Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Titeket zavar (na), ha az...

Titeket zavar (na), ha az anyuka rendszeresen a játszótéren szoptatná meg pár hónapos babáját?

Figyelt kérdés
2011. máj. 26. 16:21
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen természetes dolog a szoptatás, mégis sokan megbotránkoznak rajta, vagy bámulnak, mint a birka. Én vinni szoktam egy textilpelust, azzal "függönyözöm el" magam és a babát, így senki sem szólhat és nincs potya nézgelődés sem... A válladra teszed és semmit nem látnak az idétlenül vihorászó kamaszok.
2011. máj. 26. 16:54
 12/39 anonim ***** válasza:
8%
Ne haragudj de ez az a dolog amitől a falnak tudnék menni.A szoptatás az egy bensőséges dolog ami másra nem tartozik.A 21dik századba feltalálták már a mellszívot ami ilyen alkalmakra nagyon jó.Miért nem tudod ezt otthon elintézni???Miért kell ezt másnak végignéznie??Ez senki másra nem tartozik!Meg hadne mondjam kik szokták csak a mellüket elővenni az utcán.milyen nemzetiség
2011. máj. 26. 17:21
 13/39 anonim ***** válasza:
88%

Na azért gondoltam, hogy valaki le fog hurrogni miatta. Én meg azt nem értem, hogy a 21. században mért kell ezen megbotránkozni, ha valaki diszkréten csinálja. Igen egyrészt bensőséges dolog, de másrészt ha egy kisgyerek szendvicset majszol a játszótéren az mért más??? Csupán más a táplálékigényük.

Engem sem zavar, ha látok szoptatni valakit. Én sem mennék haza azért a 10 percért.

Ja és persze ez nem egy kategóriában van azzal, hogy egyes nemzetiségű emberek semmivel nem foglalkozva előkapják a mellüket, és akár sétálva szoptatnak.

2011. máj. 26. 17:34
 14/39 anonim ***** válasza:
86%
Kedves (?) 17:21-es!!! Én is igény szerint szoptatok és hidd el, hogy az Én gyerekem nem fogad el cumit, cumisüveget. Hiába van a legjobb mellszívóm, cumisüvegem itthon ha a gyereknek nem kell.Most múlt 1 éves, de idáig még arra sem tudtam rávenni, hogy pohárból igyon. Szerencsémre kb. 2 hete megtanult szívószállal inni ami kicsit megkönnyíti a helyzetemet. De előfordul az is, hogy nem kell neki, mert ő éppen cicizne, na most azért a 10 percért Én sem fogom hazaráncigálni a gyerekemet, mert a hozzád hasonlók húzzák a szájukat!Különben is ha neked nem tetszik fordulj el, de azért gondolj bele neked is milyen rossz ha éppen megszomjazol, megéhezel és valami oknál fogva nem lehet órákig enned/innod. Azért kíváncsi lennék, hogy hány éves vagy és van-e gyermeked? Ha nincs tervezed-e?
2011. máj. 26. 17:49
 15/39 anonim ***** válasza:
69%

Hát nem ítéllek el, de nem értek veled egyet. A "nagy"fiadnak is sok 4 óra sétálás játszás, és nem értem, hogy miért a déli nagymelegben mentek a játszóra 9től 1ig. Nekem is 20 hónap van lányaim között, tehát tutdom min mész keresztül, az én lányaim is igény szerint szopiztak.

Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy délelőtt séta, ügyintézés, vásárlás, legkésőbb fél 12kor ebéd otthon. Ha 9 előt megeteted, akkor nagyjából ki is bírja ezt a sétát a pici is. Vagy itatsz vele pár korty vizet, míg hazaértek. Ebéd után alvás, 3kor uzsi, szopi stb. Mi ekkor indultunk játszóra. Ekkor jobban el is lehet vegyülni, esetleg a közbejövő szopi idejére másre bízni a nagyot. este 6 körül értünk haza, vacsi, fürdés, alvás.

MI így csináltuk, de mindenkinek saját magának kell kialakítani a rutinját. De ez a rendszeresen a játszón szopizunk nálam nem fordult elő, egyszer-kétszer igen, de akkor sem úgy indultunk el, hogy biztos, hogy ott szopizunk.

2011. máj. 26. 17:52
 16/39 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem zavarna, de azt is meg kell értened, hogy idétlen kamaszoktól, pláne fiúktól nem várhatsz el érett viselkedést! Próbáld meg máskorra időzíteni.
2011. máj. 26. 17:54
 17/39 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó hozzászóló

A Ti napirendetek olyan, a mienk ilyen. Az én fiam későn fekszik le, 14.30kor. Nálunk ez van.

Azon a játszótéren fák vannak, sok-sok fa, nagyrészt árnyékos az egész. Zöldövezeten keresztül megyünk, nem a belvárosban lakunk.

A kisfiamnak nem sok ez az idő, neki ennyi a mozgásigénye. Minden gyermek más.

Elvonulunk egy padra, nem a homokozó mellett csinálom vagy a játszótér közepén.

Cumisüvegünk sincs még. Fiamnál sem volt, csak 1 éves korától ivott itatópohárból.

És néha a babának csak nyugtatásként kell a cici, legalábbis a kislányomat megnyugtatja és nézeget/alszik tovább a cici után.

2011. máj. 26. 18:01
 18/39 anonim ***** válasza:
0%
Azért a "szendvics majszolás" és a nyilvános szoptatás között van egy kis különbség!!ugyhogy szerintem hagyjuk a dumát.És drága másik válaszoló: 26éves vagyok és 6 hónapos terhes.de biztos élet hogy nyilvánosan sehol nem fogom előkapni a mellemet!ha a baba nem fogadja el a cumit akkor ugy kell alakítani ha megoldható(!)hogy erre ne kerüljön sor.az meg a másik hogy 4-5 órákat nem kéne a játszón ülni főleg nem ebbe a nagy melegbe.de jó neki hogy ő ennyire mindenre ráér és semmi dolga otthon.hihetetlen komolyan!!!
2011. máj. 26. 18:09
 19/39 anonim ***** válasza:
85%
ez a 17.21 es egy akkora se..fej hogy lehetetlen!!!!
2011. máj. 26. 18:15
 20/39 anonim ***** válasza:
50%

18:09-es, neked még halvány fogalmad sincs a dolgokról, úgyhogy inkább hagyjuk:) Még semmi tapasztalatod e téren, nem tudom, miért szólsz akkor bele?

Kérdező, ha diszkréten szoptatsz, én nem hiszem, hogy sértő lenne bárki szemének is. Én mindig elvonultam, mert szégyenlős vagyok, nem tudtam mások "előtt" szoptatni.

3 gyerekes, sokáig szoptató anyuka

2011. máj. 26. 18:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!