Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek eleget eszik a...

Szerintetek eleget eszik a babám? 9 hetesen mennyit kellene ennie? (ma léptünk be a 9. hétbe)

Figyelt kérdés

Születési súlya 3400, haza 3220 grammal jöttünk. Éjszakákat átalussza, s nagyn nyugodt baba. Keveset sír. Nappal hol alszik, hol nem, de elbeszélget magának a maga nyelvén, s sokat mosolyog.

8 hetesen 4350 g volt.

Hétfőn így evett: 70,70,90,100,100,70 ml. Kedd:70,80,100,70,60 (egy mérés kimaradt)ml. Szerda:90,90,80,50,120,70ml. Csütörtök: 60,80,90,70,90 ml. Péntek: 90,60,90,60,60,100,40 ml. Szombat: 80,70,60,90,70 ml. Vasárnap: 60,110,60,70,5070 ml.

Vasárnap 4600 g volt. (azaz 250 grammot hízott).

Hétfő 70,70,90,60,70,90,100 ml. Kedd:80,40,90,60,100,70,60 ml. Szerda:60,70,90,90,50 ml. Csütörtök: 80,50,90,50,40,60,40 ml. PÉNTEK:110,80,70,40,60,90,40 ml. Szombat:90,70,90,50,60 ml. Vasárnap: 50,80,60,70,50,40,70 ML.

s most vasárnap csak 4670g-ot mértem. (s csak 70grammot hízott).

Amikor 250 grammot hízott már akkor mondta a védőnő, hogy min. mennyiség 80ml, s nem lenne szabad becsúsznia ettől kevesebbnek. S erőltessem az evést. De a babám hisztizik a cicin, kb máfél hete. Ha leveszem csendben van, nevetgél, de amint cicihez ér, ezt csinálja. Anyukám szerint azért van mert erőltettem az evést, s fájhat a pocija. S mivel szerintem cumizavaros, s itt ois kérdeztem pár hete, így nem pótoltam ki cumisüveggel anyatejet. S nagyon keveset evett. Két napja próbálom kipótolni, de ha hisztizik, megnyomom a mellem, jön tejcsi, de ha fejem, 10 ml, ha kijön. Volt előtte is így, de fejtem s elég sok kijött még a ciciből. Ez mitől van? Kevés lenne a tejem? A babám szerintetek jól fejlődik? Másnak mennyit eszik ennyi idős babája?

2011. ápr. 3. 22:34
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem akkoriban 140-150-et evett....

De ezzel nem elkeseríteni akarlak. Most 11 hetes 180-ig meg em állunk. Az én sztorim az, hogy 7 hetesen 100-at evett kb. De utánna eszeveszett sírásba kezdett. Azt hittem nagyon fáj a hasa. Egyszer már nem bírtam tovább. Bevetettem azt a trükköt, hogy cicivel megnyugtatom. Odaadtam neki a másik cicit, és kicuppantott még 60-at. Megnyudodott és elaludt. Itt derült ki számomra hogy 3 napja éhes...

De azt a cicit nekem is kiköpte, ami már kiürült. Hiába próbáltam egy ciciből szoptatni, nem ment. Akármit csináltam délutánra 100-nál több nincs egyben. Odaadom neki a másik cicit is. De ő meg pont a másik véglet, tehát ne ijedj meg!!!

Mi heti 350-400 g. híztunk.

11. hétre megduplázta a súlyát

én meg ez miatt aggódóm

2011. ápr. 3. 23:00
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha 250 grammot hízik hetente, az 1 kiló havonta. Nem hízik egy kilót havonta. Nem tudom mire gondolt a védőnő, de erről bátran kijelenthetem, ostobaság. Én igazán nem vagyok híve a szakemberek szidásának, de egy igazi hülye.

Ennyi idősen egyébként nem is szokták mérni, pláne nem így. Nem zizzentél még be a méricskéléstől?

Havonta egyszer, ugyanabban az időben, ugyanolyan körülmények között és az mérvadó. Nem tudom mennyi a minimális havi hízás, de biztos nem 1 kiló. és a hízás üteme csökken, hiszen ha 1 kilót hízna minden hónapban, akkor nem a duplázás lenne elvárás fél éves korára, számold ki majd 10 kilós lenne addigra?

Biztos lesz aki nem ennyire laikus és hozzászól, de anyukádnak teljesen igaza van. És én azt mondom, hagyd ezt abba és térj át a reálisabb havonkénti méregetésre. Pláne egy ekkora súlyú babánál. Mert ha 2 kilós koraszülött lenne, mér érthető is lenne.

