Aki igény szerint szoptat az sosem fej?
Mivel a baba nem biztos, hogy eleget evett, így lehet egy órán belül újra éhes lesz, és ha közben lefejem nem lesz mit ennie.
sétálni hogy mertek elindulni? Ugyanaz a problémám, hogy ha nem evett eleget megéhezik az úton. Sokszor sírva jövünk haza, pedig egy órát sem voltunk.

igény szerint szoptattam, soha sem fejtem.
de a babához órát lehetett igazítani, 3 óránként volt éhes mindig :)

Én 1-2 hét elteltével tudtam méricskélés nélkül is, hogy eleget evett a baba. Ha sokáig szívja, nála ez 15-20 perc, akkor tuti van 4 órányi időm, ha csak kevesebb ideig akkor tudom, hogy 2-3 óra és éhes lesz! Nyilvánosan én sem szoptatok, max egy bevásárlóközpont pelenkázójában, ilyenre már volt példa, de ott a baba nem akar úgy enni, furcsa neki a hely, nézelődik és nem eszik, de ez babafüggő!
Mennyi idős a baba?
Szerintem sem kell minden nyikkra cicire tenni. Én is próbáltam az igény szerinti szoptatást, eredménye, egy hasfájós, sírdogálós babauci, mióta kivárjuk az időt 2-3-4 óra azóta nincs az irtózatos hasfájás és visszakaptam a jókedvű, mosolygós fiamat. Mielőtt cicire teszed, próbáld meg levetkőztetni, vagy épp egy plédbe bugyolálni, szórakoztatni, ringatni, felvenni és csak a végső esetben cicire tenni! 1 órával szopi után simán lehet hogy a hasija fáj, a lenyelt levegő elkezd mozogni a beleiben és csikarja neki!
Sok sikert! Próbáljatok kicsi rendszert vinni az életetekbe!

Nekem a gyerekorvos mondta, ha egy óra múlva sír, mg tuti nem éhes, várjuk meg a 2 órát. Védőnő: az igény szerinti szoptatást így definiálta: ha fél órával 3 óra előtt vagy 3 óra eltelte után fél órával rakom cicire. De se késeőb, se hamarabb nem lehet.
Hát én kipróbáltam, hogy minden sírására, ha már max másfél-2 óra eltelt, cicire teszem, de sosem előbb, s az lett az eredménye, hogy bekavarodott a fiam. Többször kelt fel hajnalban, s többször sírt. Szóval próbálok visszaállni arra a módszerre, amit a védőnő mondott, az legalább nálunk bevált. Így este is csak egyszer kell felkelnem, s valamivel nyugodtabb. Én mondjuk azért próbáltam a sírásához igazodni, mert egyre hamarabb befejezi az evést, s cumi zavaros is lett. Sokat hisztizik mellen, s mivel nem mérem, félek h nem eszik eleget. Tegnap próbáltam meg, hogy nem várom meg a 3 órát, de ez lett az eredménye, s már ma vissza is álltam a 3 óránkéntira, s fél órával előbb vagy után még belefér. Tegnap pl. kevesebb pisis pelusa is volt. Ma viszont ismét a régi.

Látom, komoly kavarodás van egyes fejekben azt illetően, hogy konkrétan mit is jelent igény szerint szoptatni. Megérné ide egy ilyen kérdést is feltenni...
Én az elején időhöz kötötten szoptattam, 3 hónapos korban váltottam igény szerintire.
Szerintem fejésre igény szerinti szoptatás esetén is szükség lehet IDŐNKÉNT (szülés után, éjjeli átalvások elején, növekedési ugrásnál, tejleadáskor stb.). Nem minden esetben kell, sőt, de van, hogy nagyon jót tesz.
Az viszont igaz, hogy igény szerinti mellett HOSSZÚ TÁVON általában nem szokott kelleni fejni. Ha tartósan rááll a szervezet, akkor magától is tud alkalmazkodni, amikor újfajta ritmusra van szükség.
Én az első fél évben mindig itthon voltam szoptatás idején. Az eleje tiszta káosz volt a rossz módszer miatt, később viszont óramű pontossággal 2és3/4 óránként volt szopi, úgyhogy tudtam időzíteni. Fura módon nálam a nyilvános szoptatás sokáig kimaradt, de nem azért, mert ellenzem (sőt, abszolút támogatom), hanem egyszerűen így alakult.
De az biztos, hogy a kistesónál már fogok így szoptatni és szerintem muszáj is leszek. Nekem nincs ezzel problémám.
Kérdező, csak lazán, nem kell rajta görcsölni. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!