SOS! , Nemrég szült Anyukák, tejbelövéses fájdalom?
Hát sajnos azt kell mondjam neked, hogy nincs más megoldás. Kézzel próbálj mindenféleképpen fejni. Ez kíméletesebb. Legalábis nekem az volt.
Muszály lefejned, mert ha nem üríted ki, akkor begyullad.
Én sírva fejtem kézzel, de mindent a gyerekért + nekem ödémás volt a bimbóudvar is, azt még nehezebb megfogni, vagy a gyereknek bekapni. 5 hetes a babám, gyönyörűen cicizik. De mondom mégegyszer, hogy sírva fejtem le a tejet + óránként cicire tettem a babát. Már a kózházban kezdtem fejni, ott az előtejen kívül nem sok volt, de itthon szépen beindult. Volt mellgyulladásom is, fél napig, mert estére a babám kiürítette a cicim, így elmúlt a fájdalom.
Állj neki a fejésnek azonnal. Ne várj tovább, szedd össze az erőd, tudom, hogy nagyon fáj.
Kitartás!!!
Próbld meg kézzel lefejni, mellszívóra nekem sem indult be a tejem.
Pont így jártam. A nagyon bedurrant melleim nem fértek bele a szájába, ráadásul a mellbimbóm is befelé forduló. Fejtem, kicsit lelohadt, még úgy sem kellett neki, végül bimbóvédőt kezdtem használni. Lassan 4 hónapos és még mindig kizárólag szoptatom. Sokan ellenzik a védőt, de hála Istennek, nekünk bevált és cumizavaros sem lett tőle.
A fejés azért is fontos, nehogy begyulladjon a melled a tejpangás miatt, mert akkor végképp nem tudsz szoptatni. Esetleg próbáld meg védővel egy alkalommal, hogy kiscsit lelohadjon, ha a fejés kézzel sem megy, hátha akkor könnyebb lesz neki!
Köszönöm a gyors tanácsokat! Este forró ronggyal masszír, és fájdalmas fejés, kb másfél órán keresztül. Aztán meleg tussal cici-áztatás még egy órán át, majd megint fejés. Hát nem volt valami kellemes, de ma reggelre bírtam fejni vagy 15 ml tejcsit. Kezdetnek gondolom nem rossz. :). Holnap irány a bolt, beszerzek egy bimbókiemelőt, mert a cici reggel sem kellett Babának. De nem adom fel!
Még egyszer köszi Lányok, és Boldog Anyák napját!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!