Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem tudom kinek adni az...

Nem tudom kinek adni az anyatejem, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
EGy kis faluban élek.A legközelebbi államás kb 50 km-re van, nincs lehetőségem oda eljuttatni,ki nem jönnek érte.A faluban nincs akinek adnám, mert legtöbben szoptatnak, aki tápszert ad, érthetetlen módon nem akarja bevizsgált anyatejre cserélni.4 éve a másik kisfiamnál 3!anyukának is tudtam adni.Ennyire nem fontos már az anyatej??Napi 6 dl-ket öntök ki, mert már a fagyóba se fér.A környékbe se igen van, aki elvinné, mert a benzin is drága nemcsak a tápszer.Van ötletetek, vagy huzzam le továbbra , ahol eddig:(Katasztrófa...
2011. ápr. 22. 21:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Esetleg neten árulni és hogy postán elküldöd:S Sajnos más ötletem nincs. Bár kétes, hogy ki rendel netről anyatejet.

Vagy valami nagyobb, közelebbi faluban felhívni bölcsödét, ovit (ahol sok anyuka megfordul) hogy te szívesen odaadnád és tegyenek ki egy hirdetést.

2011. ápr. 22. 21:10
 2/14 anonim ***** válasza:

Ne fejd le, előbb-utóbb annyi lesz, amennyi a te babádnak kell. Így nem kell kiöntened.

Pár napig kellemetlen, mert tele lesznek a cicik, de utána beáll a mennyiség.

2011. ápr. 22. 21:13
 3/14 anonim ***** válasza:

Esetleg neten árulni és hogy postán elküldöd

Na gratula, hogy hűti?

2011. ápr. 22. 21:15
 4/14 A kérdező kommentje:

Hűti??Ezt most nem értem, mármint arra gondolsz, hogy a postán mire odaért nem lesz jó?na ez tuti.

Szerintem drámai egyébként, hogy hány kisbaba kap tápszert a kórházakban az intenzíven, sajnos láttam, és mert én vidéki vagyok az én fontosnak mondott tejemet, nem viszi senki mert ilyen helyen lakok.

Netről nem hiszem, hogy vennének, nehéz megbizni egy idegenben, és itt ez fontos dolog.Teljesen el vagyok keseredve, hogy ki kell öntenem.Borzasztó.

2011. ápr. 22. 21:18
 5/14 anonim ***** válasza:

Védőnőd sem tudott segíteni ez ügyben?

Sajnálom, tényleg, hogy a drága anyatejet ki kell öntened.

Én szívesen mentem volna érte...semmiképp nem akartam tápszert adni a babámnak, és a régi védőnőmtől megkérdeztem, hogy nem-e tud valakit, akinek van bevizsgált teje, és talált is tőlünk kb 20km-re. Csak annyit kellett tegyek, hogy felhívom a gyerekorvosunkat, hogy ugye támogassa, és ezáltal ne én fizessem, hanem a tb. De ő persze azt mondta jó lesz nekünk a tápszer, mert már 2 hónaposan nem olyan kicsi, és hogy amúgyis milyen messze van az. Ő nem reszkíroz, hogy ennyit utazzon a tej, és nehogy valami baja legyen a babámnak. Pedig autóval hoztuk volna, és nem lett volna olyan nagy idő, hisz úgyis lefagyasztják.

Én ezt tartom hihetetlennek, hogy már az orvosok is csak hangoztatják, hogy milyen jó az anyatej, de mivel a tápszeres receptekért kapnak pénzt, így inkább csak azt adják ha valakinek nincs teje. :-(

Nagyon csalódott voltam, és nekem meg sajnos nem tellett literenként 1800 ft-ra.

2011. ápr. 22. 21:35
 6/14 anonim ***** válasza:
írj ki itt egy kérdést, amelyben megírod hol laksz, és felteszed kérdésként hogy nincs e rá valakinek szüksége?
2011. ápr. 22. 21:48
 7/14 anonim ***** válasza:
hogy hogy ennyi tejed van ?? :)
2011. ápr. 23. 03:58
 8/14 anonim ***** válasza:
Én megcsinálom kakaónak és a 3 évesem megissza. Jobb mint a bolti tej.
2011. ápr. 23. 07:38
 9/14 A kérdező kommentje:

:)Ez genetika sztem.Anyukámnak is ennyi volt, és az első kisfiamnál is.Hozzáteszem , hogy mindent el is követtem, de tudom, hogy van aki, ha ugyanazt teszi mint én, se sikerül.Ittam a laktoherbet, rengeteg folyadékot, nem idegeskedtem, és nagyon sokat fejek a szopizások után, volt, hogy üresen is fejtem, mert császáros voltam, és egy hétig alig volt vmi, ráadásul a kisfiam inkubátorban volt, nem is tudtam cicire tenni, így csak fejtem , fejtem, hátha...és szép lassan beindult, de én még akkor is fejtem.És aztán meglódult:)

Egyébként én biztos, hogy megjelenteném vhol azt az orvost, aki egy ilyen pici babának nem javasolja az anyatejet.Ezért bizonyos helyeken vérét vennék.A védőnőnk mesélte, hogy sok orvos nem támogatja, mert pénzt kapnak, a felírt tápszer után.De abban nincs immunerősítő!!A babák ellen vannak.Nem magam mellett beszélek, de ez szörnyű.Én itt is elítélem azokat, akik inkább a tápszert válasszák,kényelmi szempontból, mert nem kell érte furikázni,minthogy a bevizsgált anyatejet.De hát nem vagyunk egyformák, én magamat nem erőltetem senkire, mert az nagyon ciki.Lehet kiírok majd,és köszönöm, még egy-két környékbeli védőnőt felkeresek hátha sikerrel járok.Minden jót Mindenkinek!És köszönöm szépen a segítséget.Sziasztok

2011. ápr. 23. 12:22
 10/14 A kérdező kommentje:

Utolsónak:)

Az enyém még csak 4 hetes mult:)A nagyobbik kisfiamnak próbálkoztam, de heves ellenállást tanusít:)Becsapni nem merem:)Fagyóba nem fér több..:(

2011. ápr. 23. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!