Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szopisból hogyan lett tápszere...

Szopisból hogyan lett tápszeres a babád?

Figyelt kérdés

Mikortól és milyen okból?

Milyen változások történtek a babánál?

2011. márc. 31. 11:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

2 hónapos volt, mikor már tényleg pár csepp tejem volt. Kb 1 hónaposan beteg lett és nem cicizett eleget, így pótolni kellett, vagyis nekem nem termelődött elég tej, még úgysem, hogy minden szopi után becsületesen fejtem, és ettem ittam a tejszaporítókat. Ezután pedig cumizavaros lett, és nem volt hajlandó szopizni.

Sajnos így alakult, nagy változás nála nem lett. Boldog, és kiegyensúlyozott baba.

Miért kérded?

2011. márc. 31. 11:16
 2/11 A kérdező kommentje:

Nagyon örülök, hogy jól alakult.

Lassan termelődik a tejem. Holnap lesz 4 hetes a babám, de mindjárt 5 kg. Nagy babaként született.

Lehet pótolnom kell, sőt, gyógyszert is kellene szednem min. 10 napig, de húzom az időt...

2011. márc. 31. 11:21
 3/11 anonim ***** válasza:

Tényleg szép nagy babád van, gratulálok hozzá!

Tulajdonképpen akkor elég a tejed most neki, csak a gyógyszer miatt szeretnél pótolni? Mert ha igen, akkor én javaslom, próbáld meg pohárból itatni őt, mert akkor ha vége a gyógyszer szedésnek, újból szopizhat. Nem lesz tőle cumizavaros. Utólag én biztos így csinálnám. Igaz kicsit meg kell küzdeni a pohárral, de jó esetben 1-2 nap alatt megtanul belőle inni. Te meg addig amíg szeded a gyógyszert, lefejed a tejet, hogy tovább termelődjön. Persze azt ki kell önteni.

2011. márc. 31. 11:30
 4/11 anonim ***** válasza:

Én akárhogyan próbálkoztam, nem sikerült beindítani a tejemet. Mindig volt benne, de csak kevés. Akkor elkezdtünk tápszerezni, és annyira megszerette a cumisüveget (mert annyira nem kell küzdenie vele), hogy teljesen el is apadt a tejem kb. 2-3 nap alatt. Előtte is annyira kevés volt, hogy már csak esténként tudtam szoptatni, de 4 napja arról is leszoktatta magát. Egyszerűen nem fogadta el a cicit.

Szóval ma 5 hetes, kb. 5 napja nem cicizik egyáltalán, de tápszert már a 2. héttől kapja. És szépen hízik így is.

2011. márc. 31. 11:38
 5/11 anonim ***** válasza:

Ha antibioikumot kell szednem ( a 10 nap miatt gondolom) amellet lehet szoptatni.

[link]

Fiam is 5 kilós volt ekkora korában:-))))

2011. márc. 31. 12:21
 6/11 anonim ***** válasza:

előző: szedneD

bocs

2011. márc. 31. 12:21
 7/11 A kérdező kommentje:

Nem antibiotikumot.

Érvédő hatású gyógyszert, ami gátolja a vénák tágulását.

Flavonoid tartalmú.

2011. márc. 31. 13:15
 8/11 anonim ***** válasza:

És azt mondták, nem lehet vele szoptatni.

gyrekorvostól kell mindenképpen megkérdezni, sokkal tájékozotabbak, felnőtt orvos rávágja, hogy NEM

Csak mert 10 nap nagyon sok idő, főleg egy iylen pici baba esetében

De ha tied 5 kiló, nem hiszem, hogy kevés tejed és pótolni kellen.

Mennyivel született amúgy?

2011. márc. 31. 13:35
 9/11 A kérdező kommentje:

4.400 g-mal született.

A kórházból kb. 4.150 g-mal jöttünk haza.

2011. márc. 31. 14:25
 10/11 anonim ***** válasza:
6 hós volt, amikor elutasította a cicit. Félálomban nagy nehezen bekapta, de utána már úgysem. Nem tudom az okát. Utána fejtem a tejet és adtam üvegből, de sajnos így egyre jobban elapadt.
2011. márc. 31. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!