Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van más is így? (bővebben lent)

Van más is így? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Mindenki írja, s ismerősöktől hallom (pl. a barátnőmnek 9 hónapos a kislánya, s mindig érzi) a mellbedurranós érzést.

Normális az, hogy én a babám kb. 2-3 hetes koráig éreztem a feszítő érzést?

hazajövetelünkkor a szülést követő 3. napon durrant be, de nem volt annyira vészes, mint ahogy más mondja, nem feszített annyira.

Alig csöpögött a tejem, s az első 3 hétben is ritkán durrant be, főként este, mert csak egyszer ébredt a babám.

A szomszédom előttem 2 héttel szült, s a tanácsára vettem avent tejgyűjtő kagylót, amit használtam mikor eleinte csöpögött a tejem, de olyan kis mennyiség volt, hogy nem értem vele semmit. Holott Ő 2-3 óra alatt 10-20ml is össze tudott gyűjteni.

Szülést követő 3 hét elteltével semmi mellfeszülő érzésem sincs. Nem nehezek a melleim, nem csöpög. Ha szopizik a babám is, nem nagyon csöpög már a másik mellemből a tejcsi.

De az a fura, hogy lassan 4 hónapos lesz a babám, s még mindig szoptatok. Nyugodt, kiegyensúlyozott baba, sokat nevetgél, gőgicsél, a korához képest a védőnőm szerint korábban csinál mindent, mint ahogy kellene. Mondjuk ehhez én nem értek, első baba.

Szépen fejlődik, a gyerekorvos is mindig mondja, milyen jól néz ki. Igaz hogy gyakran eszik, keveseket, de mindig megvan a heti, havi súlygyarapodása, s csak anyatejet kap.

3220-al jöttünk haza (3400 g születési súly), s a 3 hónapos státuszon 5480 g volt.

Más is van így, vagy csak nekem nincs ez a mellbedurranós érzésem, s mégis van elegendő tejem?

Ez jó, természetes így?

Mert arról, hogy valakinek nincs, még nem olvastam.

Ezért is tettem fel a kérdést.

2011. máj. 17. 10:41
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerencsés vagy. Nálad hamar beállt a kereslet-kínálat egyensúly.
2011. máj. 17. 10:43
 2/7 A kérdező kommentje:

Jó is és rossz is egyben, mert szoktam fejni. Eleinte szopik után lejött 150ml is, most meg szenvedek azért a 20-40 ml-ért. Szopik után a szaporító fejést csinálom, mert nem vagyok az a fajta, aki bárhol szoptatna, s nemsokára el akarjuk kezdeni, hogy a fiúnkat elég gyakran levinnénk nagyszülőkhöz, persze nem úgy ahogy Ők szeretnék, hogy nélkülem, s csak anyatejet kap.

S elég hosszú a vonat út 5 óra, plusz a busz.

Ha szopi után több óra eltelik, este, de már azt is nehéz kiszámolni, mert 2 óránként kell éjjel a babám, akkor is csak 60 ml jön le.

2011. máj. 17. 11:03
 3/7 anonim ***** válasza:

Betti válasza:

Szia!

Gondolom már többet eszik a babád és azért nem tudsz annyit lefejni,mint eleinte.Az,hogy nem érzed a tejleadó reflexet,nem baj,attól még lehet elég tejed és tudsz sokáig szoptatni.A tejcsöpögés sem attól függ,hogy kinek mennyi teje van.Én anyatejleadó vagyok,napi 2 liter tejem van,de soha egy csepp sem folyt ki a mellemből,még csak melltartóbetétet sem kellett használnom.Inkább attól függ a csepegés,hogy kinek milyen könnyen vagy nehezen jön a teje.Van egy barátnőm,akinek szopizás közben a másik melléből vagy 50 ml kifolyt,pedig nem volt olyan extra sok teje.

Üdv,további jó babázást.

2011. máj. 17. 12:42
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem az első gyerekkel eléggé folyt a tejem, 3 hónapos koráig fejnem kellett, mert annyira be voltak durranva a melleim. A 2. gyerekkel semmi. Úgyhogy ilyen is van.

A fejésről meg annyit, hogyha beállt a kereslet-kínálat, akkor nem fogsz tudni fejni későbbre. Én hetente egyszer jártam egy tanfolyamra, akkor anyunál volt délután a baba. Én azt csináltam, hogy az esti szoptatás után 2-3 órával fejtem, akkor már volt valamennyi, és az reggelig még újratermelődött. Ha nem volt elég, akkor reggel fejtem még hozzá, mert akkor még több van. De nappal nem nagyon fogsz már tudni fejni.

2011. máj. 17. 21:56
 5/7 A kérdező kommentje:
Este 21-22 körül alszik el, s 3-4 óra elteltével kell, s most pár napja átállt arra, hogy este 2 óránként is van hogy kell, s eszik. Esténként szoktam meg akarnék is, de így nem merek, mert ha lefejem, akkor köv... etetésre nem lesz neki elég, s hisztizik olyankor.
2011. máj. 17. 23:07
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem az a lényeg, hogy legyen elég tejed, mindegy, hogy érzed-e a tejleadó reflexet, vagy sem.

Én sem érzem mindig, bár én mindig is "csöpögős " voltam. Már az első terhességem utolsó hónapjaiban is betétet kellett használnom, mert csöpögött az előtejem. A kislányom3 évig szopizott és abban reménykedtem, hogy legközelebb más lesz a helyzet, mert megedződnek a melleim.

Annyiban jobb volt, hogy az előtej nem csöpögött, de tejleadó reflexnél időnként még mindig sok kifolyik még így 14 hónap szoptatás után is.

"De az a fura, hogy lassan 4 hónapos lesz a babám, s még mindig szoptatok"

Ezt a mondatodat nem értettem. Miért érzed furcsának, hogy egy 4 hónapos babát még szoptatsz?

2011. máj. 20. 22:55
 7/7 A kérdező kommentje:
Én nem érzem furcsának, hogy szoptatom, akkor lehet félreérthető voltam. Csak úgy értettem, hogy mindenkitől azt hallom, hogy be van durranva a melle,s csöpög a teje. S nekem semmi. Ilyen téren furcsa. De remélem még 1-2 éves koráig fogom tudni szoptatni.
2011. máj. 20. 23:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!