Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van még valaki, akinél másfél...

Van még valaki, akinél másfél óráig tart a babája szopizása?

Figyelt kérdés

4 hetes a kisfiam, 2 hetes kora óta tart. Akkor azt hittem fejlődési ugrás, de már nem hiszem. :) Nagyon komótos ez igaz. Ha 4 órát is alszik egyhuzamban és már biztosan nagyon éhes, mert bömböl, akkor is csak szép lassan bekapja és szép lassan szopizza a cicim. Nem alszik el rajta, bár néha becsukja a szemét, de a kis szája jár. Vagy lehet nem nyel, csak cumizik? De mérem és az adag megvan. Tanácsolják, hogy rövidítsem le, mert megbánom. Oké! De hogyan? Ha fél óra múlva leveszem, visítva ordít. Sőt! Még másfél óra múlva sem ő hagyja abba. Lehet, hogy függő? Vagy én rontottam el? Úgy gondolom van tejem, ha etetés közben megnyomom a mellem, spriccel. Hogyan tudnám rávenni, hogy intenzívebben szopizzon? Erő is van benne az tuti, mert az egyik ilyen levétel után, vigasztaltam, puszilgattam, ő meg megörült a bőrfelületnek és seccperc alatt kiszívta az arcom. Még, jó hogy nem a nyakam. :) Igazából én nem bánom napközben, jól elvagyunk. Ráadásul utána 3 órát alszik. De később?

Előre is köszi, hogy írtok.

2011. ápr. 19. 09:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
76%
Használsz bimbóvédőt?Én az első gyerekemmel ugyanigy voltam.Hagytam őt rajta másfél órát.A másidokkial is ugyanigy lettem volna,de ezt ugy nem tudtam volna megtenni,mert ott "ugrált" közben egy másfél éves is.Ugyhogy "kegyetlen voltam",leröviditettem 20-20 percre.Szerintem próbáld meg te is,nagy valószinőség szerint csak cumizik.Most nem olyan zavaró még,de 1-2 hónap mulva,amikor már 35 fok lesz kint,és ezer más teendőd mellett napi 8-9 órákat kell szoptatnod,hidd el hogy nem leszel boldog tőle.
2011. ápr. 19. 10:35
 2/13 anonim ***** válasza:
Ilyen nekünk is volt,mikor kissebb volt a fiam, most 6 hónapos lesz. De most már 10 perc alatt kiszívja az adagját. Szerintem ez változik, ügyesedik is. Hallod ha nem nyel, akkor egy kicsit meg kell "piszkálni" a babát, és akkor megint szívni fog. Nálunk ez történt, csak cumizott...cumizott, mire rájöttem és mindig megébresztettem egy kicsit, akkor megint lelkesen szívot. Türelem! :) Ja, ilyen pici babát még nem lehet elrontani, elkényeztetni.
2011. ápr. 19. 10:53
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi,mindent jól csinálsz!

Az én kislányom is pont ugyanilyen volt, órákat és folyton csak a cicimen lógott és csak azon volt hajlandó elaludni. Én nem akartam lerövidíteni az időt, egy ilyen csöppnek a Te közelségedre van szüksége, nem biztos, hogy éhes, csak egyszerűen az anyukájára vágyik! Hiszen nem rég bújt ki az anyukája pocijából, neki ezt most egy nagy és rideg világ és a Te öled és cicid jelenti neki most a mindent! Én a helyedben (ha van időd) hagynám, had legyen annyit a cicin amennyit akar!

Én is így tettem, a kislányom most 2,5 hónapos és egyáltalán nincs elkapva, már nem lóg a cicimen, hamar végez a szopival, persze igényli néha, hogy csak úgy cumizzon vagy odabújjon, de már inkább a nagyvilág érdekli,a színek, a fények, a csörgők,a tv:) Egy rettentő boldog és kiegyensúlyozott kisbaba amúgy!

Szóval ez egy normális folyamat,én a helyedben nem tennék semmi. Engem is rémisztgettek, hogy fél évesen is a mellemen fog lógni órákat, de én nem hallgattam semmire, én éreztem, hogy mi a jó nekem és a babámnak.

2011. ápr. 19. 13:25
 4/13 xStefix ***** válasza:
100%
Előttem íróval értek egyet mindenben. :)
2011. ápr. 19. 14:39
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
Az én kisfiam is ilyen volt az elején, de ő 3 hetes korára elhagyta ezt, és fél óra alatt max, teleette magát. Emellett nem értek egyet azzal, hogy "egész nap a cicin legyen". Hogyne! Üljünk egész nap és szoptassunk. Ne főzzünk, ne mossunk, ne takarítsunk, ne csináljunk semmit! szuper ötlet! Egyébként én azt csináltam, hogy lefejtem a tejem, és cumisüvegből adtam neki oda.
2011. ápr. 19. 15:09
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm lányok, akkor hagyom. Mivel egész nap egyedül vagyunk, így van időnk a hosszú szopikra, amikor pedig alszik, intézem amit kell. Én is úgy gondolom, hogy ahogy nyílik az értelme, fogékony lesz a külvilágra, elhanyagol majd és hiányozni is fognak ezek az órák.

xStefix örülök, hogy te is írtál, sokat olvastam már a hozzászólásaidat, volt, hogy konfrontálódtunk is. :) De mióta 4 hete már élesben csinálom az anyaságot, sok mindent máshogy látok.

Akkor a Kicsikém tovább maratoni szopizik. :)

2011. ápr. 19. 15:15
 7/13 A kérdező kommentje:
Ohh én nem szoptatok egész nap, mert többször alszik 3-4 órákat egyhuzamban, így a háztartásra és magamra is van időm. Csak amikor eszik, az nem húsz perc.
2011. ápr. 19. 15:19
 8/13 xStefix ***** válasza:
45%

Üdv a friss anyukák között, kedves Kérdező! Éshát, örülök a véleményváltozásodnak is, bár nem tudom, konkrétan miben történt meg. De a lényeg, hogy jól érezzétek magatokat mindketten. Ugye, a gyakorlat teljesen más, nemde? ;)

Aki fej és üvegből etet, az honnan tudja ilyen pontosan, hogy hogyan "kellene" zajlania egy szoptatásnak? (Hacsak nincs szopis gyakorlata is.)

Bocsánat érte, őszintén nem rosszindulatból kérdezem, csak megakadt rajta a szemem.

2011. ápr. 19. 15:37
 9/13 xStefix ***** válasza:
Ja, bocsánat, újra elolvastam, nemcsak üveges etetésről volt szó. VIsszaszívtam!
2011. ápr. 19. 15:38
 10/13 anonim ***** válasza:
Nálam is így volt kb. 4 hónapos koráig. És aztán magától lecsökkentette az időtartamot 10 percre. Mondom kizárt, hogy másfél órás szopik után most 10 perc alatt jóllakik, de igaz. Kíváncsiságból mértem és 10 perc alatt 150-eket megiszik ciciből. Most 4,5 hónapos.
2011. ápr. 19. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!