is kell senki más véleményét figyelembe venned, mint a gyerekedét, esetleg a férjedét. Olyannyira, hogy a terveidről nem is kell tudni senkinek. Hiszen ki az a mindenki, aki hülyének néz? Anyukád, anyósod? Azt még valahogy értem, hogy velük megbeszéled ezt a dolgot, de másnak mi köze hozzá? Nem kell róla beszélni, és kész. Nem lesznek megjegyzések.

Valahogy úgy érzem, hogy főleg az idősebbektől és a gyermektelen fiataloktól kaphatod a beszólásokat, amin ne lepődj meg, mert számukra ez tényleg fura. Anyáink idejében a 3-4 óránkénti etetés és a korai hozzátáplálás miatt már az is ritkaságszámba ment, ha valaki 6 hónapnál tovább tudott szoptatni, 1 év felett pedig elképzelhetetlen volt. Engem is oltogatott szelíden anyukám a babám 7-8 hónapos korától, hogy most már azért abbahagyhatnám. :S Elmondtam neki, hogy ma már máshogy tanítják, és ennyiben hagytuk.

Szóval szerintem a legegyszerűbb, ha nem beszélsz róla olyanoknak, akik nem nagyon értenek hozzá.

2011. jún. 7. 09:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!