Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Gyakorlott anyukáktól szeretné...

Gyakorlott anyukáktól szeretnék "tanulni". Hogyan lehetnék jó anya?

Figyelt kérdés
Első bébimet várom, nagyon fiatal vagyok 20 éves. Aggódom, hogy mi lesz ha megszületik, mit hogyan kell csinálni... A barátnőm babájára fordítva adtam rá a pelenkát :( Olyan béna vagyok.:( Azt sem tudom hogy kell szoptatni és hogy miért és milyen időközönként kell lefejni a tejet, hányszor kell etetni a babámat majd. Tele vagyok kérdésekkel. A kórházban a csecsemős nővérek fognak majd válaszolni nekem? Félek, hogy mindent el fogok rontani! Mire megszületik szeretnék felkészült lenni, hogy jó anyja lehessek. Segítsetek légyszi!
2009. márc. 10. 07:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én is egy könyvet ajánlanék: Dr. Spock csecsemő és gyermekgondozása. Én is ezt olvasgadtam az első babám születésekor és most a harmadiknál is sokat forgatom. Már Anyukám is ezt használta. (Nyugi azóta aktualizálták.) Mindenféléről ír és nagyon megnyugtató tud lenni. Gratulálok a babához és ne izgulj, minden a legnagyobb rendben lesz!
2009. márc. 10. 09:34
 12/14 anonim ***** válasza:

Ne aggódj!!!

Nekem a kisfiam előtt egyetlen kisbaba sem volt még a közelemben sem eddig! Mégis teljesen jól elboldogulok vele, már 11 hónapja (és az este kivételével egész nap egyedül).

- Először is, a kórházban megmutatják a pelenkázást: popsitörlést, krémezést, pelenka ráadását a babára. És a szoptatásnál is segítenek. Ha maguktól nem mutatnák, nyugodtan szólj a csecsemős nővéreknek. Ezért vannak ott, hogy segítsenek!!! (Én szülés előtt 2 héttel láttam életemben először pelenkát :-))

- Elrontani nem fogsz semmit! Ami nem úgy sikerül, bőven van időd megpróbálni még egyszer, aztán még egyszer... :-)))

- A fürdetésből nem kell nagy felhajtást csinálni. Amit a régi könyvek írnak, azt jobb elfelejteni. Egy kis kád kell, egy fürdőhőmérő, fürdetőkrém és egy törölköző. Ennyi. A kádba engedett víz hőfokát kell ellenőrizned a hőmérővel. Ha megfelelő, beleteszed a fürdetőkrémet és kész is. Kicsit megáztatod benne a babát (1-2 perc), kiveszed, megtörlöd. Meglátod, belejössz hamar!

Úgyhogy ne aggódj! Meglátod, minden rendben lesz és ügyes leszel! Ha mégis szeretnél többet tudni a dolgokról, vannak már a boltokban jó kis könyvek, amik képekkel mutatják be a dolgokat! Ajánlom neked pl. a Kismamák nagykönyve címűt, nagyon jó, sok-sok képpel!

2009. márc. 10. 12:21
 13/14 anonim ***** válasza:

Bocs, utolsó vagyok, még annyit, hogy nem kell a dolgokat túlbonyolítani!!!

Nálunk is járt egy-két "jóakaró" látogató, aki kioktatott, hogy a babákat naponta masszírozni, olajozni, hintőporozni (stb.) kell. Na hát ez az, amivel nem kell az időt tölteni!!! Csak ha már végképp nem tudsz magaddal mit kezdeni...

Az elején csak a lényegre koncentrálj: szoptatás, pelenkázás, fürdetés!!! A többire ráérsz, ha már magabiztos vagy a babával!

Könnyű szülést, jó babázást!

2009. márc. 10. 12:28
 14/14 anonim ***** válasza:

Minden elsőszülött anyukája kezdő volt! Ne hidd, hogy egy 30-as szingliből lett anya jobban otthon van ebben, ha a környezetében nincs is gyerek.

Tealán az üzletben meg a karierben otthonosabb, de a popsitörlésben nem. Túl sok is lesz a jótanács, inkább az előttem szólóra hallgass! Nem kell az összes tanácsot megfogadni, és főleg nem túlbonyolítani. Ha éhes megeteted, tiszta legyen, ha beteg, telefonálsz az orvosnak.Ennyi. Meg a játszás.

Én nem tanácsolnám, hogy 3-4 vendéget hívj szülés utáni napokra, főleg kisgyerekeket, jobb lesz 3-ótoknak. Amit nem tudsz, megmutatja a védőnő.Kijön a gyerekorvos si megnézni házhoz, 1-2 nap.

Pakolj be előre a mélyhűtőbe egy kis pörköltet meg káposztát, csak kiolvasztod, meg spájzolj be a férjednek tiszta ruhából, aztán ellesztek.

Lehet, hogy a vendég gyerekek szülés után fárasztanának.

2009. márc. 10. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!