Gyakorlott anyukáktól szeretnék "tanulni". Hogyan lehetnék jó anya?
Ne aggódj!!!
Nekem a kisfiam előtt egyetlen kisbaba sem volt még a közelemben sem eddig! Mégis teljesen jól elboldogulok vele, már 11 hónapja (és az este kivételével egész nap egyedül).
- Először is, a kórházban megmutatják a pelenkázást: popsitörlést, krémezést, pelenka ráadását a babára. És a szoptatásnál is segítenek. Ha maguktól nem mutatnák, nyugodtan szólj a csecsemős nővéreknek. Ezért vannak ott, hogy segítsenek!!! (Én szülés előtt 2 héttel láttam életemben először pelenkát :-))
- Elrontani nem fogsz semmit! Ami nem úgy sikerül, bőven van időd megpróbálni még egyszer, aztán még egyszer... :-)))
- A fürdetésből nem kell nagy felhajtást csinálni. Amit a régi könyvek írnak, azt jobb elfelejteni. Egy kis kád kell, egy fürdőhőmérő, fürdetőkrém és egy törölköző. Ennyi. A kádba engedett víz hőfokát kell ellenőrizned a hőmérővel. Ha megfelelő, beleteszed a fürdetőkrémet és kész is. Kicsit megáztatod benne a babát (1-2 perc), kiveszed, megtörlöd. Meglátod, belejössz hamar!
Úgyhogy ne aggódj! Meglátod, minden rendben lesz és ügyes leszel! Ha mégis szeretnél többet tudni a dolgokról, vannak már a boltokban jó kis könyvek, amik képekkel mutatják be a dolgokat! Ajánlom neked pl. a Kismamák nagykönyve címűt, nagyon jó, sok-sok képpel!
Bocs, utolsó vagyok, még annyit, hogy nem kell a dolgokat túlbonyolítani!!!
Nálunk is járt egy-két "jóakaró" látogató, aki kioktatott, hogy a babákat naponta masszírozni, olajozni, hintőporozni (stb.) kell. Na hát ez az, amivel nem kell az időt tölteni!!! Csak ha már végképp nem tudsz magaddal mit kezdeni...
Az elején csak a lényegre koncentrálj: szoptatás, pelenkázás, fürdetés!!! A többire ráérsz, ha már magabiztos vagy a babával!
Könnyű szülést, jó babázást!
Minden elsőszülött anyukája kezdő volt! Ne hidd, hogy egy 30-as szingliből lett anya jobban otthon van ebben, ha a környezetében nincs is gyerek.
Tealán az üzletben meg a karierben otthonosabb, de a popsitörlésben nem. Túl sok is lesz a jótanács, inkább az előttem szólóra hallgass! Nem kell az összes tanácsot megfogadni, és főleg nem túlbonyolítani. Ha éhes megeteted, tiszta legyen, ha beteg, telefonálsz az orvosnak.Ennyi. Meg a játszás.
Én nem tanácsolnám, hogy 3-4 vendéget hívj szülés utáni napokra, főleg kisgyerekeket, jobb lesz 3-ótoknak. Amit nem tudsz, megmutatja a védőnő.Kijön a gyerekorvos si megnézni házhoz, 1-2 nap.
Pakolj be előre a mélyhűtőbe egy kis pörköltet meg káposztát, csak kiolvasztod, meg spájzolj be a férjednek tiszta ruhából, aztán ellesztek.
Lehet, hogy a vendég gyerekek szülés után fárasztanának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!