Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyit pihen, aki éjszaka is...

Mennyit pihen, aki éjszaka is szoptat? Hogy bírod?

Figyelt kérdés

Kisfiam a 7. hetet kezdi.

Most számolom, hogy kb. napi 5 órát alszom?

3 óránként szoptatok.

Van egy 10 éves kisfiam is, vele is törődöm... na meg a férjemmel.

Ha nappal 1 órát még nem "lopok", akkor 4 óra alvás hosszú távon végkimerültséghez vezethet.

Ki, hogy áll ezzel?

2011. ápr. 12. 09:26
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
Enyém ugyan csak 3 hónapos koráig szopizott, de miután tápszeres lett, utána is két óránként kelt, egészen 9 hónapos koráig, és evett éjszaka is. :( Durva volt. Ráadásul nappal sem aludt egyszerre 20-30 percnél többet egyhuzamban. Igazából másfél éves volt, mikortól is én is annyiszor aludtam ki magam (éjjel) ahányszor csak akartam. :)
2011. ápr. 12. 09:29
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen ez nehéz!Az én lányom 9 hónapos és extra rossz alvó,így napi 5 órát alszom mióta megszületett,ugyan nekem nincs nagyobb gyerek,de 210 nm a ház:(((!Nagy-nagyon fáradt vagyok.Minden áldott éjszaka óránként kel!+ nappal csak 2x 1 órát alszik
2011. ápr. 12. 09:29
 3/8 anonim ***** válasza:
28%
Ezért szoktattam le 3 hónapos korára az éjszakai evésekről. Szépen fejlődött,és nyugodtabban aludt ős is,mint azelőtt. Most 16 hónapos,és végigalussza az éjszakákat.
2011. ápr. 12. 09:32
 4/8 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem aki nem hajlandó bizonyos kellemetlenségeket felválalni a gyereke mellől, inkább ne szüljön. (Ez a 64%-osnak szól, nem a kérdezőnek).

Én 12 hónapja csinálom, megszoktam. Nekem ugyan ő az első babám, de nincs segítségem, így amikor nappal alszik, akkor kell elvégeznem a házimunkát, a külön munkámat, és még suliba is járok, arra is készülnöm kell. Az éjjelenkénti két szoptatás már egyáltalán nem visel meg, amikor fogzik vagy valami más baja van, és óránként ébred, az nehezebb, de szerencsére az ilyen viszonylag ritka.

Most még szüksége van az éjjeli szoptatásra, de pár hónap múlva próbáld meg, hogy az utolsó szoptatás előtt 1-2 órával megiszol egy bögre citromfűteát. Ártalmatlan, nyugtató hatású, és a baba is jobban alszik tőle. Nekünk használni szokott.

2011. ápr. 12. 10:11
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsés voltam az elején,3 hónapig aludt egész éjjel,fejni kellett felkelnem,mert nem bírták ki a melleim.Aztán 3 hónapos korában diszplázia miatt hámba került.Minden elromlott.Mikor lekerült a hám,megkezdődött a fogzás,,ami 2 és fél éves koráig tartott.a legdurvább a nagyörlőknél volt,1 és fél és 2 éves kora utánig.10 ébredés,ugyanannyi szopi.Mélyalvásom sosem volt.A doki azt mondta ,bele lehet halni.Átvészeltük,tényleg meg lehet szokni.Drasztikus módszerek nélkül hagyta el az éjjeli szopit,egyik napról a másikra.Párszor ébredt,de nem kért cicit,nyugtázta,hogy mellette vagyok,és aludt tovább.

Még cicizik elalváskor,lassan tudom az is elmarad,én büszke vagyok arra ,hogy nem sírattuk soha,nem erőszakoltuk rá,amit ő nem akart.Úgyis mindennek eljön az ideje.

Majd meglátod,mikor még nő,azt mondod majd,hogy akkor volt könyebb mikor csak szoptattad 3 óránként.

2011. ápr. 12. 10:24
 6/8 anonim ***** válasza:
48%

a lányom 14 hós koráig minden álldott éjjel 1,5 óránként kelt mert cicizett...Hát akkor annyira elfáradtam,hogy leszoktattam.A fiam most 13 hónapos.Sajna ö még rosszabb.Még 1 éjjelt sem aludt át.Felébred cicizni.Minden éjjel 5x 6x ébred.Segítségem nincsen.A lányom ovis......Apa este 6után ér haza.Most tartok ott,hogy elég volt,nem bírom tovább......Nagyon fáradt vagyok.Rá kell szánnom magam és jön pár sírós éjszaka.A lányom 5 éjszaka alatt leszokott a cicizésröl,viszont utánba is ébredt......

Még "csak" 7 hétnél tartotok.Kitartás.Èn már 3,5 éve nem aludtam 3 óránál egyhuzamban többet.

2011. ápr. 12. 10:29
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam 1 hónapos. Nappal 3 óránként eszik, éjjel alszik egyhuzamban akár 6-7 órát is. Ez pár napja alakul így, de eddig is kaptam tőle éjjel 4,5 órát.

Nyilván nem lesz ez mindig így.

2011. ápr. 12. 10:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Kisfiam két éves múlt, még ébred éjjel. Mellettünk alszik, és ráadásul szoptatom is még. Mellette van két iskolásom. Én nappal soha nem tudok pihenni, itt sokszor olvastam, hogy van, aki lefekszik délután a babával. Mikor még csak egy gyerekem volt, akkor én is meg tudtam ezt tenni, és nagyon jó volt egy kis délutáni pihenés:)
2011. ápr. 12. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!