Van, aki nem használ mellszívót, hanem kézzel feji a tejet? Melyik jobb?
nem hiszem, hogy a mell tönkremenésének szempontjából sokat számítana a fejés módja.
én használtam mellszívót az első 2 hétben, [link]
ilyet, csak nem ez a márka volt, egészségboltban vettem. szóval tök jó mellszívó, meg nagyon egyszerű, én szerettem. de 2 hét után hirtelen apadni kezdett a tejem, és nem tudott mit kiszívni szoptatás után. akkor kezdtem el kézzel kinyomkodni, és még 20ml-t ki tudtam nyomkodni szopi után, így tudtam fenn tartani a tejtermelést. ez segített, a fejővel nem sokat értem.
Nekem avent gépi van és nagyon jó. Tudsz mellette mást is csinálni, mert egy kezed szabad, én pl netezek. Nem mellesleg én szaporítani is tudtam vele a tejem a 7-7-5-5-3-3-1-1 perces technikával.
Anyukám mindig azt mondja, hogy milyen jó lett volna, ha az ő idejében is van ilyen gép. Nekik a kézi fejéshez is volt egy kis fittyfene pumpás bigyó.
Nekem nincs baj a cicimmel, nem nyúlik, se szerintem ez alkat kérdése is.
Szia!
Nekem a kézi fejés vált be! Előtte Avent kézi mellszívót használtam, de azzal nem tudtam lefejni annyit! Anyatejleadó voltam. Mellszívóval 1 egész nap alatt 8 dl-t tudtam lefejni és leadni, utána, amikor csak kézzel fejtem, napi több mint egy litert le tudtam fejni!
Szóval nekem kézzel sokkal könnyebb volt fejni!
Betti válasza:
Kipróbáltam többféle mellszívót (kézi Avent,elektromos Avent,elektromos Medela),de sajnos egyikkel sem tudtam az összes tejet lefejni,csak egy részét.1 hónap után feladtam a próbálkozást,áttértem a kézi fejésre (anyatejleadó vagyok én is már fél éve,napi 1200 ml-t fejek) és sokkal hatékonyabbnak bizonyult.Szaporodott a tejem 600 ml-vel,sokkal gyorsabb,már úgy belejöttem,hogy 2 decit 6-7 perc alatt lefejek.
Szóval nem egy nagy dolog,csak a jó technikát kell megtanulni és könnyen megy.Ráadásul a mellszívó sokkal jobban terheli a mellbimbót.Mikor még azt használtam,minden egyes fejés után szinte lila volt a szívástól,kézzel viszont nem a mellbimbót kell nyomkodni,hanem a bimbóudvart,úgyhogy szerintem kíméletesebb.
Üdv
A fiamat 21 hónapig szoptattam, a 2 éves lányom még szopik. Mind a kettőneél az első pár hétben kézzel fejtem a tejet.
De pl éjjel sosem, nappal is csak akkor, ha nem feljtettem el,ill. otthon voltunk.
Az elsőnél kaptam kölcsön egy kézit, de nagy sz@r volt, amúgy eszemb sem jutott, hogy vegyek.
Kézzel tök könnyű fejni, előrehajolsz és szint folyik ki tej egy pici nyomásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!