Különleges eset vagyok?
Ha folyamatosan fejsz, akkor természetes, hogy egyre több tejed lesz.
Mennyi idős a babád?
Ha egészen pici, akkor valószínűleg még nem tudott beállni a kereslet-kínálat.
Ha sikerül elhagynia fejést, akkor elméletileg ha csak a baba szopizik, pont annyi tejed lesz, amennyi neki kell.
Erre úgy tudsz ráállni, hogy a folyamatos szoptatás mellett csak akkor fejjél, amikor úgy érzed, a cicid elviselhetetlenül feszül, és csak annyit, amivel elviselhetővé válik az érzés.
Nekem egyik babával volt olyan, hogy ő éjjel már 6 hetes korától nem szopizott, így reggel mindig ki kellett fejnem 9 hónapon át, mert ezt nem tudta megszokni a mellem, de egyébként nem volt szükség fejésre.
Ha meg sok felesleged van, el is ajándékozhatod. Nálunk akadt az ismeretségi körben olyan anyuka, akinek kevés volt a teje, az ő babája megette a mienket is...
Nekem nem szopizik, nem is próbálom, nem erőltetem. Szerintem nem gond, hogy cumisüvegből kapja. Az a lényeg, hogy anyatejet kapjon.
Csak lassan szeretném abbahagyni és ritkábban fejek és mégis egyre több lesz. Így nem tudom, hogy fogom tudni egyszer abbahagyni.
Nem vagy különleges eset én is ebben a cipőben járok.
Az egész úgy kezdődött,hogy a 4.gyermekem megszületését követően rettenetesen sok tejem volt.Nem akart cicizni,így elkezdtem fejni.(Azt tudni kell,hogy az első három gyermekemnél nem volt tejem).S annyira megindult a tejtermelés,hogy közbe anyatejleadó lettem s még vagyok is a mai napig,pedig a kisfiam már 15 hónapos.Havi szinten elvisznek 25-30 liitert.Rettenetesen fájnak a mekkbimbóim,szerintem az állandó szívástól.De mit tegyek,ha már 1 óra múlva érzem,hogy megint tele van tejjel.
20 kg-ot lefogytam,ami nem is lenne baj,de hát így????
Orvostól-orvosig mentem laborba mindenhova s azt mondták ez a tejtől van s hagyjam abba.De hogy???Lassan jön a rákszúrés időpontja májusba s akkor majd konzultálok a nőgyógyásszal.
Minél jobban fejed,annál jobban jön,nekem legalábbis ez a tapasztalatom.Próbáld meg te is ritkábban fejni.
Nem mindig a ritka/ritkább fejés a megoldás, pláne, ha ez így láthatóan nem is eredményes.
Próbáljatok úgy fejni, hogy mindig csak egy keveset fejtek le! Így mindig marad a mellben, ami azt fogja jelezni, hogy túl sok van, vissza kell venni a termelést.
Ha mindig üresre kifejitek, azzal pont állandósítjátok, vagy még tovább is fokozzátok a mennyiséget.
(Egyébként pedig pont nem az anyatej lenne a leglényegesebb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!