Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van, aki nem használ mellszívó...

Van, aki nem használ mellszívót, hanem kézzel feji a tejet? Melyik jobb?

Figyelt kérdés
2 hónap és szülök, és sokan mondták, hogy régebben nem volt ilyen, hogy mellszívó, hanem egyszerűen kézzel nyomták ki a tejet. Könnyebb a mellszívóval? A kézi fejés nem viseli meg jobban a melleket? Melyiktől nyúlik meg a bőr jobban?
2011. márc. 21. 21:07
 1/7 anonim ***** válasza:

nem hiszem, hogy a mell tönkremenésének szempontjából sokat számítana a fejés módja.

én használtam mellszívót az első 2 hétben, [link]

ilyet, csak nem ez a márka volt, egészségboltban vettem. szóval tök jó mellszívó, meg nagyon egyszerű, én szerettem. de 2 hét után hirtelen apadni kezdett a tejem, és nem tudott mit kiszívni szoptatás után. akkor kezdtem el kézzel kinyomkodni, és még 20ml-t ki tudtam nyomkodni szopi után, így tudtam fenn tartani a tejtermelést. ez segített, a fejővel nem sokat értem.

2011. márc. 21. 21:27
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem avent gépi van és nagyon jó. Tudsz mellette mást is csinálni, mert egy kezed szabad, én pl netezek. Nem mellesleg én szaporítani is tudtam vele a tejem a 7-7-5-5-3-3-1-1 perces technikával.

Anyukám mindig azt mondja, hogy milyen jó lett volna, ha az ő idejében is van ilyen gép. Nekik a kézi fejéshez is volt egy kis fittyfene pumpás bigyó.

Nekem nincs baj a cicimmel, nem nyúlik, se szerintem ez alkat kérdése is.

2011. márc. 21. 21:44
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem a kézi fejés vált be! Előtte Avent kézi mellszívót használtam, de azzal nem tudtam lefejni annyit! Anyatejleadó voltam. Mellszívóval 1 egész nap alatt 8 dl-t tudtam lefejni és leadni, utána, amikor csak kézzel fejtem, napi több mint egy litert le tudtam fejni!

Szóval nekem kézzel sokkal könnyebb volt fejni!

2011. márc. 21. 22:00
 4/7 anonim ***** válasza:

Betti válasza:

Kipróbáltam többféle mellszívót (kézi Avent,elektromos Avent,elektromos Medela),de sajnos egyikkel sem tudtam az összes tejet lefejni,csak egy részét.1 hónap után feladtam a próbálkozást,áttértem a kézi fejésre (anyatejleadó vagyok én is már fél éve,napi 1200 ml-t fejek) és sokkal hatékonyabbnak bizonyult.Szaporodott a tejem 600 ml-vel,sokkal gyorsabb,már úgy belejöttem,hogy 2 decit 6-7 perc alatt lefejek.

Szóval nem egy nagy dolog,csak a jó technikát kell megtanulni és könnyen megy.Ráadásul a mellszívó sokkal jobban terheli a mellbimbót.Mikor még azt használtam,minden egyes fejés után szinte lila volt a szívástól,kézzel viszont nem a mellbimbót kell nyomkodni,hanem a bimbóudvart,úgyhogy szerintem kíméletesebb.

Üdv

2011. márc. 21. 22:32
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem se vált be mellszívó, nem szívta le rendesen, szenvedtem vele. Védőnő megmutatta, hogyan fejjek kézzel, azt azonnal megszerettem, megszoktam, onnantól csak úgy csináltam. (A mellszívó géptől egyébként is kicsit mindig fejőstehénnek éreztem magam...:)
2011. márc. 22. 01:25
 6/7 anonim ***** válasza:

A fiamat 21 hónapig szoptattam, a 2 éves lányom még szopik. Mind a kettőneél az első pár hétben kézzel fejtem a tejet.

De pl éjjel sosem, nappal is csak akkor, ha nem feljtettem el,ill. otthon voltunk.

Az elsőnél kaptam kölcsön egy kézit, de nagy sz@r volt, amúgy eszemb sem jutott, hogy vegyek.

Kézzel tök könnyű fejni, előrehajolsz és szint folyik ki tej egy pici nyomásra.

2011. márc. 22. 09:13
 7/7 anonim ***** válasza:
.
2011. márc. 22. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!