Kisebesedhet még a mellem?
Hát, ezt nem lehet tudni, de szerintem rendben lesz minden. Megelőzendő a bajt, vegyél Lansinoh krémet, ez kifejezetten a bimbó kiszáradása/sebesedése ellen van, én nagyon régen használom és még csak nem is érzékeny a bimbóm. Nem kell lemosni szopi előtt. Mostanában már csak két-három naponta egyszer kenem.
9 hónapos a kisfiam és még mindig naponta 5x szopizik.
Ezt gyógyszertárban lehet kapni?
Ja és még egy kérdés.Honnan tudom h jól lakott?Eddig láttam,mert 140-150-eket evett,de a 2 cicimben összesen max 100 van egy szopásra.Délelőtt megszoptattam,aztán vigyorgott,beszélgettünk,nyugis volt,de kizárt h 100nál többet evett,lehet annyit se.Így adtam neki lefejt 40 ml-t.Eléggé nyammogva ette.Jóllakott volna a szopival??
Igen, gyógyszertárban lehet kapni, 1900 Ft körül van. Nem olcsó, de nem kell minden szopi után kenni, lehet szépen egyre ritkábban.
Hidd el, ha két cici után "beszélgettetek" és vidám volt, akkor tele lett a pocija :) Amikor a baba szopizik, sokkal jobban kiürül a mell, mint fejéskor, tehát az is lehet, hogy többet evett 140-nél, ezért nyammogott utána. Nyugi, jelezni fogja, ha még éhes, leginkább hangos sírással. Most, hogy szopizik, felejtsétek el a cumisüveget, amikor éhes, tedd szépen mellre és hamar kialakul az a tejmennyiség, ami neki kell és akkor fejned sem kell többet.
A bimbódra nagyon vigyázz, kenegesd, ápolgasd, mert nincs is annál szebb dolog, amikor a babád szopizik. :) Én sokszor még most is megkönnyezem, ahogy idebújik és csak cuppog boldogan :)
Ne fejd ki, dehogy, amint ébred a babád, tedd őt mellre. Csak a maradékot fejd ki, hogy ne kelljen tápszert adni, hanem legyen ilyen esetekre lefejt tej.
De először mindig szoptasd meg és csak utána fejj, hagy egyen ciciből inkább - egyrészt ez a természetes, másrészt nagyon jó érzés mindkettőtöknek. Ez a leghihiénikusabb is, persze.
És a szopinál tényleg jobban kiürül a mell és több is termelődik. Nincs az a fejési módszer, ami úgy stimulálná a melleket, mint a baba! :)
Hű,köszönöm:-)
Délben mikor a maradékot fejtem,olyan hófehér,sűrű,krémes volt,olyan még tán sosem jött,fejés végén sem:)Remélem a cickóim bírják majd a kiképzést,már 2. napja szopik és nem fáj a bimbóm alapállapotban mint mikor b.védővel szoptattam.:-)
Na az az igazi, zsíros, tápláló tej, attól lakik igazán jól a babád! Ebből is tudhatod, hogy többet szívott ki, mint ami a fejésnél eddig lejött, mert fejéssel el sem jutottál eddig a zsíros tejig!
A tej eleje a baba szomját oltja, utána jut hozzá a mélyen lévő "vastagabb" tejcihez, ami az éhségét csillapítja és igazán táplálja Őt. Csak így tovább, ügyesen!!! :)
Lehet, hogy cumisüvegből egyenletesebben tudtad etetni a babádat. Tehát közel azonos időközönként közel azonos mennyiségeket evett. Most ciciből ez változhat, néha hosszabb idő is eltelhet a szopizások között, néha meg rövidebb, néha jól belakik, néha csak kevesebbet kortyol. Amíg eleget pisil, kakil (bár ez elég változó napi 6-tól a 6 naponta 1-ig) megfelelően gyarapszik, jó kedélyű baba, addig ne aggódj.
Valószínű, hogy nőtt a babád (vele együtt a szája is) és ügyesedett is, ezért már nem fog sebesedni a melled. De azért figyelj arra, hogy jól legyen a babád mellen, ha kezdene kicsúszni a melled a szájából (főleg a szopi vége felé, a komfortszopinál szokott előfordulni) akkor vedd el tőle, és add vissza helyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!