Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért csinálja ezt? Én ennék...

Miért csinálja ezt? Én ennék olyat amitől fáj a pocakja?

Figyelt kérdés

Tisztára kikészülök ettől a pocakfájástól.5 hetes a kisfiam és kb 3 napos kora óta szenved.Szopik és tápszert is kap,szopi közben úgy 1 perc után nyugtalan,erőlködik.Ha tápszert kap akkor is de nem annyira.Ma a lefejt tejet akartam neki odaadni,de nem akarja elfogadni,begörcsölt,erőlködött,sírt és utána nem kellett neki.

Semmi olyat nem eszek szerintem ami bánthatná a pocikáját.A mai menüm:reggel 1 zsömle csirkemellel.délben semmi,délután májkrémes kenyér,este húsleves.

Mindig ilyesmiket eszek,annyi esetleg,hogy minden nap eszek egy két csokit.De már azt is kipróbáltam,hogy nem eszek és akkor is fájt neki.Csak ásványvizet iszok.Miért nem akar szépen,nyugodtan enni?

2011. márc. 3. 17:19
 1/5 xStefix ***** válasza:

1: Ha szopi közben erőlködik, az nem biztos, hogy rendes hasgörcsöt jelent, lehet "csak" simán bélmozgás, kakilás jele is. Pakol ilyenkor a pelusba?

2: Ha kaki is van a dologban, akkor előfordulhat, hogy a tápszer nehezíti meg a dolgot. Egyébként miért kell neki tápi is? Elég pindúr még hozzá...

3: Az is eszembe jutott még, hogy lehet, hogy az elsőtej (sok tejcukor) irritálja egy picit a pocakját, ha valódi fájásról van szó. Ilyen esetben sem biztos, hogy a tápszer jó megoldás, mert épp azt a védőréteget mossa le a bélfalról, ami védene az irritáló, maró anyagok ellen.

4: Maga a szoptatás hogyan zajlik? Milyen gyakran, mi történik közben? Rendesen kiszívja a hátsótejet is?

5: Hékabéka, neked, mint szoptató anyának muszáj odafigyelned a rendes táplálkozásra. Nincs olyan, hogy egy főétkezés kiamard, pláne, hogy így összevissza eszel! Ez nem elsősorban a babádnak lenne fontos (bár neki is), hanem magadnak. Kell az energia és a vitamin a tejtermeléshez és a szülés utáni regenerálódáshoz. Próbáld meg ezt kicsit beszabályozni szerintem!

2011. márc. 3. 17:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

egyrészt nálunk amikor csokit ettem, a babám rengeteget bukott, én inkább nem ettem.

másrészt inkább arra tippelnék, hogy szopi közben azért reklamál, mert nem győzi kivárni, amíg beindul a tej, üvegből ugye, azonnal jön, szopinál viszont fáziskésésel.

pocak fájásra jó, ha melegíted a pocakját (vagy a tenyereddel, vagy megleheled, vagy meggymagpárnával pl.)

2011. márc. 3. 17:32
 3/5 A kérdező kommentje:

Elég nehezen megy a puki és a kaka is,néha szopi közben rottyant be de ez is már ritkán fordul elő.

Akkor etetem amikor jelez,hogy éhes.Egyszer szopizik,egyszer tápszert kap.Azért kap tápszert mert a következő szoptatásra soha nincs tejem.:(

Hidd el mindent kipróbáltam,állandóan fejek,óránként mellre tettem de semmi.Így legalább nem éhezik.

A hátsó tejet nem mindig szívja ki,éppen ezért a nyűgössége miatt.

Az evéssel meg azért állok ennyire hadilábon,mert állandóan sír a hasfájás miatt.Meg hát bevallom felkapattuk és le sem tehetem egész nap.Futtában eszek valamit,amikor apa hazaér akkor pedig főzök és eszek este főtt ételt.

2011. márc. 3. 18:00
 4/5 anonim ***** válasza:

Az én kislányom hasfájása nagyjából 4,5 hónaposan rendeződött. Minden pukival, kakival megküzdött, fájt neki, ha mozgolódott a pocakja. Ez leginkább etetés közben volt, így nagyon nehezen lehetett őt megetetni.

Én már nagyon kész voltam a sok-sok órás üvöltéstől, és attól, hogy a szopizás kész tortúra volt. Dokinál is voltunk vele többször. Alig akart enni, csak nyammogott. Nehéz, nagyon nehéz időszak. Ha semmi sem segít, akkor marad az az idegölő válasz, hogy türelem, majdcsak jobb lesz...

Már én is sok mindent kihagytam, nem ettem semmi olyat, ami bánthatná a pociját, de ő mégis sírt. Kipróbáltunk egy csomó dolgot (Infacol, Espumisan, Gripe Water, babteák, masszírozás stb.), de semmi nem jött be.

Na de most már jobb a helyzet. Bár azért tökéletesnek nem mondanám...most 5 hónapos.

Amúgy nem bukós baba? Vagy esetleg nem lehet reflux?

2011. márc. 4. 12:00
 5/5 A kérdező kommentje:

Soha nem bukik,szépen büfizik,de nem jön neki vissza a tejci.

Nekem is mindenki azt mondja,hogy türelem majd elmúlik.Pont ugyan azt csinálja a babám mint amit a tiéd annak idején.Ha belegondolok,hogy még pár hónapig ez fog menni...... :(

2011. márc. 4. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!