Egy 3 hónapos babának, ha minden rendben van és rendesen fejlődik, akkor kb. mennyinek kell lennie a súlyának?
14 hetes a kisbabám, de 3-4 hete nagyon keveset eszik,és nem hízik. Most egy 3 napja kezdett el eszegetni jobban, és talán most nőtt is egy kicsit a súlya. Így most kopaszon 4,92kg. Ez szerintetek elég?
3,62kg-mal született.
Szerintem pont annyit hízott, amennyit kell kb., nincs vele semmi gond. :-)A doki mit mond? Én úgy tudom, hogy havi 40dkg jó ha megvan, és ezt Ti "teljesítettétek". :-)
Amúgy az enyém is azt csinálta, hogy 1 hónapban sokat hízott, aztán a kövben keveset, tiszta ideg voltam. De a lényeg az, hogy 6 hó körülre duplázza meg a súlyát...
De ha tápszert kap, akkor csináld azt, hogy néha kicsit több port teszel a vízbe, de ne sokkal, csak mondjuk 90 ml víz+4 adagolókanál tápszer.
Én úgy tudom, hogy a 3. hónapra szokták megduplázni a születési súlyukat.
Heti 150-250 gr gyarapodás az ideális (a védőnőm szerint).
A mi fiúnk is most lesz 14 hetes.
3400grammal született, s e hét kedden mérték.
5480 gramm volt a tiszta súlya. Csak anyatejes baba. A mi védőnőnk szerint heti 100-150 g között kell híznia, s én úgy olvastam, hogy a 6. hónapra kell megdupláznia a születési súlyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!