Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért mondják sokan, hogy a...

Miért mondják sokan, hogy a tápszer méreg?

Figyelt kérdés
Sokszor hallom, látom mostanában.
2011. ápr. 3. 20:38
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Soha nem bántottak,és soha nem tettek megjegyzéseket,maximum sajnálkoztak,ha közöltem,hogy sajnos nincs tejcsi... Én például szégyenlem,hogy nem tudom szoptatni a fiam!Persze,ha kérdeznek úgy teszek,mintha csöppet sem zavarna,sőt akár még pozitívumokat is felsorakoztatok a tápszerek mellé... :( De a tény az tény marad!Rosszul érzem magam emiatt,és naponta elkeseredek,hogy mi nem bújhatunk össze,legalábbis nem úgy...De ezt soha nem vallanám be másoknak.Olyan ez mint egy kisebbségi komplexus! :( Önmagam is igyekszem meggyőzni arról,hogy milyen jó is a tápszer a fiamnak,és mennyi pozitívuma van a cumisüvegezésnek,de ettől tudom,hogy az anyatej lenne neki a legjobb!

Szóval azt gondolom,sok tápszeres anyuka ezért támad,vagy vél támadásnak mindent amiben szerepel a tápszer szó.

2011. ápr. 4. 21:09
 12/12 xStefix ***** válasza:

Szerintem is.

És ez egyrészről érthető, mert perszehogy senki sem akarja rosszabbnak érezni magát, mint mások.

Csak másrészről, én szomorúan nézem azt, hogy jópáran vannak már itt is, akik ezt a lelkiismeretfurdalást nem tudják (elég jól) kezelni és ezért inkább kifelé fordítják az indulatukat, akár úgy, hogy másokat támadnak. Úgy próbálják visszaszerezni a pozitív énképüket, hogy elkezdenek hárítani (én mindent megtettem, nem az én hibám), vagy bűnbakot keresnek (a környezet nem támogatott), vagy lekicsinylik a dolgot (az anyatej nem is olyan fontos) és/vagy felmagasztalják helyette az övékét (bezzeg a tápszer).

Illetve bármilyen, őket valósan vagy akár csak részben érintő témára rögtön ugranak, mert személyes sértésként élik meg a dolgot. Lehet, hogy eredetileg semmi bántó nem volt a közlésben (pl. valaki objektívan ír a tápszer negatív hatásairól vagy figyelmeztet egy 3. anyukát mondjuk a cumizavar veszélyére), ők mégis rögtön a tápszer védelmére kelnek, mert dehogy rossz az, az ő gyerekük is felnőtt rajta, nem lett cumizavara stb.

Mindezzel alapból nincs is baj szerintem. Érthető emberi reakciók egy nehéz érzelmi helyzetre. És nem is minden tápszeres anyuka viselkedik így, nyilván.

Gond csak akkor lesz belőle, amikor némelyek láthatóan túldramatizálják az egészet és már szinte keresik a másik csoporttal való konfrontálódást.

És továbbra is fenntartom: én még sehol sem találkoztam azzal, hogy bárki a "szopisok" oldaláról őszinte hittel és komolyan azt mondta volna, szószerint, hogy a tápszer méreg. - Sokkal inkább azt gondolom, hogy ez anno egyik-másik tápszerező anyuka fejében pattanhatott ki inkább, a fenti gondolatmenet szerint..

Senkinek sem jó, ha bármelyik oldal szavait kiforgatjuk.

2011. ápr. 5. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!