Van még esély arra hogy megindul a tejem? Vagy már végképp lemondhatok róla?
3hetes lesz a lányom, nagyon kevés tejem van. hiába szoptatok és szivom is.(persze azért nem agyba -főbe)
iszok teát, és a bógyókat is.
van remény?
A saját tapasztalatomat tudom leírni,sokat ittam,de tényleg sokat,teát,alkoholmentes sört,és ha volt 10 percem ledőltem pihenni,nekem ez vált be.
Egy tejadó anyuka
Én két hetes betegség után kaptam vissza a 3 hetes babámat. Kb. 3 hét alatt sikerült utolérnem újra az étvágyát és elhagyni a tápszert. Sokat ittam (3-4 liter), sokáig, sokszor szopiztunk (néha kétóránként másfél órát). Fejést (néha szopik után pár percet a semmit) sokszor elblicceltem... Tejszaporító teától puffadtunk mindketten, homeos bogyók nem igazán váltak be. Viszont a MoreMilk kapszula nagyon jó (csak nagyon drága), illetve nekem módjával! a csalántea (vízhajtó) és lightos nyugtató teák is segítenek (citromfű, kamilla).
Most 8 hós, szilárdak mellett úgy tippelem, még napi 5-7 decit szopizik, de már negyed órák alatt elintéz :)
+ Fejésnél egyébként mindig jóval kevesebb jön - a baba ügyesebb és a tejleadó reflex is jobban működik szopikor. Mindig a babát nézd, kér-e, ne azt, mennyit fejtél.
Napi 7 liter folyadék? Szerintem az meg már sok. A túl sok folyadék is gátolhatja a tejtermelődést.
Én őszilére esküszöm. De tényleg!
És én is iszom a teát, napi egy liternél többet nem nagyon. és van, hogy emiatt bedurran a cicim két nap múlva reggelre.
Én nem fejek egyáltalán, mert az elején én is úgy voltam, mint te. Kevésnek tűnt a tejem. de aztán eldöntöttem fejben és azóta elég a lányomnak.
Jótanács: NE üvegből add neki a pótlást, mert akkor még egy cumizavart is összeszedhettek...
Igény szerinti szoptatás, amikor csak lehet/igényli és mellette fejés, ha szükséges. + elegendő folyadék, pihenés (alvás) & nyugalom, higgadtság. Nekem ezek segítettek mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!