Szoptatás határok nélkül?
Nyugati ország.
Szombaton egy óriási bútorboltban voltunk ahol a baba részleg óriási. Itt minden kapható a bútortól minden ami babának kell. nekem is egy félévesem van.
Egyszer csak egy csaj ott mászkál válogat a ruhák között közben egy eladó segít is neki és a kb 4-5 hós babája a cicén lóg. Kis cicije volt de mivel a gyerek ki kiköpte a cicit így néha csak ott fityegett a melle. Közben a "föút" -on kerüldették az emberek. Van egy kanappé a babakocsik mellett, ami nem eldugott de ott senki észre sem venné szerintem, vagy ha a bútor részen beül az egyik szoptatós fotelbe sem nagyon látták volna az emberek. a gyerek rágogatta és játszott csaka cicivel, látszott neki hogy nem éhes.
Szoptatásnak nincsenek határai?
Sokszor elnézem hogy egy padon kidobják a mellüket a nök, de legalább nem feltünöek, nem járkálnak közben hanem enni adnak a babának.
Csak nekem furcsa ez?

én is szoptatós anyuka vagyok és a hideg is végigfut a hátamon ha arra gondolok hogy nyilvános helyen kellene ezt tennem...nagyon egyszerü a megoldás! Mielőtt elmegyünk vásárolni lefejek a kicsinek tejet és azt BÁRHOL BÁRMIKOR cumisüvegből odaadhatom neki.
Azt mondják hogy ne szold meg a nyilvános helyen szoptató anyukákat mert ez a világ legtermészetesebb dolga....nos a szarás is az mégis magunkracsukjuk a vécé ajtót!!(már aki...)

utolsó előttinek! ugye tudod, hogy nem midenki tud fejni és nem minden baba eszik szívesen cumisüvegből... Akkor az ő anyukájuk mondjuk maradjon otthon addig, amíg a kicsi egyáltalán igényli a szopizást... akár 1-2 évig is? Ne vicceljünk már! Mindenkinek a maga dolga, hol és hogyan szoptat. Ha feltűnően csinálja, nem kell megbámulni. Tényleg: nem kell odanézni. Ha megláttad, fordítsd el a fejed! Ez is egyfajta táplálás, semmivel se megvetendőbb, mint a cumisüveg. Ne vicceljünk már! Akkor egy szopizó baba anyukája ne menjen strandra, ne menjen nyilvános helyre, mert szégyen, amit csinál, azaz, ha megszoptatja a gyerekét úgy, hogy azt más is látja... Talán ha nem úgy nézne egy nő mellére mindenki, hogy az a szexualitás egyik eszköze, tárgya, hanem a babát tápláló valami... talán erre van kitalálva.
Kedves kérdező! Rajtad kívül láthatóan megütközött más is ezen az anyukán? Vagy csupán neked tűnt fel? Az eladók hogy viselkedtek? Talán természetesek voltak vele, Akkor tényleg a magyar felfogással van talán baj??

Hát egy bababoltban,ahol van ezer szoptatós szék meg szoptató helység én nem venném elő a mellemet a bolt közepén. Mondjuk máshol sem. Attól ,hogy természetes még nem kell kúltúrálatlannak lenni!
Parkban,padon stb lehet szoptatós kendővel vagy egy textilpelussal szoptatni,azzal nincs is bajom . De egy olyan helységben,ahol lenne 1000féle lehetőség 10 percre elvonulni ...

Én sosem szoptattam nyílvánosan. A lányom meg nem fogadott el mást csak a cicit, így az volt, hogy otthon indulás elött szopizott, és igyekeztünk hazaérni a következőre. Általában sikerült, amikor nem ( ez összesen két alkalom volt ), akkor meg bekéretőztem valahová. Mindenhol kézségesen segítettek. :)
Amúgy még a családomat sem viseltem el olyankor, főleg mikor már el lehetett terelni a figyelmét a lányomnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!