Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem fogadja el a kisfiam...

Miért nem fogadja el a kisfiam a cumisüveget? Tudom még növelni a tejci mennyiségét majd 7 hónaps Kisbabám számára?

Figyelt kérdés
Jövő héten hét hónapos lesz a Babám.Eddig napi 3 szopi volt plusz egy éjszaka, és 2x kap babakaját. Sajnos pár napja estére már nincs tejci,így tápszerrel próbálkozunk.Először azt hittem, a tápszer nem kell neki, mert eltolja a cumisüveget,de kanállal szépen megette.Tegnap már a kanál sem kellet, hanem pohárból itta meg.Ezentúl mindig így kell este etetnem? Bár örülnék, ha sikerülne újra a szopi este is! Van rá esély?
2009. febr. 16. 10:45
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha gyakran mellre teszed és csak akkor adsz neki tápszert, ha végképp elkerülhetetlen, nem lesz gond a tejcsi mennyiségével. Napközben többször mellre tenném a helyedben, az valószínűleg segít. Kicsit kevés a napi 3 szopi,még akkor is, ha 2-szer babakaját eszik. Az én lányom 6 és fél hós, kétszer eszik gyümit, de 3 óránként szopizik még mindig.

Én is próbáltam a cumisüveget, mert előfordul, hogy este van fellépésem és gondoltam, anyu vagy a párom is meg tudja etetni, ha nem érnék haza a következő szopira, vagy véletlenül hamarabb ébredne (éjjel is szopizik többször) de nem hajlandó elfogadni a cumisüveget. Mondjuk nagyon nem is bánom. Pohárból egyre ügyesebben iszik napközben, de este nem akarom, mert csak jobban felébred tőle. Így inkább viszem magammal, az öltözőben is elalszik, amíg én színpadon vagyok, s azonnal tudom szopiztatni, amint lejöttem. Szerencsére együttműködő baba, simán vihetem bárhová, ha kell, persze igyekszem kerülni a késő esti előadásokat, ha lehet.

2009. febr. 16. 10:59
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is szoptasd többször.Ha éhes marad adj neki tejpépet vagy bébiételt.Megjött a menzid?Attól is lehet hogy kevesebb a tej.
2009. febr. 16. 11:14
 3/6 A kérdező kommentje:

Most jól megijedtem! Egyszerűen nem hajlandó többször szopizni, nem fogadja el előbb,minthogy ott az ideje!Mit tehetnék ellene? Már mindent megpróbáltam, de kb ez a napirend, amit elfogad!

hajnali 2 kor szopi

reggel hatkor szopi

tíz órakor gyümi (ált rizzsel)

Kettőkor szopi

hatkor uzsi ( ált főzelék v husus gyümi)

este 9-kor szopi

Most akkor rosszul csinálom?De ha nem eszik többet, mit tegyek?

Amúgy megjött a menstruációm már 2 hónapja...

2009. febr. 16. 11:22
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem azért még próbálgasd.Ha este nem adsz neki tápszert,akkor nagyon éhes marad?Az lenne a jó ha még egy kanalas étkezést próbálnál bevezetni,egyik napról a másira nem fog menni.de legyél kitartó és türelmes.La Leche Ligát ismered?:www.lll.hu Itt telefonos szoptatási tanácsadás is van.Próbáld meg hátha tudnak valami jó tanácsot adni.Sok sikert!
2009. febr. 16. 14:56
 5/6 anonim ***** válasza:
Ugyanezzel a dologgal küzdök én is csak nálam annyi akülönbség hogy nagyon beteg a kislányom+ fogzik is és nem akar enni semmit csak szopizni akar, de már kb. 2 hónapja hozzátáplálást kap és tejem csak reggel és este van. Nem tudom hogy tudnám serkenteni a tejem mennyiségét mert már mindent kipróbáltam és már lehet immunis vagyok minden tejserkentő szerre-teára.
2009. febr. 16. 21:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Lányok, a tejcsi nem a tejserkentő teától szaporodik, attól csak a gyártó pénze lesz több, mert az anyukák, mivel a legjobbat akarják a babáiknak, megveszik, hátha segít. A több tejcsi több szopival érhető el.

Írta előttem valaki a La Leche Ligát, tőlük valóban érdemes tanácsot kérni! Én még szülés előtt konzultáltam velük szopiügyben, nem is volt gondom soha, most 6 és fél hós a babám, még mindig szopis, csak kóstolgatunk egy kis gyümölcsöt.

2009. febr. 17. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!