Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi baja lesz a babának, ha...

Mi baja lesz a babának, ha romlott anyatejet ivott?

Figyelt kérdés

Teljesen kétségbe vagyok esve: a nap folyamán a szoptatások után mindig fejem a tejet, és a hűtőben gyűjtöm, mert este nem elég neki, amit ki tud szívni. Mindig teljesen tiszta és steril Medelás anyatej gyűjtő flakonba fejek, és a személyes higiéniára is nagyon odafigyelek. Tegnap este odaadtam neki a tejet, de csak 60-at kellett pótolni, így maradt a Medelás flakonban egy 40-50 g. Miután lefektettük, elkezdtem mosogatni és pakolni, és nyúltam a hűtőbe, hogy kiöntöm a megmaradt tejet. Ekkor vettem észre, hogy egy picit habos a teteje, és az íze is fura volt. Nem mondom, hogy savanyú, de szerintem nem ilyennek kellene lennie.

Most nagyon aggódok, hogy lesz valami baja a babának!!! Alig aludtam valamit az éjjel. Szerintetek?

2011. márc. 17. 07:22
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon fura színe, szaga van a tejnek. Én meg sem tudom állapítani hogy jó e a bolti tej pl, mindig felforralom hogy tuti legyen, ha a lányomnak adom. Nem hiszem hogy rossz lett volna, de szerintem max hasmenése lesz tőle. Figyeld azért.
2011. márc. 17. 07:59
 2/8 anonim ***** válasza:
Ja még azt, hogy tettem el mélyhűtőbe is anyatejet, de nem mertem odaadni soha a babámnak, pedig biztosan jó volt, csak nekem fura volt a színe, szaga. Nem gondolom hogy minden mélyhűtött adag tejem rossz lett volna, pedig mindnek olyan volt a szaga színe.
2011. márc. 17. 08:01
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha rossz lett volna, a babád el se fogadta volna... annál ők sokkal finnyásabbak :) Különben az anyatj hűtőben, steril körülmények között fejve, majd tárolva 72 órán keresztül tárolható. Így nem hiszem, hogy megromolhatott. Az anyatejnek tárolás után eleve fura lesz az íze és a szaga is...
2011. márc. 17. 08:22
 4/8 A kérdező kommentje:

Igen, én is ezen lepődtem meg, hogy olyan jóízűen becupákolta azt a 60 g-ot! De akkor is, nagyon furcsa volt, hogy így felhabosodott... Sajnos annyi tejem nincs, hogy mélyhűtőbe tegyek, de amit a hűtőbe rakok, reggeltől estig mindig felhasználom, ami marad, azt pedig kiöntöm.

Köszönöm Nektek, most egy picit megnyugodtam. Ha nem is volt teljesen jó a tejci, nagy baja csak nem lesz!

2011. márc. 17. 08:47
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért lesz fura íze, meg szaga, mert magában az anyatejben vannak lebontó enzimek, ami önmagában a hűtőben is kezdi lebontani a tejet.

Biztos nem volt romlott, nyugi!

2011. márc. 17. 09:04
 6/8 xStefix ***** válasza:
Az utolsó meg is magyarázta, miért ilyen. :)
2011. márc. 17. 12:19
 7/8 anonim ***** válasza:
Miért öntöd ki a tejet??? Az anyatej minden cseppért kár...
2011. márc. 17. 17:48
 8/8 A kérdező kommentje:
Most már ezt is tudom... Azt hittem, hogy csak 24 óráig áll el a hűtőben. Kár volt pazarolni :)
2011. márc. 17. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!