Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet, hogy most meg sok neki?

Lehet, hogy most meg sok neki?

Figyelt kérdés

Pár nappal ezelőtt a Kisbabám állandóan szopizni akart, óránként legalább. Gondoltam nem is baj, így nő a tej mennyisége, ahogy nagyobb lett, már több tejre van szüksége.

Most viszont már nem akar annyit szopizni, a 2. cicit otthagyja, s közben nagyon sok tejet kibukik. Mindig 2 mellből szoptattam és szeretném továbbra is.

Kevesebbet is hízik, 70g-ot a héten. Korábban 200-250-et. 3 hónapos múlt. Szeretném sokáig szoptatni és jól csinálni- KöszÖnöm a válaszokat!

2011. márc. 7. 10:09
 1/3 anonim válasza:
Szia! Próbáltad már a második cici előtt büfiztetni?Lehet,hogy túl mohón eszik.Vagy esetleg reflux.Nekem az elsővel volt ilyen és sinlakot (nem tudom így kell e leírni)szentjánoskenyér örleményt kellett szopi előtt egy picit adni neki, hogy sűrűbb legyen a pocijában a tejcsi.
2011. márc. 7. 12:13
 2/3 anonim ***** válasza:
Ne aggódj a hízás miatt, a harmadik hónapban a 70g is elég, hetente, gondold csak el, ha minden héten 250g-ot hízna, az havonta 1 kg. Mekkora lenne egy évesen. A Sinlac nekem nem vált be, fájt tőle a hasa, de egy próbát megér. Ne erőltesd mindkét cicit, Nekem a 14 hós kiscsajom mindig csak egy ciciből evett és még most is eszik, és elég volt Neki bőven. Lehet, hogy azért bukik ténylegesen, mert sokat és mohón eszik. Az a baj, hogy mostanában igen sokat foglalkoznak a refluxal, és ha egy kicsit többet bukik a baba, már az aggodó/okoskodó anyukák egyből azt hiszik, hogy reflux, azért annak más tünetei is vannak, nézz utána, ha érdekel. Ne aggódj, a babád annyit eszik, amennyi kell neki. A minimum hízás havi 15-20 dkg egy idő után.
2011. márc. 10. 06:20
 3/3 anonim ***** válasza:

Másodikkal értek egyet! Nem kell aggódni, valószínűleg nagyon ügyesen megnöveltétek a tej mennyiségét a gyakori szopival így bőven elég neki egy ciciből is. Valószínűleg a felesleget bukja vissza.

A refluxszal szerintem se kell foglalkozni, annak nem csak a bukás lenne a jele - ezt is, mint annyi mindent, most legtöbben túllihegik. Fele annyi valóban refluxos baba sincs, mint amennyire ráfogják.

A hízás is lelassul, stagnál egy idő után, ettől sem kell félned. Épp emiatt nem is méregettem soha a gyerekeimet, mert csak bestresszel tőle az ember. Az egyetlen, amit figyelni kell, hogy a baba jókedvű-e, szemmel láthatóan jóllakott, van-e naponta 4-5 jó pisis pelus. Ha ez megvan, akkor a picur eleget evett, nincs mitől tartanod.

Mindent jól csinálsz, ne aggódj, sok boldogságot nektek!

Üdv: Egy két és féléves kislány és egy 7 hós kisfiú anyukája - mindkettő szopizik még. :-))

2011. márc. 10. 07:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!