Honnan tudhatom, hogy kevés a tejem?
Igény szerint szoptatok,napi 9-10szer.A baba gyarapodik,de gyakran előfordul,hogy szopi után nem álmosodik,sőt nagyon is fent van.Néha úgy csinál mintha éhes lenne szopi után fél órával.Ez olyankor is előfordult már mikor megkapta a 100ml lefejt tejet.Akkor csak nem lehetett éhes utána?!
Pár napja napi 1-2szer fejek szopi után abból a mellből amelyikből evett,40-60-70eket.Szükséges egyáltalán fejnem ha nem érzem,hogy tele van?
Pár nap múlva 5 hetesek leszünk
Ha a baba gyarapszik, jó a kedve, és van legalább 5-6 pisis pelus, akkor nincs ok aggodalomra.
Ha úgy gondolod, hogy éhes lehet, tedd nyugodtan mellre, de ha ez nem elégíti ki, próbáld más módon megnyugtatni. Pl. hordozással, testközelséggel, sétával.
A fejés lényege, hogy szaporítsa a tejet. Ha igény szerint szoptatsz, akkor semmi szükség fejésre, ha csak nem akarsz valamiért tartalékolni.
Minden jót, és sokáig tartó örömteli szoptatás kívánok! ;)
mert mindenki azt mondja,hogy fejjek-fejjek,ők is fejtek,max berakom a mélyhűtőbe.ami egyébként megnyugtató számomra,hogy van már eltéve némi tej.
De tegnap például azt játszotta,hogy evett mindkét mellemből,majd úgy nézett ki mint aki jóllakott,de 15perc múlva elkezdett sírni,nagyon úgy nézett ki,mint aki éhes,megitta a lefejt tejet villámgyorsan(45ml)majd még követelt.Lehet,hogy mostanában jött el a növekedési ugrása?Ma reggel is rá kellett tennem a másik mellemre is,mert még éhes volt,pedig ált.elég szokott lenni 1.
Ne a hasa fáj esetleg a picinek? Akkor akarnak általában folyton cicin lenni mert az anyatej átmenetileg enyhíti a görcseiket. Amúgy meg mérd meg a picit, ha eleget szopizott, akkor ne tedd újra mellre és ne adj neki pótlást. Foglald le valamivel, ringasd, sétáljatok stb.
Az én kislányom is ilyen, rendszeresen mérem evés előtt-után, de csak azért mert sokszor "átvert" azzal, hogy még követelte a cicit. Most tudom, hogy nem lehet éhes!
vigyázat!
Én is ezt csináltam, mint Te, cici, utána fejés, és azt megkapta üvegből= cumizavar= 7 hónapja fejek 3 óránként, és csak üvegből fogadja el, nem szopik. Dög fáradt vagyok, és nem tudok sehová elmenni, mert mire elindulnék, már jön a köv. fejés...:-(
Inkább lógjon rajtad non stop, hogy megtanulja a technikát, és erősödjön, ha lehet ne nagyon cumisüvegezz...de ahogy gondolod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!