Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek eleget eszik a...

Szerintetek eleget eszik a babám? 9 hetesen mennyit kellene ennie? (ma léptünk be a 9. hétbe)

Figyelt kérdés

Születési súlya 3400, haza 3220 grammal jöttünk. Éjszakákat átalussza, s nagyn nyugodt baba. Keveset sír. Nappal hol alszik, hol nem, de elbeszélget magának a maga nyelvén, s sokat mosolyog.

8 hetesen 4350 g volt.

Hétfőn így evett: 70,70,90,100,100,70 ml. Kedd:70,80,100,70,60 (egy mérés kimaradt)ml. Szerda:90,90,80,50,120,70ml. Csütörtök: 60,80,90,70,90 ml. Péntek: 90,60,90,60,60,100,40 ml. Szombat: 80,70,60,90,70 ml. Vasárnap: 60,110,60,70,5070 ml.

Vasárnap 4600 g volt. (azaz 250 grammot hízott).

Hétfő 70,70,90,60,70,90,100 ml. Kedd:80,40,90,60,100,70,60 ml. Szerda:60,70,90,90,50 ml. Csütörtök: 80,50,90,50,40,60,40 ml. PÉNTEK:110,80,70,40,60,90,40 ml. Szombat:90,70,90,50,60 ml. Vasárnap: 50,80,60,70,50,40,70 ML.

s most vasárnap csak 4670g-ot mértem. (s csak 70grammot hízott).

Amikor 250 grammot hízott már akkor mondta a védőnő, hogy min. mennyiség 80ml, s nem lenne szabad becsúsznia ettől kevesebbnek. S erőltessem az evést. De a babám hisztizik a cicin, kb máfél hete. Ha leveszem csendben van, nevetgél, de amint cicihez ér, ezt csinálja. Anyukám szerint azért van mert erőltettem az evést, s fájhat a pocija. S mivel szerintem cumizavaros, s itt ois kérdeztem pár hete, így nem pótoltam ki cumisüveggel anyatejet. S nagyon keveset evett. Két napja próbálom kipótolni, de ha hisztizik, megnyomom a mellem, jön tejcsi, de ha fejem, 10 ml, ha kijön. Volt előtte is így, de fejtem s elég sok kijött még a ciciből. Ez mitől van? Kevés lenne a tejem? A babám szerintetek jól fejlődik? Másnak mennyit eszik ennyi idős babája?

2011. ápr. 3. 22:34
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Komentelők! Nem egymás válaszát kell bírálni! Van egy ismerősöm 7 gyermekes anyuka, neki mindegyik gyermeknél teljesen más volt a szoptatás időtartalma, intervalluma, mennyisége. Ő vigasztalt engem, ha valami nem ment. Érdemes ilyen anyukákkal beszélgetni erről. A régi rendszerben is volt ráció, és az újban is, és lényegében ugyanaz a kettő.

Kedves kérdező! (talán ezt kellett volna előbb)Az én gyermekem 1 hónappal korábban jött, besárgult (kék fényesen). Leírom mit jelentett ez nekem: lusta volt, aluszékony, cicin egy szívás után bealudt. Ez a sárgaság egy ördögi kör, ilyenkor a babák szinte vég nélkül tudnak aludni, az enyém ráadásul erőtlen volt. A sárgaság, hogyan múlik el? Sok folyadéktól. Fejtem neki a tejet, és cumisüvegből itattam (döntöttem a szájába), és szépen lassan élénkebb lett, a hat hét vége felé erőltettem jobban a ciciből evés dolgot. Úgy csináltam először, hogy etettem kicsit üvegből, aztán mikor már nem volt hisztis, hogy éhes, akkor ciciről, aztán mikor elfáradt megint üvegből. Kis idő elteltével már cicivel kezdtem és üveggel fejeztem be, most már csak ciciből. (kivétel, ha el kell mennem valahova és a férjemre maad az etetés.) Ő tud így is, úgy is enni. És cumizik is. A cumizás főleg öröklődés kérdése, a férjem nagy új szopós volt anno. Ha nem a cumit, akkor a kezét fogja szopni. Arról sokkal nehezebb lesz leszoktatni, mert mindig kéznél lesz. A cumit meg majd elviheti a kiskutya, vagy elveszhet.:) Drukkolok neked, szép fokozatosan szoktasd át, vagy vissza. Én az elején még abban is fokozatos voltam, hogy bimbó védőztem, azt könnyebb neki bekapni, és neked sem fáj, ha esetleg bénázik (bocsánat ezért a kifejezésért), de fájdalmasak tudnak lenni. Magánvéleményem az, de ezt csak azoknak célzom, akiknek sok problémájuk van a szoptatással, hogy nem minden nő az az ősanya típus, és nem minden gyermek az a mohón cici után kapó fajta.

2011. ápr. 11. 08:20
 22/23 xStefix ***** válasza:

Ugyanaz a két rendszer??? Óha.

Egyébként nem tudom, ki javasolta azt az anyukának, hogy "ősanyát játsszon". Úúúgy szeretem, mikor valaki ezzel jön.

Nem egymást bíráltuk, csak beszélgettünk (és offoltunk). Amíg a kérdező vagy a moderátorok nem szólnak, hogy hagyjuk abba, gondolom, megtehetjük.

2011. ápr. 11. 14:17
 23/23 A kérdező kommentje:
Mi is sárgasággal jöttünk haza, s mivel meg kellett tanítanunk, hogy kell bekapni helyesen a cicit (anyakönyvvezető mutatta meg neki), így gondoltam, hogy nálunk a cumi s üveg bezavart. Eleinte nem volt gond, de aventről (mivel abból mindig kifolyt a tejcsi) áttértünk nukra, s akkor kezdődtek a gondok nála. Bimbóvédőt használtam az elején, sokat segített, de szerencsére hamar le tudtuk róla szoktatni. Valamelyik nap próbáltam, de már azzal is u.azt csinálja, mint a cicin. A cuminál nálunk ugyanúgy szopta az ujját is, ha kiesett a szájából, szóval az cuminál is van nála.
2011. ápr. 11. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!