Mi baja lesz a babának, ha romlott anyatejet ivott?
Teljesen kétségbe vagyok esve: a nap folyamán a szoptatások után mindig fejem a tejet, és a hűtőben gyűjtöm, mert este nem elég neki, amit ki tud szívni. Mindig teljesen tiszta és steril Medelás anyatej gyűjtő flakonba fejek, és a személyes higiéniára is nagyon odafigyelek. Tegnap este odaadtam neki a tejet, de csak 60-at kellett pótolni, így maradt a Medelás flakonban egy 40-50 g. Miután lefektettük, elkezdtem mosogatni és pakolni, és nyúltam a hűtőbe, hogy kiöntöm a megmaradt tejet. Ekkor vettem észre, hogy egy picit habos a teteje, és az íze is fura volt. Nem mondom, hogy savanyú, de szerintem nem ilyennek kellene lennie.
Most nagyon aggódok, hogy lesz valami baja a babának!!! Alig aludtam valamit az éjjel. Szerintetek?

Igen, én is ezen lepődtem meg, hogy olyan jóízűen becupákolta azt a 60 g-ot! De akkor is, nagyon furcsa volt, hogy így felhabosodott... Sajnos annyi tejem nincs, hogy mélyhűtőbe tegyek, de amit a hűtőbe rakok, reggeltől estig mindig felhasználom, ami marad, azt pedig kiöntöm.
Köszönöm Nektek, most egy picit megnyugodtam. Ha nem is volt teljesen jó a tejci, nagy baja csak nem lesz!

Azért lesz fura íze, meg szaga, mert magában az anyatejben vannak lebontó enzimek, ami önmagában a hűtőben is kezdi lebontani a tejet.
Biztos nem volt romlott, nyugi!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!