Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikortól nem volt elég egy...

Mikortól nem volt elég egy cici szoptatásonként, és kellett a másikra is rátennetek a babát?

Figyelt kérdés
11 napos a kisfiam, 15 percet szopik egy ciciből, ami még utána is tele van, de bealszik. Aztán peluscsere, kicsit felélénkül, újra szopi ugyanabból a ciciből, aztán bealszik, böfi, lerakom a kiságyba, felébred, újra cici, és szívja ám, jön bőven, szóval nem csak cumizza, de lehet a másikra kéne rakjam? De akkor meg a zsíros tejet otthagyja az első ciciben. (37. hétre született, 3 kg-val, aluszékony, 3 óránként ébresztem, hogy egyen...)
2011. márc. 5. 19:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem nagyon értem: 3 óránként szopik, és mivel marad benne, ugyanarra cicire teszed vissza 3 óra múlva is? Én úgy csináltam, hogy ha már legalább 2 órája szopizott utoljára, akkor a másik cicit kapta. Az elsőben maradtat meg, ha akarod, lefejed. Szerintem 11 napos babádnak pont úgy jó a tejed, amilyet 1 ciciból szív, ne akarj zsírosabbat :-). Ha nagyon-nagyon sok az előtejed, akkor elvileg kibukja, hogy legyen hely a pocijában a zsírosabbnak is. Nekünk olyan 4 hónapos kora körül kezdett esténként 2 cicit is leszívni, utána pár hétig hol egyből, hol kettőből igényelte egy szopi alkalmából, aztán átálltunk 2 cicire, de így is előfordul egy számomra kipihent éjszaka után, hogy reggel egy is elég neki. Most 6 hós.
2011. márc. 5. 19:57
 2/6 anonim ***** válasza:
Minden szopinál a másikat kapta.Soha nem kellett mindkettőt adnom egy étkezésre.2 éves korában is elég volt csak az egyik
2011. márc. 5. 20:12
 3/6 xStefix ***** válasza:

Nekem úgy tűnik, hogy amikor visszateszed ugyanarra a melledre, akkor még bőven van benne tej.. te is ezt írod! :) Ha így van, akkor nem kell áttenned a másikra. De ha úgy látod, mindent kieszik és még kérne, akkor nyugodtan válts.

Jól csinálod, csak így tovább!

2011. márc. 5. 20:36
 4/6 A kérdező kommentje:
No, tehát egy etetés, ami peluscsere- ébresztgetős cécóval 40-50 perc, és végig ugyanabból a mellből, újra, és újra. Tehát ez hónapokig elég lesz neki? 3 óránként mindig csere, és a másikra, igen az úgy van. Köszi a biztatást! :)
2011. márc. 5. 20:39
 5/6 anonim ***** válasza:

Persze, elég lesz!Én is így szopiztattam, mármint egy mellből, nekünk nem kellett külön "praktikákat" bevetni, hogy felébredjen:)

Most 4 és fél hónapos, és mindig csak 1 mellből eszik.Jó volt 1-2 eset, mikor pár napig kevesebb tejem volt rosszullét miatt, akkor adtam neki mind kettőből ha úgy láttam éhes még.

De ha tutira akarsz menni, akkor szopi után még fejjél is a melledből.Akkor biztos lesz bőven!Sok sikert!Tényleg jól csinálod, sok boldogságot a picihez:)

Ja és ne aggódj, ha néha úgy érzed, hogy káosz van, eltelik pár hét, összeszoktok és sokkal könnyebb lesz:)

2011. márc. 5. 21:25
 6/6 xStefix ***** válasza:

Hogy meddig lesz elég egyetlen, nem tudni előre, de nem is ez a fontos. Elvégre azért van 2 mellünk, hogy ha 1 nem elég, ott a másik is, nem? ;)

Egyébként én úgy tapasztalom, hogy egy idő után szinte mindenki átáll a kétmellesre, mert a megnövekedett tejmennyiséget ez könnyebben fedezi, ill. a gyerkőcnek nem lesz már türelme kivárni, amíg egyet teljesen kieszik. Vannak persze kivételek, de ez az átlagos.

A lényeg, hogy elég tej legyen, az tulképp mindegy, hogy hány mellből.

2011. márc. 6. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!