Szoptatás határok nélkül?
Nyugati ország.
Szombaton egy óriási bútorboltban voltunk ahol a baba részleg óriási. Itt minden kapható a bútortól minden ami babának kell. nekem is egy félévesem van.
Egyszer csak egy csaj ott mászkál válogat a ruhák között közben egy eladó segít is neki és a kb 4-5 hós babája a cicén lóg. Kis cicije volt de mivel a gyerek ki kiköpte a cicit így néha csak ott fityegett a melle. Közben a "föút" -on kerüldették az emberek. Van egy kanappé a babakocsik mellett, ami nem eldugott de ott senki észre sem venné szerintem, vagy ha a bútor részen beül az egyik szoptatós fotelbe sem nagyon látták volna az emberek. a gyerek rágogatta és játszott csaka cicivel, látszott neki hogy nem éhes.
Szoptatásnak nincsenek határai?
Sokszor elnézem hogy egy padon kidobják a mellüket a nök, de legalább nem feltünöek, nem járkálnak közben hanem enni adnak a babának.
Csak nekem furcsa ez?

Ne nézz oda! Különben tényleg lehet feltűnés nélköül szoptatni, ez az anyán múlik. Viszont a gyereknek enni kell, egy zoptató anya se élhet kizárólag a 4 fal között, amíg a babája szopik...
Én úgy gondolom, snkink semmiköze hozzá, ki mit é hol ad enni a gyerekének. Nem minden ország olyan prűd, mint mimagyarok... pl. északon tök természetes, ha valaki nyilvános helyen szoptat...

Igen, lehet feltűnés nélkül szoptatni, de a kérdésben nem erről volt szó. Ez annyira tipikus, "nem kell odanézni" persze, de kipakolni sem kell!Le lehet ülni, el lehet takarni egy textilpelussal, ha meg csak csócsálja a baba, nyilvános helyen el lehet venni tőle!
Volt régebben az az eset, amikor az étteremben a wc-be akarták küldeni a szoptató anyukát, na az durva, de azért mindennek van határa! Igenis nem mindenki olvad el egy szopó csecsemő látványától, idősebb gyerekről nem is beszélve.
Mindenki szoptasson nyilvánosan, ha szeretne, de DISZKRÉTEN!

szerintem is lehet diszkréten szoptatni és kell is ha éhes a baba.Nem tudjuk miért tette így mellre a kicsit,hogy közben mászkált,lehet annyira nyűgös volt a babája.Bár hozzá fűzöm nem kell nézegetni ha ül ha mászkál főleg ha téged ennyire zavar a látványuk!
"Sokszor elnézem hogy egy padon kidobják a mellüket a nök"
és amit írtál,ez így ebben a formában nagyon lealacsonyító!
Mellre teszi naponta több millió nő a gyermekét bárhol is tegye azt, és NEM KIDOBJA a mellét!!

Én is utálom, amikor kidobják a mellüket, engem is feszélyez, pedig nő vagyok. Meg lehet azt szoptatni úgy is, hogy képes egy laza pulcsit venni és beteszi alá a porontyot. Ha meg nem tetszik neki a laza pulcsis megoldás, akkor szoptasson otthon. Valamit valamiért.
Én is képes voltam a kocsiban szoptatni és senki nem látott. Ez inkább már hivalkodás, hogy nicsak, én szoptatok. Üljön valóban a kanapéra, nyugtassa meg a kicsit (akár cicivel) és utána kérdezgessen és nézelődjön. Ha nem a szoptatás időpontja miatt siet valaki egy babával, akkor nem tudom miért nem tud előbb szoptatni és utána nézelődni.
Amúgy engem az is idegesít, hogy családi vendégség közben (az ebédlőasztalnál) a sógornőm előkapja a 3 éves gyereknek a melleit, míg én a tortát nyammogom. Az 3 hónaposommal meg érdekes módon be tudtunk menni az egyik szobába szoptatni.
Amúgy persze még az egész család engem cukkolt, hogy miért szoptatom a szobában. Amúgy amikor cumisüvegeztünk, azt is a szobában tettem vele, kettesben. Ez nem egy "látványetetés". Az menjen állatkertbe.

Ez egy nagyon megosztó téma. Én is azt gondolom, hogy az általad leírt jelenet nem lehetett túl vonzó, viszont lehet ezt kulturáltan is csinálni. Abban semmi rosszat nem látok, ha valaki egy padon, a mellét letakarva szoptatja a kisbabáját.
Azt egyébként érdekesnek tartom - és most nem feltétlenül Rád gondolok, hanem úgy általánosságban eszembe jutott - hogy rendszerint azok ítélik el leghangosabban a diszkréten történő nyilvános szoptatást, akiknek arról is lesújtó a véleményük, ha egy anya a gyermeke születése után ki sem teszi a lábát otthonról. Tehát járkáljon el, de meg ne merje útközben etetni a gyerekét, inkább hagyja sírni, hogy rendet tanuljon. Bár inkább azt se, mert iszonyú idegesítő hallgatni. Legjobb, ha otthon hagyja, aztán majd megszoptatja a bébiszitter.

Az egyik oldalon: Mindent lehet kuturáltan (is) csinálni.
A másik oldalon: Mindent meg lehet tanulni tolerálni (is).
Kérdés, hogy ki melyik csoportba kíván tartozni. Ebbe a kettőbe, vagy a másik két ellentétes, le nem írt táborba.
Èrdekes kommenteket kaptam, de ez volt a lényeg ki hogy gondolja ezt.
Bizony nekem furi aki ki sem mozdul, de szoptatni lehet egy bútorbolt kanappéján is mert több ezer van belöle, és a gyerekosztályon is több száz szoptatós szék.
ma pont ebben az üzletben voltam, és megnéztem gyorsan minden emeletnek van pelenkázója és benne egy szoptatós szék.
az én számomra a furcsa az volt hogy az út közepén miközben magyaráz az eladónak a gyerek meg minden idegen után utánna fordul mert cici nem kellett neki, és nagyon érdekes volt ahogy körülötte mindenki el megy.
Èn ezt már magamutogatásnak hívom, és ennyi erövel sexelhetne is az ember az egyik ágyon a bútorboltban, az is csak természetes hát sexxel készítettük gyermekeinket, de még sem tesszük, hanem mint normál emberi lény elbújva szerelmeskedünk.
kiváncsi lennék erre a kisgyerekre 20 évmúlva valaki mutatna erröl a sziturol neki egy képet hogy vélekedne.

Hát, Kérdező.. Egyetértek veled.
De. Én pont nem a szexet hoznám fel "ellenpéldaként", mert ami ma a világban ezügyben zajlik... Tényleg sokszor már csak egy hajszálnyi lépés lenne, hogy emberek az utcán, plénum előtt csinálják Azt.
Vagyis, ma még szerencsére nem kell nyilvános kettyintést néznünk - de már minden más totál legális és elfogadott, ami a konkrét szex előtt van. Kidobott mellek, übermini szoknyák, k..vás viselkedés, gyomorforgató smár a tömött busz közepén, pettingszámnak is betudható tapizás... Szóval, ha így haladunk, nem sok kell már és oda is eljutunk sajnos. :(
Ettől persze egyetértek veled, én sem tartom mindezt helyesnek. De azért elég sok különbség van a kettő között. És én mondjuk a szexuális liberalizációt inkább aggasztónak tartom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!