2011. ápr. 3. 23:06
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
HA elégedett, mosolyog evés után, akkor nem éhes. Ő valószínűleg egy kisétkű baba, nincs ezzel semmi gond. Mi tegnap voltunk 9 hetesek. A lányom van, hogy 60 grammot eszik, de volt, hogy 160-at. Napszaktól függ. Gyarapszik szépen, 3600 g-mal született, most 5200. Én viszont ugyanennyi idősen 70-80 grammot ettem és ugyanúgy gyarapodtam, attól függetlenül, hogy anyukám idegeskedett, miért eszek keveset. Ha mindig pisis a pelenka, van kaki is, akkor ne aggódj. Főleg, ha ő jól érzi magát a bőrében!
2011. ápr. 4. 08:56
 4/23 anonim ***** válasza:

Hello. Én is hasonló cipőben járok, mint te. Ha a babád hízik, akkor nincsen baj!

Az én babám is valamikor kevesebbet eszik, de egyáltalán nem aggódom, olyankor azt teszem, hogy picit korábban teszem ismét újra cicire.

Nem vagyunk egyformák, hogy minden alkalommal ugyanannyit együnk, szerintem.

Nekem azt mondták többen is, gyermekorvos is köztük, hogy nem minden héten hízik 100-200 grammokat, valamikor csak 70-et. A havi hízás számít.

És az anyatejeseknél a minimum heti hízás 80.

Én is mértem minden alkalommal, aztán befejeztem.

Most sehogysem mértem, nem idegeskedtem, volt, hogy csak 10 percig szopott, és szerintem evett vagy 20-at.

De heti szinten hízott eleget! 200-at.

Örülnék, ha az én babám 8 hetesen annyi kg. lenne, mint a tied.

Most még csak 5 hetes, remélem nem baj, hogy így is írtam

2011. ápr. 4. 08:58
 5/23 A kérdező kommentje:

Első válaszolónak:

Nekem 51-61-akat evett mikor hazajöttünk. Aztán később becsúszott a 30-40 is. S ezek néha még mindig becsúsznak, de van hogy nekem is megevett 110-et. Nekem nem azzal van a gond, hogy egy ciciből eszik. Mindkét cicimből etetem egy etetésen belül. S hajnalban szépen eszik. Napközben van az, hogy eszik 5-10 percet, aztán eszeveszett ordításba kezd. Alig lehet lenyugtatni. Aztán vagy sikerül pár percre visszatenni vagy nem, mert amint a mellbimbómhoz ér a szája üvölt. S ha elkezdem fejni, kijön 100ml is, de mostanában jó ha a két mellből le tudok fejni 20ml-t, úgy hogy evett mondjuk 30-at szintén két mellből. Ja, s mindig úgy adom vissza a cicit, hogy amikor sikerült lenyugtatnom. Olyankor nevetgél, jól érzi magát, de amint cicihez akarom tenni, üvölt. Ezt 1-másfél hete csinálja. Eddig szépen gyarapodott a súlya, de 70 g-nál heti szinten mindig többet hízott. Csináltam ma egy összesítőt. 1 hét 190g hízás, 2. hét 90g, 3.hét 130g, 4.hét 130g, 5 hét 210g, 6.hét240g,7hét 140,8.hét 250g, 9 hét 70g.

2. VÁLASZOLÓNAK: Engem megnyugtat a méricskézés, én leginkább ettől a hisztitől, s cici elutasításától félek kicsit. A tejem is mintha kevesebb így. Már fejni nem is tudok, pedig jó lenne, mert pár nap múlva megyünk vissza a kardiológiára, s ott az orvosok mindig kérik h cumisüvegbe legyen lefejve tejcsi, ha sírna, hogy megnyugodjon. Hétfőig mértem, visszavittük a mérleget, de már 3.ára nem béreltük ki.

3. VÁLASZOLÓNAK: evés után sír, de amint lenyugtatom, abbahagyja, s akkor kezdi újra a sírást ha cicihez ér a szája. Pisis pelenka mindig van, hajnalban nem mindig pelenkázom át, de napközben minden szopi előtt pisis a pelenkája. Kakis pelenka rítkán van mostanában, de akkor bőven bepótolja a kimaradást.

UTOLSÓNAK:

Nekem a védőnő mondta azt, hogy min. hízás heti szinten 100-150g, még mikor 4 hetesek lehettünk. Akkoriban a heti 120—130g hízás volt ránk jellemző, de hozzátette, sokan híznak 150grammokat, de nálunk lehet azért ennyi, mert szívproblémája van. A gyerekorvos ezekről nem mondott nekünk semmit, bár többnyire a védőnőt kérdezgettem ezekről. DE a gyerekorvos eddig mindig annyit mondott csak, hogy a betegsége ellenére szépen fejlődik, de sosem mondta mennyit kellene ennie.

