Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért mondogatja mindenki,...

Miért mondogatja mindenki, hogy nincs rossz anyatej?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Számomra nem egyértelmű, hogy nincs rossz tej. Az előtejem olyan, mintha a csapból engedném a vizet, a hátsó, "zsírosabb" tejem pedig híg, átlátszó, szinte kékeszöld színű. A 3 hónapos babám éjjel-nappal éhes és borzasztóan fáj a hasa. Pár korty szopi után már üvölt és rúg, lefejve sem tudja megenni.
2011. márc. 23. 15:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Igenis van rossz anyatej.

Az enyém is vizes volt, nem hitték el, tiszta hülyének néztek, nagyon rosszul esett.

Egy anya érzi igazán mi a jó és rossz a gyermekének.

Ne hallgass mások tanácsaira és legfőképp ne legyen lelkiismeret furdalásod, te ugyanolyan jó anya vagy, nem tehetsz róla, hogy így alakult!

Nekem nagyon elegem van már abból, hogy a többiek, akiknek nem volt még ilyen gondjuk, vagy nincs is gyermekük, jobban tudják, hogy mi a jó és a rossz vagy mit kellene tennie az anyukának....

2011. márc. 24. 07:12
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Az anyatej összetétele folyamatosan változik. Mindig olyan, amilyenre a babának szüksége van. Nincs rossz anyatej. Szülés után először nagyon fehérjedús, rengeteg immunanyaggal. Majd a zsírtatralma növekszik és a fehérjefélék aránya változik. Az elválasztás során a tej mennyisége csökken, tápértéke és védő hatása növekszik. Egy éves korban is nagyon fontos szerepe van a baba táplálásában, hiszen rengeteg védőanyag van benne, és fajazonos fehérje, ami a legkönnyebben beépíthető, és nem okozhat allergiát. Az anyatej vastartalma nagyon jól hasznosul, sokkal jobban, mint más forrásokból.

A "nyáron vizes tej" pedig tévhit.

2011. márc. 24. 13:00
 13/14 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti vagyok.

Igen a tankönyv azt írja, hogy nincs rossz anyatej, meg, hogy mindig a baba igényeihez igazodik, és hogy ez a legjobb: ez egy vizsgán kitűnő eredményt érdemelne, de nem ott vagyunk, hanem a való életben, ahol nem látunk bele egymás szervezetébe, életébe, mégis belekontárkodunk, és arra buzdítjuk, hogy kevesebbnek érezze magát az, akinek mégsem sikerült a tankönyvre formálódnia...

Védőnő vagyok, aki a tapasztalataiból tanul és már nem a könyvet szajkózza, hogy ezzel másnak ártson és lekicsinyítse!

Kicsit belegondolhatnánk, hogy semmiben nem vagyunk egyformák, ebben talán annak kellene lennünk? Hát nem vagyunk!

Örülök, hogy megélhettem, hogy nálam semmi nem a tananyag szerint történt a vajúdástól a szülésen át az anyatejes táplálásig, mert így látom, hogy min kell változtatnom, hogy segíteni tudjak a kismamáimnak a későbbiekben.

2011. márc. 24. 16:43
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves védőnő megértését. Igen, én is tudom, mit írnak a könyvek, de a való élet teljesen más. szerencsés az az anyuka, akinek nem kell megtapasztalnia, milyen az, amikor a babáját mindennél jobban szeretné szoptatni, de nem megy. Tudjátok, milyen szörnyű érzés, amikor ott a tej, de a baba nem tudja enni, a tápszertől meg semmi baja? És ne mondja nekem senki, hogy az én zöldeskék színű, híg tejemre van szüksége a babámnak. A többi babának akkor miért a sárgás, krémes, sűrű tej a megfelelő???
2011. márc. 25. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!