Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Még védve vagyok teherbeesés...

Még védve vagyok teherbeesés ellen így is?

Figyelt kérdés
Azaliát szedek, 8 hónapos lesz a lányom.A tejem egyre kevesebb lett, és most tápszerrel pótolom.Aminek az lett az eredménye, hogy csak reggel és este szopik.Ez még rendszeresnek számít?Véd még a gyógyszer? Még nagyon nem terveztünk kis tesót.Kb. 2 hete van ez, hogy csak kétszer szopik, délben pedig fejek.
2011. máj. 9. 08:59
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha a gógyszert 24 óránként szeded akkor véd!

A szopi csak akkor véd ha 6 óránál több nem telik el két szopi között!

De ez Rád nem vonatkozik, meret szedsz gyógyszert!

2011. máj. 9. 17:26
 2/9 A kérdező kommentje:
Oké, köszi!!
2011. máj. 9. 18:13
 3/9 anonim ***** válasza:

Az sem véd, ha 6 órán belül van a 2 szoptatás...

6 hónapos volt a lányom (még csak szopizott) mikor terhes lettem :). Pedig 2-4 óránként rendesen szopizott.

2011. máj. 9. 18:57
 4/9 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Éjjelis szopizott 2-4 óránként?

1 voltam!

2011. máj. 10. 14:27
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi!Csak a szoptatást nem használnám fogamzásgátlásra, mert tudom, hogy vérzés nincs általában, de peteérés lehet.Azért kérdeztem,mert amikor felírta az orvosom, mondta, hogy ez addig lesz jó, amíg rendszeresen szopik.De mi számít rendszeresnek?Mert lehet, hogy a napi 2 alkalom már nem..
2011. máj. 10. 14:34
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!

1. vagyok!

Addig amíg szopik csak ilyen szopi alatt szedhetőt szedhetsz!Szóval ha esetleg majd csak egyszer fog szopizni akkor is!Majd ha egyáltalán nem szopik akkor térhetsz át rendes fogigátlóra!

Nekem azt mondta a dokim,hogy ha majd 2 hónapig nem kérte a cicim akkor menjek új gyógyszerért!

2011. máj. 10. 15:18
 7/9 A kérdező kommentje:
Ez elég megnyugtató, köszi!Már 2 napja próbálom eléri az orvosomat telefonon, hol ki van kapcsolva, hol nem veszi fel.Nem visszük túlzásba az együttléteket, de sosem lehet tudni.Olvastam itt a gyakorin, hogy volt egy lány, aki szedte ezt, és már csak egyszer szoptatott, és terhes lett.
2011. máj. 11. 07:21
 8/9 anonim ***** válasza:
előző kommentre: a tabletta melletti teherbeesés lehet pl hányás vagy hasmennés miatti fel nem szívódás miatt is. És valóban, ahogy a fentiek írták a szopi önmagában nem biztosíték (de látom ezt te is tudtad)
2011. máj. 18. 15:07
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi Neked is!Sikerült beszélnem a dokival, azt mondta, véd a gyógyszer.Sőt!Állítólag nem szoptató nők is szedhetik.Egy kicsit megnyugodtam..
2011. máj. 18. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!