Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kinek növelte a tejmennyiséget...

Kinek növelte a tejmennyiséget az, ha gyakrabban tette mellre a babát?

Figyelt kérdés
Én nem tapasztaltam valahogy, hogy ez segít. Hiszen, ha evés után 1 órával rárakom, ugyanannyira nem lesz benne semmi, ezért nem is fogja szopni, vagyis semmi változás. Illetve, ha nem kér enni, mert keveset már evett,nem is fogja szopni. Vagy ha túl éhes és sír, akkor meg azért nem szopik -- hisz úgysem jön belőle már tej. Akkor most soha ne legyen jóllakva, mert annyit eszik csak, amennyi épp az etetéskor van a ciciben??? Nem lesz ennek így rossz vége?
2011. márc. 20. 11:09
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Szoptanítról (habár már olvastam róla korábban): szerintem azonnal lenne már rá szükség, szóval ha én most elkezdek keresgélni és rendelni, mire eljut hozzám, addigra már "vége mindennek"
2011. márc. 20. 15:23
 12/18 anonim ***** válasza:
ne gondold, én két hátig küszködtem, mire javasolták, és még egy hét lett, mire be tudtuk szerezni, mégis jó volt:)
2011. márc. 20. 15:47
 13/18 anonim ***** válasza:

Szia!13.42-es vagyok

Ugyan úgy kap enni,mint a próbálkozások előtt.Először cicire teszem és utána kipótolom neki annyival amennyit kér.Általában úgy 60-at szopizik és 30-50 között pótolok neki tápszerrel.Viszont van olyan is amikor nem kell pótolni de az többnyire éjjel van.Akkor valahogy több a tejem,gondolom a pihenéstől.

Talán még annyi,hogy nekem még ennyi tejem sem volt.Elkezdtem szedni az urtica urens-et és azóta tud többet szopizni.

2011. márc. 20. 16:46
 14/18 xStefix ***** válasza:

2 lehetőséged van a szaporításra, gondold végig, melyiket érdemes megpróbálnod:

1: Ha NAGYON-NAGYON sír a babád és/vagy egyáltalán nem tudod megnyugtatni, akkor muszáj vagy neki pótlást adni - de nem mindegy, hogyan!

Egyrészt semmiképp NE ÜVEGBŐL, mert cumizavaros lehet (pláne, ha már vannak jelei is). Másrészt, figyeld és írd magadnak, mikor mennyi pótlást adsz neki. Ezeket a mennyiségeket aztán naponta vedd szépen lassan vissza, mondjuk napi 10-20 milivel (vagy többel/annyival, ami mellett még nem lesz elégedetlen).

Ezzel párhuzamosan pedig próbálj többet szoptatni (valószínűleg kelleni is fog, hiszen picit még éhes maradna), illetve fejj, ha szükséges. Nem feltétlenül kell ilyenkor soron kívül szoptatni, pl. külön ezért ébreszteni, elég, ha minden óhajára mellre teszed, "akár van tejed, akár nincs". És tényleg igény szerint szoptass, cumizzon is rajtad és éjjel is szopizhasson. Minél több az inger, annál hatásosabb lesz a módszer!

2: Ha mégsem olyan vészes a helyzet és valahogy azért meg tud nyugodni a "nem teljes" szopi után, akkor azonnal el is hagyhatod a pótlást, és non-stop szoptatnod kellene.

Nekem a soraidból úgy tűnik, hogy talán az első megoldás lenne nálatok a befutó... De ezzel azért több időbe telhet, amíg megnő a mennyiség. Szerintem megérné kipróbálni. ;)

2011. márc. 20. 19:37
 15/18 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a pótlást szinte végképp nem létezik neki alternatív módszerekkel adni, mert végig csak üvölt és dobálja magát. Ha akkor adom, mikor nyugodtabb, akkor se megy a pohárból itatás vagy kanalazás (miért nem tudom pohárból etetni?), a táp nagy része nem a szájában köt ki. A szopizás se megy jól gyakrabban, mert folyton belealszik (mert kevés tej van a mellemben), alig kap így némi ingert a mellem.(fejéssel bizti nem jönne ki belőle 1 csepp sem) Tanácsadókkal is beszéltem már, mégsem tudok ezekkel a gondokkal mit kezdeni. így teljes káosz lesz az életünk, a végén már egész nap csak sírni és aludni fog a baba, én meg visszaszerzem a pánikbetegségem...! Nagyon kétségbe vagyok esve!
2011. márc. 20. 20:22
 16/18 anonim ***** válasza:

Ismét 13.42-es vagyok.

Nem kell annyira a szívedre venni a dolgot.Én is így voltam mint te,nagyon-nagyon bántott a dolog.Sírtam,rossz anyának gondoltam magam.Aztán rájöttem,ha tovább aggódom még annyi tejem sem lesz mint eddig és az se nekem se a babámnak nem jó.Elkezdtem fejni minden szopi után,szedem az urtica u-et és ha kell pótolok.Próbáltam én is pohárból adni,folyton félrenyelt,pedig nem öntöttem szegénykémbe,próbáltam nagyon óvatosan adni neki,mégis majd megfulladt minden kortytól :(Cumisüvegből kapja a pótlást.Nálunk is volt cumizavar,de 2-3 nap múlva megint szépen cicizett,azóta sincs probléma.

A lényeg,hogy ne aggódj,nem megy mindenkinek olyan könnyen a szoptatás.Próbálj megtenni mindent amit magadnak és a babádnak jónak látsz.A fejést is próbáld ki,nekem van,hogy 30ml is lejön még szopi után,pedig azt a babó már nem bírta kiszívni annyira nehezen jön és azt olyankor megkapja pótlásként.

2011. márc. 20. 21:53
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszi a biztatást. Kérdezném még, hogy mi az "urtica u"?
2011. márc. 20. 22:14
 18/18 anonim ***** válasza:

Urtica urens egy homeopátiás bogyó a tej növelésére.

Itt olvashatsz utána:

[link]

2011. márc. 21. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!