Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás határok nélkül?

Szoptatás határok nélkül?

Figyelt kérdés

Nyugati ország.

Szombaton egy óriási bútorboltban voltunk ahol a baba részleg óriási. Itt minden kapható a bútortól minden ami babának kell. nekem is egy félévesem van.

Egyszer csak egy csaj ott mászkál válogat a ruhák között közben egy eladó segít is neki és a kb 4-5 hós babája a cicén lóg. Kis cicije volt de mivel a gyerek ki kiköpte a cicit így néha csak ott fityegett a melle. Közben a "föút" -on kerüldették az emberek. Van egy kanappé a babakocsik mellett, ami nem eldugott de ott senki észre sem venné szerintem, vagy ha a bútor részen beül az egyik szoptatós fotelbe sem nagyon látták volna az emberek. a gyerek rágogatta és játszott csaka cicivel, látszott neki hogy nem éhes.

Szoptatásnak nincsenek határai?

Sokszor elnézem hogy egy padon kidobják a mellüket a nök, de legalább nem feltünöek, nem járkálnak közben hanem enni adnak a babának.

Csak nekem furcsa ez?

2011. márc. 28. 08:55
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Igenis vannak "kidobós" anyukák. Lehet szoptatni erre kialakított felsővel, szoptatós melltóval, de van az a nőtípus, aki lazán felrántja a pólóját a nyakáig, előkapja a mellét, majd 5 perces hatásszünet után teszi rá a gyereket. Miért nekem kellene elfordítanom a fejem? miért nem lehet normálisan szoptatni? És mi az, hogy 1-2 évig otthon kellene maradni a szoptatott gyerekkel? ott már rég baj van, ha az egy-két évest csak a szopival lehet megnyugtatni, menet közben megetetni.
2011. márc. 29. 08:37
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
De mi van az olyan országokban élő anyukákkal ahol nincs kijelölt hely szoptatásra?Én egy ilyen országban élek.Nerég láttam a híradóban,hogy egy baby expon a bíztonsági ör kitessékelt egy anyukát mert megszoptatta 4 hónapos babáját.És nem a nyilvánosság kellős közepén,hanem leült és próbát valamennyire "elbújni" a kíváncsiskodók elől.Nálunk a hipermarketek női mosdójában sincs pelenkázásra alkalmas hely.
2011. márc. 29. 14:09
 23/23 xStefix ***** válasza:
100%

Én a másfél évesemet szoptattam először (és majdnem utoljára) nyilvánosan, strandon. Könnyen szétszerelhető bikinit húztam és eleve olyan helyet kerestem, ahol sövény is takart. Amikor jött a délutáni alvás, a lányomat az ölembe fektettem, magunkra borítottam egy nagy törölközőt (őt is zavarta volna a zaj és a járkálás) és nyugodtan megoldottam. A gyerkőc álomba szopizta magát, én meg pihentem és nézelődtem közben. Aki a sövény mögötti úton ment, látott minket és azt is tudhatta, mit csinálunk, de senki nem bámult meg "rendesen".

Ha lesz majd egyszer kistesó, biztosan fogom kicsiként is nyilvánosan, út közben szoptatni, mert már most tudom, hogy muszáj lesz. De megfelelő ruházattal és kendővel nagyban megkönnyítem a saját dolgomat.

Szerintem mindent lehet normálisan csinálni, ahogy korábban is írtam. Tartom a véleményem: az sem helyes, ha valaki túlzottan kipakol - de az sem, ha a másik felháborodik, ha valaki nyilvánosan mer szoptatni.

Ahogy az egyiknek joga van bárhol szoptatni, úgy a másiknak is joga van nézelődni. Igen. Vagy fordítva: ahol az egyik megteheti, hogy nem néz oda (mert megteheti, miért ne?), ott a másik is megteheti, hogy diszkrétre vált (mert miért ne?).

Nem egymásra kéne mutogatni meg kikérni magunknak a másik bunkóságát, hanem először magunkba kellene nézni: ÉN vajon megteszem-e, ami helyes(nek mondható)?

A kommentekből néhol nem ez mutatkozik meg.....

2011. márc. 31. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!