Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy hozhatnám vissza a tejet?

Mendy1025 kérdése:

Hogy hozhatnám vissza a tejet?

Figyelt kérdés
6 hetes a babám,két hete sajnos kórházba kerültem 4 napra, és a gyógyszerek miatt amit kaptam sajnos nem szoptathattam a picit.Mikor hazaengedtek még egy hétig kellett gyógyszert szednem ,és akkor sem szopizhatott még.Már lehetne neki,de sajnos nincs tejem.A kórházban is folyamatosan fejtem,de hiába,elapadt már akkor bent.Ha megnyomom a mellem,jön még belőle pár csepp,ezt vissza lehet még hozni?A laktoherb teát ittam az elejétől,meg most is azzal próbálkoztam,de nemigazán hat most.
2011. máj. 19. 08:25
 1/9 anonim ***** válasza:
Élőszőr is rakd nagyon sokat mellre a babát. Fürdéskor langyos víz alatt masszírozzad a melleid egészen a hónalj vonalától végig. Igyál nagyon sok folyadékot, a teát se hagyd abba, nyugodtan igyál meg egy litert is. És sokan esküsznek még a sörre, és a rántott levesre is.
2011. máj. 19. 08:31
 2/9 A kérdező kommentje:
de hiába rakom mellre,nem jön belőle pár cseppnél több,és nem is akarja ezért szívni sajnos.
2011. máj. 19. 08:40
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha csak egy két percig próbálkozik az is valami, ha nem szívja a baba, ihatsz akármit akkor sem fog beindulni újra. Türelem, nagyon nehéz, de amikor éhes az legyen az első hogy megpróbálod adni neki a cicit. Esetleg rakj rá a melledre pár csepp tápszert.
2011. máj. 19. 08:43
 4/9 Maxima ***** válasza:
Valahol azt olvastam hogy a tenyleges tejapadas 40 nap. Te meg messze vagy attol :)Ahogy fentebb is tanacsoltak surun rakd mellre a babat, meg akkor is ha csak par csepp jon belole. Az ingerre be fog indulni par nap alatt a tejcsid.
2011. máj. 19. 08:47
 5/9 anonim ***** válasza:
Görögszénamagból tea és a magokat is edd meg. Van kapszulában is,de az nagyon drága. Nekem ez vált be, és az óránkénti ciciztetés ill. szívás. Állítólag a 100%os narancslé is nagyon jó, én nem próbáltam.
2011. máj. 19. 08:51
 6/9 anonim ***** válasza:
próbálj gyakran (1-2 óránként) fejni, ha a baba elutasítja a melled. de ne keseredj el nagyon, nem biztos, hogy sikerül visszahozni. mindenesetre egy próbát megér. (ismerős a neved, szerintem már találkoztunk. :) talán még a teherbeesés témakörben? gratulálok a babához! nekünk is van, ő 8 hetes)
2011. máj. 19. 08:57
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha a baba szopizik, pár nap alatt visszaáll a tejtermelés. Sajnos nálatok az lehet a gond, hogy megszokta a cumisüveget, így nehéz dolgod lesz vele. Ha szeretnél kizárólag szoptatni, akkor anyatejet vagy tápszert szoptaníttal kellene adni neki. Kicsit kínlódás, de pár nap alatt hatásos. Ez a szoptanít egy olyan szerkezet, amit a válladra teszel, benne van a tej és egy vékony cső megy le a melledig. A baba, ha bekapja a bimbót, bekapja a nagyon vékony csövecskét is, és ha szív, jön neki a kaja. Így ő is jóllakik, meg a melledet is stimulálja, így beindul a tejtermelés.

Egy ismerősnek örökbefogadott babánál lett így teje!!! Azt mondta, ha már nem szülhetett, legalább szoptatni akar. Szoptaníttal etette a babót és pár hét után a baba beindította a tejet! Csodálatos az emberi test, csak néha kell egy kis svédcsavar, hogy minden klappoljon.

Érdeklődj itt: la leche liga (írd be a keresőbe és kidobja az oldalt)

Sok sikert!

2011. máj. 19. 09:34
 8/9 bettineni ***** válasza:
Ez megdöbbentö, valoban igy lett teje valakinek, hogy nem is volt elötte terhes? Valoban letezik ilyesmi?
2011. máj. 19. 13:51
 9/9 anonim ***** válasza:
bettinéninek: [link]
2011. máj. 19. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!