2011. ápr. 5. 16:28
 6/23 anonim ***** válasza:

Én úgy tudtam fejni, hogy miközben szopizott, akkor a másik mellemből fejtem tandem. Így pont annyit fejtem, amennyit ő szopizott.

Önmagában én sem tudtam sosem.Viszont így van tejleadó reflex és így nagy mennyiséget sikerült lefejnem.

2011. ápr. 5. 17:11
 7/23 A kérdező kommentje:
Az elején lehet nekem is úgy kellett volna, csak sajna mostanában annyira hisztizik, hogy ez lehetetlen lenne nekem. De nem lehet rossz ötlet így fejni. Bár én mindig két kézzel fejtem, egyikkel fogtam a mellszívót, másikkal a kart.
2011. ápr. 5. 22:28
 8/23 anonim ***** válasza:
Na, ebbe bele fogsz bolondulni, hagyd abba a méricskélést!!!! Hidd el, tapasztalatból beszélek. Az én lányom 5 hónapos múlt, 2,5 hónapos koráig méregettem. Minden nap egy merő stressz volt, hogy evett-e eleget vagy sem. Aztán a férjem elrakta a mérleget és csak hetente egyszer vesszük elő, mindig azonos időpontban. Ez így elég is, mióta így van, nem görcsölök, hogy eleget evett-e vagy még nem. Látom rajta, hogy elégedett, mosolygós, kiegyensúlyozott. Én is az vagyok. A hízást pedig nem hetente, hanem havonta kell nézni. 6 hónapos korig minimum 400 grammot kell híznia a babának havonta. Ha ennél kevesebb, akkor oda kell figyelni, ha több - és úgy látom Nálatok jóval több:o) - akkor minden rendben! Ne hallgass a védőnőre, hogy tömni kell a babát! Isten ments! Egy életre megutáltatod vele az evést. Hidd el, pontosan tudja, hogy mennyi kell neki és ha éhes lenne, azt hallanád! Kitartás!!!!!!! És tedd el a mérleget, mert a tejed is rámehet!
2011. ápr. 7. 07:11
 9/23 anonim ***** válasza:

Sztory: Az én babám kcsit előbb jött, így kicsit még mindig lemaradásban van. A védőnő azt mondta ezek a gyerekek hamar behozzák a lemaradást. Hát az enyém szép ütemesen 400-at hízik havonta, ez a minimál. Hiába etetném többel (próbáltam), teljesen jó így neki, nem sír, nem éhes, fejlődik. Most 4 hónaposan 5 kg.

Tanács: Szerintem ne aggódj, nagyon jó ütemben vagy. Ameddig nem sírdogál, és a minimált (400 havi, és nem heti!!) hízza, addig oké. Mivel a babák emberek és nem gépek, ezért ne aggódj azon se, ha egyik nap többet, vagy kevesebbet eszik. Az is lényeges, hogy mit eszel, néha a 40 több tápértéket tartalmaz (zsírosabb), mint a 150 (szinte víz). Van olyan, hogy kicsit beakad (én így hívom) a tej, de ez nem azt jelenti, hogy kevesebb van. (ezek a fejők nem mindig a valóságot mutatják, kézzel néha könnyebben jön) Rengeteg anya azért hagyja abba a szoptatást, mert a védőnője ilyesmi megjegyzéseket tesz (nem is tudja mennyi fejtörést okoz nekünk). Én úgy haragszom néha rájuk.

Biztatásként: Nekem hatalmas küzdelem a szoptatás, de megéri. Normál súlyjal született csecsemő akkor eszik jól, ha fél éves korára megduplázza születési súlyát. Eszerint nagyon jó ütemben vagy. Addig ne aggódj, míg hízik! :)

2011. ápr. 7. 10:26
 10/23 anonim ***** válasza:

Kérdés: Hasfájás nem lehet? Ha esetleg az lenne... Nekem nagyon helyes középkorú doktornőm van, ő azt tanácsolta még anno, hogy 3 óránál (ennyi idő az anyatej felszívódása, emésztése) gyakrabban ne etessem (ha egyik etetésnél nem akarna enni, majd következőnél jobban rábukik a cicire) közben itathatom vízzel (én felforralt lehűtőt vízzel), ha szomjas. Meg kell tanulnia, hogy akkor egyen, ha itt az ideje. Ígyál szoptatós teát, kiváló puki előhívó a babának, az anyának meg tej serkentő.

Mérlegelés kérdése: Mérd hetente egyszer a hízását, meg mielőtt oltásra viszed egy napot, hogy mennyit eszik. Mérés helyett játsz vele, nagyobb öröm, mint az aggódás.

2011. ápr. 7. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!