Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 5-10 perc alatt túl vagyunk...

5-10 perc alatt túl vagyunk rajta? Ti mennyi idő alatt végeztek?

Figyelt kérdés

Már eléggé rutinosan szopizik kisfiam, viszont aggaszt, hogy ilyen gyorsan túl vagyunk rajta, mert gyorsasága miatt rengeteg levegőt nyel, amitől ideges lesz, kapkod. Ha leveszem a ciciről közben büfizni, akkor még jobban ideges lesz... és így tovább.

Hirtelen megtelik a pocija és a büfivel bukik, ha nem is állandóan.

Végülis a hadakozós szoptatásnál is kihúzzuk büfizéssel együtt 1, másfél óráig, van, hogy hamar leteszem.

2011. ápr. 11. 08:31
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
6 hetes.
2011. ápr. 11. 08:31
 2/12 anonim ***** válasza:
Kisfiam is hamar végzett,hagytam hadd egyen,nem vettem el tőle a cicit.
2011. ápr. 11. 08:36
 3/12 anonim ***** válasza:
Nekünk ennyi idősen olyan fél óra volt a legrövidebb szoptatás, viszont egy ismerősöm mesélte,hogy a kislánya is ennyi idősen 5 perc alatt végzett a szoptatással, a védőnők is hüledeztek csak,így csináltak egy mérést,hogy eszik-e rendes adagot és kiderült,hogy igen,csak nagyon gyorsan.Biztos nagyon éhes már a babád mire szoptatásra kerül a sor és azért olyan mohó.
2011. ápr. 11. 08:42
 4/12 anonim válasza:

Szia.

Az én babám 4 hónapos és első perctől kezdve 4-10 perc volt a szoptatási időnk.

Eleinte mértem minden etetéskor de eleget evett.Szerintem nem gond ha szépen gyarapszik semmi probléma.

2011. ápr. 11. 09:12
 5/12 A kérdező kommentje:
Hagyom, hogy maga ébredjen alvásból, de nem várom meg ha lehet, hogy sírjon.
2011. ápr. 11. 09:38
 6/12 anonim ***** válasza:
28%
ez az ideális. ez csak annyit jelent, hogy nem "cumizik" a cicin, hanem szépen, hatékonyan szopizik.
2011. ápr. 11. 09:50
 7/12 anonim ***** válasza:

Szia! Ha szépen gyarapszik, akkor nincs baj.

Az én babám olyan komótos, hogy 1, 1.5 óra a szopizás. Engem pedig ez aggaszt. Ő sosem hagyná abba, én próbálom lefordítani, de 5 perc után sír, tömi az öklét a szájába és amint máshol a bőrömhöz ér szívja elemi erővel.

Én rövidebbet szeretnék, te hosszabbat. :)

2011. ápr. 11. 10:20
 8/12 A kérdező kommentje:

Engem nem is zavarna, hogy ilyen rövid idő alatt elintézi, de még azt sem mondhatnám, hogy nagyon mohó.

Gyorsan és határozottan szív, na de nagyon sok levegővel és ettől olyan problémás az egész.

Ja! ... és 6 hetesen épp 5,5 kg!

2011. ápr. 11. 10:50
 9/12 anonim ***** válasza:

ha szépen hízik, akkor nem baj, hogy hamar végez.

inkább annak járnék utána, hogy mitől nyel sok levegőt.

ha túl erősen ömlik a tejed a szájába (szokott mellényelni? köhécselni?), akkor olyan pózban kell szoptatnod, hogy a torka feljebb legyen, mint a melled (hogy ne a torkára ömöljön a tejed, hanem kicsorgathassa). ilen amikor hátradőlsz, szemben veled a babád, hasadra fekteted, és rábólint a melledre.

vagy ha oldalfekvésben szoptatod (mind ketten oldalotokon fekszetek), az is jó, mert akkor oldalt tudja kicsorgatni a fölösleget.

jó lenne, ha kevesebb levegőt nyelne, akkor kevesebbet is bukna.

2011. ápr. 11. 13:14
 10/12 anonim ***** válasza:
Mit nem adtam volna, ha az én lányom is hasonlóan gyors. Nálunk volt, hogy 2 óráig 'lógott' a cicin, mire végzett (elaludt rajta, keltegetni kellett, de nem kelt fel, stb)... A másik véglet. :)
2011. ápr. 11. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!