Pótoljam a tejcit vagy nem?
Szia!
5 hetesek leszünk szombaton. Napközben ha szopizik kb 3 óránként eszik, és utánna nemsokkal el is alszik. Van hogy cicin alukál el, de akkor már csak cumizgat. Általában evések között szépen alszik, ezért nem tudom sűrűbben mellre tenni. Persze olyan is előfordul, hogy hamarabb megéhezik és akkor megetetem 2 órára rá. Ha picit nyűgösebb egyből cicire teszem. Akkor várjak még?
Amíg a súlya megfelelően gyarapszik, ne pótold, mert még rosszabb lesz a helyzet. Igyál, egyél, pihenj, ne idegeskedj! Mennyit hízott amúgy az elmúlt hetekben? Néha én is azt hittem, hogy nem hízott a kisfiam, de a tanácsadás mindig megerősített, hogy nincs gond. 11 hetes, és szerintem 3 hónapos korára megduplázza majd a születési súlyát, csak anyatejjel. Pedig én is sokat paráztam, hogy vajon elég-e a tejem. Holott Ő már a harmadik babám. Mégis sokszor úgy éreztem, hogy estére nagyon kevés a tejem. Másnap újult erővel indult a szopizás, tejszaporító teák, leves minden nap. Én mondjuk soha nem fejtem, nem is tudtam igazán rájönni a technikájára...Aztán fejés nélkül is sikerült:-)
Sok sikert Neked is!
Köszönöm a bíztató szavakat!
Hát most én is bevallom nekem is a harmadik babám.
Az első kettővel sem volt könnyű a szoptatás - 3-4 hónapig sikerült - de azóta eltelt egy "pár" év. A kórházból 10gr-okkal jöttünk haza a 4 kg-os babámmal, és ott éjszaka megtették tápival :( Itthon nagyon keservesen, de megindult a szopizás, a tápit 2 nap után elhagytam. ( nem is volt tejbellövelésem - ez is érdekes- ) Most hetente 25dkg-ot hízott. Van mérlegem és szépen lassacskán növöget, nem kapkodja el. A szopizás is 1 óra nálunk. Egyébként a More Milk segített, és iszom a laktoherb teát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!