Mik a legtökéletesebb fejési módszerek tejnöveléshez?
A kérdés talán egyszerűnek tűnik, lefejjük a cicit,és kész, de én részleteiben lennék kíváncsi,kinek mi vált be a legjobban. Értem itt ezalatt,hogy pl. mikor, rögtön szopi után -e, vagy kicsit várni,minden szopi után -e, hány percig, minden nap, mindkettőt -e, ha mindkettőt, akkor melyiket hány percig, és hogyan, ha már nem jön a tej, akkor is szívatni.... és hasonló dolgok.
Kérlek osszátok meg velem, ha a fejés segített.
Igazi saját tapasztalatokra lennék kíváncsi,de ha csak hallomásból tudtok példát,azt is szívesen veszem.
Én Medela swinggel szívtam, szülés után sem indult be, akkor is az üreset, az indította be. Utána minden szopi után közvetlenül, amíg büfiztettem. Néha, ha nagyon elvolt a babám két etetés között, akkor is szívtam, mindig jött néhány csepp.
Ettől függetlenül kevés tejem volt, úgyhogy lehet, hogy nem volt jó a módszerem.
Betti válasza:
Szia!
Én anyatejleadó vagyok,9 hónapja fejek,elég sok mindent sikerült kitapasztalnom.
Igen,egyszerűnek tűnik,de sajnos nem az.Nekem mellszívóval nem sikerült az összeset lefejnem,bármelyiket próbáltam,nem indította be a tejleadó reflexemet.Kézzel fejek,de az már olyan gyorsan megy,hogy 2 decit 6-7 perc alatt lefejek.Mindig két szoptatás között fejek,mert szopi után sokkal nehezebb újra megindítani a tejleadó reflexet.Mindkét cicimet lefejem,az időt sosem néztem,amíg jön,addig fejek.Egy fejés alkalmával többször is megindítom a tejleadó reflexet.Ha csak simán fejek,nekem nem indul meg,kicsit ingerelni kell a mellbimbót és akkor újra indul.Úgy csinálom,hogy mindkét mellbimbómat enyhén sodorgatom,mintha a baba ingerelné a szájával és akkor újra beindul a tejleadó reflex és felváltva mindkét mellemet fejem,majd újra sodorgatok,újra fejek....Akkor hagyom abba a fejést,amikor már nagyon kevés jön le egy újabb leadó reflex után.
Nekem ezzel a módszerrel 600 ml-vel szaporodott a tejem.
Ha esetleg lenne még kérdésed,kérdezz bátran.
Üdv
Én több mint két hónapja fejek folyamatosan miden szopi után. Lefejem a maradékot, aztán előveszem kb. 20 perc múlva, és várok egy tejadó reflexet, azzal fejek megint 20-30 ml-t. Na akkor érzem, hogy kiürült. Régen volt, hogy egy óráig is fejtem, de annak nem nagyon volt értelme, ezzel a tejadó reflexszel érdemes szerintem ügyeskedni. Aventes kézi szívóval fejek, ez leszívja, ha már jön a tejadó, a hagyományos kézi fejést nem sikerült elsajátítani...
A mellpödörgetés jó ötlet, most próbáltam ki, úgy tűnik bevált (:
Nem tudom hallottál-e a szaporító fejésről. Szopi után. Én nem csináltam túl sokszor, csak napiegyszer. 4-5 napig. Mindkét cicidet lefejed váltva a következőképpen:
Kifejezetten szaporító fejés a 7-7, 5-5, 3-3, 1-1, vagyis amikor 7 percig a jobb, majd 7 percig a bal, aztán 5 percig a jobb, 5 percig a bal és így tovább mellet fejed, ezt én egy hétig csináltam, és csak naponta kétszer, mert elég fárasztó. Viszont az eredménye meglett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!