Kinek növelte a tejmennyiséget az, ha gyakrabban tette mellre a babát?
Szia!13.42-es vagyok
Ugyan úgy kap enni,mint a próbálkozások előtt.Először cicire teszem és utána kipótolom neki annyival amennyit kér.Általában úgy 60-at szopizik és 30-50 között pótolok neki tápszerrel.Viszont van olyan is amikor nem kell pótolni de az többnyire éjjel van.Akkor valahogy több a tejem,gondolom a pihenéstől.
Talán még annyi,hogy nekem még ennyi tejem sem volt.Elkezdtem szedni az urtica urens-et és azóta tud többet szopizni.
2 lehetőséged van a szaporításra, gondold végig, melyiket érdemes megpróbálnod:
1: Ha NAGYON-NAGYON sír a babád és/vagy egyáltalán nem tudod megnyugtatni, akkor muszáj vagy neki pótlást adni - de nem mindegy, hogyan!
Egyrészt semmiképp NE ÜVEGBŐL, mert cumizavaros lehet (pláne, ha már vannak jelei is). Másrészt, figyeld és írd magadnak, mikor mennyi pótlást adsz neki. Ezeket a mennyiségeket aztán naponta vedd szépen lassan vissza, mondjuk napi 10-20 milivel (vagy többel/annyival, ami mellett még nem lesz elégedetlen).
Ezzel párhuzamosan pedig próbálj többet szoptatni (valószínűleg kelleni is fog, hiszen picit még éhes maradna), illetve fejj, ha szükséges. Nem feltétlenül kell ilyenkor soron kívül szoptatni, pl. külön ezért ébreszteni, elég, ha minden óhajára mellre teszed, "akár van tejed, akár nincs". És tényleg igény szerint szoptass, cumizzon is rajtad és éjjel is szopizhasson. Minél több az inger, annál hatásosabb lesz a módszer!
2: Ha mégsem olyan vészes a helyzet és valahogy azért meg tud nyugodni a "nem teljes" szopi után, akkor azonnal el is hagyhatod a pótlást, és non-stop szoptatnod kellene.
Nekem a soraidból úgy tűnik, hogy talán az első megoldás lenne nálatok a befutó... De ezzel azért több időbe telhet, amíg megnő a mennyiség. Szerintem megérné kipróbálni. ;)
Ismét 13.42-es vagyok.
Nem kell annyira a szívedre venni a dolgot.Én is így voltam mint te,nagyon-nagyon bántott a dolog.Sírtam,rossz anyának gondoltam magam.Aztán rájöttem,ha tovább aggódom még annyi tejem sem lesz mint eddig és az se nekem se a babámnak nem jó.Elkezdtem fejni minden szopi után,szedem az urtica u-et és ha kell pótolok.Próbáltam én is pohárból adni,folyton félrenyelt,pedig nem öntöttem szegénykémbe,próbáltam nagyon óvatosan adni neki,mégis majd megfulladt minden kortytól :(Cumisüvegből kapja a pótlást.Nálunk is volt cumizavar,de 2-3 nap múlva megint szépen cicizett,azóta sincs probléma.
A lényeg,hogy ne aggódj,nem megy mindenkinek olyan könnyen a szoptatás.Próbálj megtenni mindent amit magadnak és a babádnak jónak látsz.A fejést is próbáld ki,nekem van,hogy 30ml is lejön még szopi után,pedig azt a babó már nem bírta kiszívni annyira nehezen jön és azt olyankor megkapja pótlásként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!