A csak szopizó kisbabának mikortól adjak gyümölcsöt, krumplit?
Szia! Várd meg a hat hónapot, de minimum 5-öt. A tejcsi a legjobb nekik. Én 5 és fél hósan kezdtem csak szopis babámnak néha adni egy pici almát, majd barackot. Szép lassan, lépésről-lépésre be lehet náluk vezetni 6 hós koruk körül a dolgokat. Most 7 hósak vagyunk, naponta már 2-szer 3-szor kap gyümit, zöldséget, amikor kéri. Elég határozottan kimutatja, ha enni szeretne. De még mindig fő kaja a szopi, szilárd után is mindig szopizik egy nagyot.
A kedvencek nálunk a banán, alma, barack, sütőtök, szilva. Meggyet majd holnap kóstolunk először. A krumplit nehezebben fogadta el, most már nincs gond.
Szerintem először adj neki napi egyszer kóstolót, pár napig ugyanabból a gyümölcsből és ha megszokta és nincs is gondja tőle, akkor jöhet szép lassan a következő. De várj még vele mindenképp, nagyon korai még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!